HaberSpor Haberleri

Murat Aksu bombaladı

murat aksu adaylik613

Ocak ayında yapılan kongrede Yıldırım Demirören’e rakip olan ancak seçimi kaybeden Murat Aksu çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

“5 aydır yeni yönetimi yakından izliyoruz. Gördük ki isimler değişti ancak anlayış değişmedi” diyen Aksu, “Bu çarpık yapının Beşiktaş’ı açmazdan kurtaracak gücü yok” şeklinde konuştu..

Beşiktaş’ta Ocak 2010 kongresinde başkanlığa aday oldu. Tribünlerin hatta camianın “Yeter Demirören yeter” dediği bir ortamda, “Değişim” sloganıyla yola çıktı ancak kongre üyeleri rakip listeyi tercih etti. 5 aydır sessizliğini koruyan ve “Zamanı gelince konuşacağım” diyen Murat Aksu suskunluğunu SABAH için bozdu ve çok sert açıklamalarda bulundu.

YÖNETİMDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

* Seçimlerden 5 ay sonra bugün gelinen noktada neler değişti Beşiktaş’ta?
Önce değişmeyenlerden bahsetmek lazım. Yıldırım Bey’de bir değişiklik yok. Bu, sürpriz olmadı. Üzülerek izliyorum, dört-beş kişiyle kulübü yönetiyor. Bunu bildiğimden “Değişim” sloganı ile başkanlığa aday oldum. Seçim öncesi bizim söylemlerimizle neredeyse birebir örtüşen sözler verdi Demirören. Bu sözlerin hiçbiri henüz hayata geçmedi. Bundan sonra da hayata geçeceğini düşünmüyorum.

PARAYI VEREN KOLTUĞU ALIYOR

Örneğin seçim öncesi futbol direktörlüğüne Metin Tekin’in getirileceği söylendi ama o daha göreve gelmeden tam aksi şekilde bir futbol komitesi kuruldu. Yine parayı veren, futbol yönetiminin başına getirildi. Kurumsal yapılanma sözü verildi, bu konu ile ilgili 45 gün görev alan AŞ. Genel Müdürü ataması dışında bir gelişme olmadı. Onu da ikinci ayını doldurmadan görevden aldılar. Hala bildikleri yöntemle kulübü yönetmeye çalışıyorlar. Beşiktaş çıkmaz bir sokakta. 5 aydır yeni yönetimi yakından izliyoruz. Gördük ki yönetimde isimler değişti ancak anlayış değişmedi. Bu çarpık yapının Beşiktaş’ı açmazdan kurtaracak gücü yok.

* Seçimi kaybettiniz. Bu yüzden Beşiktaş camiasına kırgın mısınız?
Beşiktaş’a kırgınlık olmaz. Bir yarışa girdim ve kaybettim. Bu işin doğasında var. Binlerce Beşiktaşlı nasıl Murat Aksu ve ekibine oy vermişse, diğerleri de Yıldırım Demirören ve ekibine oy verdi. Bunları normal karşılıyorum. Ancak benim adım üzerinden siyaset yapanlar, kongre üyelerini manipüle edenler oldu. Onları affetmem mümkün değil.

* Kaybedilen şampiyonluğun hesabı kime sorulmalı?
‘Beşiktaş şampiyon olmadı’ diye yönetimi suçlamak yanlış olur ancak bunda yönetimin, teknik kadro ve futbolcuların hiç kuşkusuz payı vardır. Sportif yönetimi kurmamak ve hala bunun için bir çaba göstermemek Beşiktaş’a ve Türk sporuna büyük ihanettir.

HERKESTEN HESAP SORACAĞIZ

* Bundan sonra Murat Aksu ve ekibi ne yapacak?
Mevcut yönetimin anlayabileceği kadar doğruları anlatmaya çalışacak. Yapıcı muhalefet görevini yerine getirecek, talep gelirse Beşiktaş için faydası olan her projeyi destekleyecek. Doğru işleri alkışlayacak, yapılan yanlışların hesabını sormaya devam edecek. Yani Beşiktaşlılığın gerektirdiği her şeyi yapacak.

Kaynaklar tükendi
Beşiktaş’ta değişir gibi görünen tek şey, artık transfer dönemi şampiyonluklarının olmaması. Bu konuda mecburen doğru adım atmak zorundalar. Çünkü maddi kaynaklar tüketildi, para yok. Doğal olarak kimse kahramanlığa veya tribüne oynamaya soyunamıyor. Maddi sıkıntı ciddi boyutlara ulaştı. İki ay içinde 20 milyon Dolar para bulunup ödenmesi gerekiyor. Yüksek bedelli oyuncular var kadroda ve bunların kontratları devam ediyor. Yapılması gereken, genç ve maliyeti düşük oyuncuların transfer edilmesi ve de verimsiz olanların gönderilmesidir.

BJK TV ne oldu?
BJK TV ile ilgili son durum nedir?’ hala bilmiyoruz. Burada çalıştırılmak için 60’a yakın personel alınmış. Statta stüdyolar yapıldı. Açılış için verdikleri tarihin üzerinden yaklaşık dört ay geçti. Bu konuda Beşiktaş camiasının büyük beklentileri var. Yönetim, bunu aydınlatmak zorundadır. Bu kadar kişi neden maaş alıyor? Televizyon neden hala yayına başlamadı? Ayrıca maliyeti sponsorlar veya reklam verenler tarafından karşılanamayan yani ticari olarak sürdürülebilmesi zor bir projenin, Beşiktaş’ın üzerine bir kambur daha koyacağının kimse farkında değil mi? Birçok soru hala yanıt bekliyor. Yönetim ise sessiz şekilde bekliyor.

Beşiktaş’ı vergi yüzsüzü yaptılar
Murat Aksu, söz vergi konusuna gelince sinirleniyor… “Bu kulüp vergisini ödeyen ve bununla kamuoyunda övünen bir kulüptü. Bu süreçte Beşiktaş’ı vergi yüzsüzü yaptılar! Vergi borcun var, yapılandırmışsın. Buraya kadar her şey normal. Peki üst üste 3 ay taksitini neden yatırmıyorsun? Sonra Beşiktaş’a verdikleri zarara bak! Haftalarca gündemde kaldı bu utanılacak konu. Ödenmeyen vergi borcu ile ilgili kaynak nereden yaratıldı? Bu gecikmeden dolayı kulübe ne kadar ek ceza geldi? Bunlar cevapsız kalan sorular…”

Seve seve üstlenirim
Amatör şubelerin durumu çok kötü. Beşiktaş bir spor kulübü değil de iflasla yüz yüze kalmış, umursamayan bir şirket gibi yönetildiği sürece değişen bir şey olmaz. Mesela kulübe adını veren jimnastik şubesinin çok özel bir anlamı var bizler için. Bir yabancı futbolcunun aylık maaşı kadar bütçesi olan bu şubemizin kemer sıkma politikası çerçevesinde giderleri azaltılacağı konuşuluyor. Gerekirse bizim için çok önemli ve özel bir manevi değeri olan jimnastik şubesinin tüm idari ve mali yönetimini severek üstleniriz, bu utanç verici durumdan da kurtuluruz böylece.

Kulübün kurtuluşu için birlik şart
Olağanüstü kongrede aday olmayacağını söyleyen Aksu, “Kulübün düzlüğe çıkması için ortak akıl ve konsensüs şarttır” ifadesini kullandı

Murat Aksu, camiada yavaş yavaş yükselen olağanüstü kongre sesleri ve yeniden aday olup olmayacağı ile ilgili de şunları söyledi: “Mevcut yönetimin içinde olağanüstü kongre kararı aldırmak isteyenler olduğu duyumları geliyor, ki bu çok vahim bir durumdur. Önce işgal ettikleri makamların hakkını vererek, söz verdiklerini yapsınlar. Bunun için o koltuklara oturdular, işlerini yapsınlar. Olağanüstü kongre, en son düşünülecek şey olmalıdır. Olağan olmayan bir seçimde benim için “adaylık” söz konusu olmaz. Böyle seçimler adaylar arasında geçmemeli. Ortak bir akıl ve konsensüs sağlanmalı ki bu olağandışı durumdan kulüp kurtarılsın. Bunun için Murat Aksu adı ve programı üzerinde camianın bir teveccühü oluşursa, değerlendiririm.”

İSTİŞARE DEĞİL İYİ GEÇİNME!
Ayrıca istişare heyetleri güzel bir fikir ancak işlevini yerine getirmediğini düşünüyorum. Örneğin; Finans İstişare Kurulu acaba Beşiktaş A.Ş.’nin seçim döneminde yani Aralık-Şubat ayları arasında faaliyet zararının sadece 3 ayda 6’ya katlanarak 4 milyon TL’den 24 Milyon TL’ye çıkmasının nedenlerini araştırıp çözüm önermiş midir? Hiç sanmıyorum. Çünkü bunlar istişare değil iyi geçinme heyetleri…

HASTALIK MAZERETTİ
Mustafa Denizli ile Beşiktaş’a yakışmayan bir şekilde yollar ayrıldı. Demirören, diğer teknik direktörlerde yaptığı hatayı tekrarladı. Mustafa Hoca yeni rahatsızlanmadı. Sözleşmesi yenilenirken de durumunu biliyordu. Umarım bir an önce iyileşir. Yeni bir şeymiş gibi ortaya atılması hata. Yani hocanın hastalığı, mazeret gösterildi. Yönetim risk almak istemedi.

QUARESMA’YI NASIL YÖNETECEKLER?
Ayrıca Batuhan ve Serdar’ın gönderilmesi beni çok üzdü. Bu çocuklar Beşiktaş’ın kendi değerleri. Yeteri kadar şans bulamadılar, manevi destek verilmedi. 19 yaşındaki Batuhan’a bir kulüp olarak sahip çıkamazsanız, Serdar’ı kazanamazsanız, düşüşteki bir yıldız olan Quaresma’yı alıp nasıl yöneteceksiniz?

(RÖPORTAJ: FATİH DOĞAN)

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu