GündemHaber

İsmail Ünal ve CHP hakkında şok iddia!

ismail unal chp613

Star gazetesinin haberine göre Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın seçildikten 15 ay sonra CHP’ye üye olduğu ortaya çıktı. Yargıtay bir yazıyla CHP Genel Merkezi’ni uyardı.

Müfettişlerin yaptığı inceleme sonucu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal eden skandal, Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal ve ekibinin 15 ay sonra CHP’ye üye olduklarını ortaya koydu.

15 AY SONRA CHP’YE ÜYE OLDU

28 Mart 2004’te gerçekleşen yerel seçimlerde Beşiktaş Belediye Başkanlığı için adaylığını koyan İsmail Ünal, resmi kayıtlara göre; başkan seçildikten sonra 29 Haziran 2005 yılında saat 17.10 itibariyle CHP’ye üye oldu. Başkan Ünal’ın ekibinde yer alan ve Beşiktaş Belediyesi’nde çeşitli görevlere getirilen Hüseyin Alp, Uğur Büyükbalkan Yalçın Dede, Hakan Mehmet Hanif, Akın Keskin, Rakel Kezbraşvili, Halim Özcan, Serin Leman Taşkıran, İsmail Torun ve Fikret Ünal’ın da yerel seçimler öncesinde CHP’nin naylon üyesi oldukları tespit edildi.

YARGITAY OLAYA EL KOYDU

CHP’li bir parti üyesinin yaptığı ihbar üzerine müffetişler tarafından yapılan incelemede; toplam 11 kişinin sahte üye oldukları belirlendi. Olayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmesinin ardından Siyasi Partiler Sicil Bürosu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na yazı gönderildi.

Aradan geçen 5 yıllık sürede hukuki sürecin halen devam ettiği öğrenildi. Skandal’ın ortaya çıkmasından sonra ise Beşiktaş Belediyesi’nin yönetiminde bazı değişiklikler yapıldı. Yalçın Dede, Serin Leman Taşkıran, Hakan Mehmet Hanif, Hüseyin Alp gibi isimler ilçe yönetiminden çıkarılırken; hem ihale komisyon başkanı, hem meclis üyesi hem de Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükbalkan ile Başkan danışmanı Rakel Kezbraşvili ve Meclis üyesi Akın Keskin ise görevine halen devam ediyor.

GÜL ÇELİKKOL / Star

[adrotate group=”40″]

[adrotate group=”54″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu