HaberSpor Haberleri

Fikret Orman: Yüreği olan Genel Kurul’a gelir !

Fikret Orman

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman düzenlediği basın toplantısında ilginç açıklamalar yaptı. Fikret Orman, hukukçuların eleştirdiği yeni tüzüğü öve öve bitiremezken ‘Yüreği olan Genel Kurul’a gelir’ dedi.

Fikret Orman’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Hafta sonu olan olaylar maalesef tüzüğün önüne geçti. Ben Beşiktaş Kulüp Başkanlığı’na aday olduğum 2004 senesinde ve Beşiktaş Kulübü Başkanı olduğum Kongrede de ilk günden bu yana yanımda olan Tamer Kıran arkadaşımızdır. Tamer, eğitimi ve duruşu ile Beşiktaş’a verdikleri ile gecesini gündüzüne kattı. Tamer’in istifasını aldığım şeklindeki haberler tamamen gerçek dışıdır. Tamer Kıran kendi iradesi ve Beşiktaşlılık duruşu ile istifa etmiştir. Bundan önceki olan istifalar gibi normal bir istifa değil. Tamer için gerçekten çok üzüntülüyüm. Beşiktaş’a düzgün insanlar kazandırmak ana amacımken böyle insanların kırılmasından dolayı üzgünüm. Tamer Kıran’ın istifasını Yönetim Kurulu olarak toplanıp tekrardan görüşeceğiz. Olan olayları savunma gibi bir niyetimiz yoktur. Zaten biz savunan tarafta değiliz. Bu organize bir iş değildir. Sadece bir kazadır. O yapılan olayın tutulacak bir tarafı yoktur. Beşiktaş yönetim kurulu olarak bu olayları kınıyoruz. Bunun içerisinde olan hepsi ile mahkeme önünde mücadelemizi vereceğiz. Asla buna bir olayı örtmek gibi görmeyin. Gittiği yere kadar gideceğiz. Olay yargıya intikal etmiştir.

Levent Erdoğan’ı istifaya çağırdı

Kamuoyu önüne çıkıp yönetim kurulu üzerinde olup kendini kandırmış olarak hisseden kişi derhal istifa etmelidir. Eğer birazcık Beşiktaşlı duruşu olduğunu düşünüyorsa hemen bugün derhal istifa etmelidir. Ben ve arkadaşlarım kimseyi kandırmıyor. Beşiktaş’ın bugüne kadar 200 üzerinde davası varken bunların hiçbirisine iştirak etmeyip Beşiktaş Kongresi yaklaştı diye bu işlere girmek hiçbir şekilde tasvip edilemez. Bunun gereğinin hemen yapılmasını istiyorum.

En iyi tüzük!

Bizim için en iyi tüzük gündemde olan tüzüktür. Bu tüzük bize her imkanı sağlamaktadır. Bizim bu tüzüğü değiştirip, bütün yetkilerimizi kısıtlamamızın ve bundan sonra bu şekilde olmasını istemememizin tek amacı Beşiktaş’ın bundan sonraki süreçte hür iradesi ile yönetim kurulu seçmesinden dolayıdır. Bu tüzük 2010 senesinde Divan Kurulu tarafından intikal ettirilmiştir. Son mali kurulda Tüzük tadilini bitireceğimi ve hızlıca yürürlüğe sokacağımızı söylemiştim.

Beşiktaş’ta her şey iyiye gitmeye başladığında Beşiktaş’ın hesaplarını Tüzük üzerinden yapılmasını samimiyetsiz buluyorum. Er meydanı yakında Beşiktaş Kulübü Genel Kurulu’na gelecek. Beşiktaş Tüzük Komitesi ne yapmıştır? Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu üzerindeki yetkileri azaltıp Genel Kurula vermiştir. Niçin Mayıs ayına alınmıştır? Şubat ayında vereceğiniz bütçenin bir değeri yoktur. Bir futbol takımının Avrupa Kupalarına katıldığı bütçe ile katılamadığı andaki bütçe bir değildir. Şubat ayının genel kurulunda Şampiyonlar Ligi’ne katılacağız deyip masraflar koyduğunuzda bu bütçenin bir önemi yoktur. Eğer sezon sonu yaparsanız Genel Kurul’dan izin alacaksınız. Siz borçlanıp Genel Kurul’un önüne gitmeyeceksiniz. Artık Beşiktaş’ı borçlandırma dönemi kapanma aşamasına gelmiştir. Eğer siz Genel Kurul’u ikna ederseniz transfer yapabileceksiniz. Beşiktaş’ta yetki alan kendi döneminde yetkisini kullanmaktadır

Bütün borcu üzerime aldım

Bütün borcu üzerine aldığını dile getiren Fikret Orman; “Bir dönemde Beşiktaş’a emek dökenler için direk olarak Divan’a girme özelliği sağladık. Tüzük, madde madde incelendiği zaman Beşiktaş’ın yönetim kurulu yetkilerini azaltan ve denetleme kurulunun yetkililerini arttıran bir düzen yaratmaktır. Harcamalardan yönetim kurulu üyelerinin sorumlu olduğunu bile yazdık. Oraya bir madde koyduk. 31 Mart’a UEFA Lisansı alınabilmesi için vergi dairelerine ve notere kendim gittim, Beşiktaş için şahsi kefaletimi verdim. Bütün borcu üzerime aldım. Buradaki amaç nedir? Daha evvelki yapılmış, taksitlendirmeler vardır.

Üyelik aidatı, bu tüzükte konuşulacak bir konu değildir. Biz giriş aidatına Genel Kurullarda yer verilmesini söyledik. Tüzüğün maddesi değildir. Benim şahsi gayretim ile aidat, 2000 TL’den 1200 liraya inmiştir. Buradaki amacım Beşiktaş’a fikri olan insanların önüne açmaktır. Son yapılan Kongre üyeliklerinin hepsi münferittir. Yüzde 72’si Üniversite öğrencisidir

Yüreği olan genel kurula gelir

Yürekleri bugün Beşiktaş için atan ve her gün konuşan insanlar bir sene önce neredeydi? Konuşmak isteyen, yüreği olan Genel Kurula gelebilir. Onları ikna etsin ve elinden geleni yapabiliyorsa da yapsın. Yönetim Kurulu sayımızı 10 kişiye yedek üyemizi 5’e indirdik. Arzum 8/4’dü. Fakat asgari müşterek de 10/5’i genel kurulun önüne sunduk. Kulübü zarara uğratanlar kulüp üyeliklerinden ihraç edilecektir dedik. Beşiktaş’ın tüzüğü diğer kulüplerden daha iyi bir tüzük haline gelmiştir.

İtiraz edenlerin gerçekten neye itiraz ettiklerini anlamış değilim. Bu tüzükte beğenmedikleri konuları Genel Kurul’da açıklasınlar. Bugün çok önemli bir gün. Ancak hep söylediğim gibi Beşiktaş’ta en önemsediğim durum Tüzük Genelgesidir.”

[adrotate banner=”103″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu