HaberSpor Haberleri

Gökhan Sarı ve Yalçın Kaya Yılmaz’a 1 yıl alkol cezası!

yalcin kaya yilmaz gokhan sari

Beşiktaş Trabzonspor maçında viski skandalı! Beşiktaş Yöneticisi Yalçın Kaya Yılmaz ve kulübün CEO’su Gökhan Sarı protokol tribününde viski içip tartışma çıkarmaları nedeniyle 1 yıl men cezasıyla karşı karşıya.

Pazar günü oynaan Beşiktaş Trabzonspor maçında Beşiktaş’ın Yatırımlar Komitesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Kaya Yılmaz ve siyah-beyazlı kulübün CEO’su Gökhan Sarı, protokol tribününde kendilerine viski servisi yaptırdılar. Vatan’ın haberine göre içkisini yanında getirdiği plastik bardaktan içen Yılmaz’ın yanı sıra Sarı, alkol seviyesinin yükselmesinin ardından tribünde gerginlik yarattılar ve tartışmalar yaşandı.

Bu durumdan rahatsızlık duyanlar ise şikâyette bulundular ve Yalçın Kaya Yılmaz ile Gökhan Sarı hakkında tutanak tutuldu. Şimdi ikili hakkında spor savcıları işlem başlatacak ve bu da tarihe geçecek. Çünkü böyle bir uygulama ilk kez yapılacak. Bilindiği gibi bu sezon öncesi yapılan ‘Sporda Şiddeti Önleme Çalıştayları’nda radikal kararlar alınmış, içerik olarak kuvvetli olsa da uygulanamadığı için eleştiri alan 6222 sayılı ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulanmaya başlanmasına karar verilmişti. Bu yasa gereği bu sezondan itibaren görev yapmaya başlayacak olan spor savcılarının yanı sıra kararları verecek olan hakimler de çalıştaylarda yer almışlardı.

Ve şimdi spor savcıları ilk kez Yalçın Kaya Yılmaz ve Gökhan Sarı için soruşturma başlatacak. Yılmaz ve Sarı’ya 1 yıl men cezası verilmesi verilmesi bekleniyor.

Kulüp Genel Sekreteri Metin Albayrak’ın da içki içenler arasında olduğu belirtiliyor.

6222 SAYILI YASA NE DİYOR?

TÜRKİYE’de stadyumlar ile spor alanlarındaki şiddetin önüne geçmek amacıyla yürürlüğe giren Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi yasası, alkolle ilgili de yaptırımlar içeriyor. Öyle ki, 6222 sayılı yasanın üçüncü bölümü olan “Yasak Fiiller ve Ceza Hükümleri” kısmı, içki konusundaki düzenlemelere yer veriyor. Yasanın, 12. maddesinde “Spor alanlarına sokulması yasak maddeler” içerisinde alkol de bulunuyor. 13. maddede ise, “Spor alanlarına yasak madde sokulması ve müsabaka düzeninin bozulması” içeriği işleniyor. Spor alanlarına müsabaka sırasında alkollü içecek sokan kişinin, fiili daha ağır bir cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, adli para cezasına çarptırılması gerektiği belirtiliyor.

[adrotate banner=”256″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu