Politika Haberleri

“İlhan Cihaner firar etti” iddiasına soruşturma

ilhan cihaner cicekErgenekon davası sanıklarından, CHP Denizli Milletvekili adayı İlhan Cihaner’in cezaevinden firar ettiği yönündeki iddialarla ilgili olarak Adalet Bakanlığı inceleme başlattı.

Tutuklu bulunduğu sırada cezaevinden firar ettiği iddia edilen İlhan Cihaner ile ilgili iddiaları incelemeye alan Adalet Bakanlığı, soruşturma için bir müfettiş görevlendirdi. 16 Şubat 2010′da Osman Şanal tarafından makamında gözaltına alınan İlhan Cihaner’in o görüntüleri hala hafızalardaki yerini korurken CHP milletvekili adayı şimdi de başka bir iddia ile karşı karşıya. Gazeteci Kemal Özdemir, ‘Ergenekon Fay Hattında Erzincan’ isimli kitabında ‘Cihaner’in tutukluluk süresi içerisinde dışarı çıktığını yazmış ve bu iddiasını görgü tanıklarına dayandırmıştı.

3 Mayıs 2010′da da İlhan Cihaner’in tutuklu olmasına rağmen Erzurum’da bir grupla otelde toplantı yaptığı yönünde 155′e bir ihbar gelmiş, savcı Osman Şanal, otel güzergahındaki kamera kayıtlarına el koymuştu. Ancak Osman Şanal, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı tarafından bu görevden alındı. İlhan Cihaner, ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla 16 Şubat 2010′da gözaltına alındı. 4 ay cezaevinde kalan Cihaner, firar iddialarını soran gazetecilere alaycı bir dille şu karşılığı vermişti: “Bir itirafta bulunayım. Adalet Bakanlığı’nın ve Erzurum Başsavcısı’nın izniyle evet, gecelerimi hep dışarıda geçirdim. Sanırım Adalet Bakanlığı bu konuda bir açıklama yapar.”

[adrotate banner=”119″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu