HaberSpor Haberleri

Darısı Türk Telekom Arena’ya

teomanakbennn1705Ligin enikonu kötü takımlarından Galatasaray’a, Sami Yen derbilerine veda gecesinde kâbusu yaşattık. Muhtemelen başka bir şeyler bekleyerek gelmişlerdi, ama misafirin yanında getirdiği çok güzelse, bazen ev sahibi de bulduğunu yiyor.

Beşiktaş’ın getirdiği Nobre’ydi, Guti’ydi bugün. Türkiye’den başka her ülkenin liginde gol sayılacak, ama bizde faul sebebiyle verilmemiş ilk golüyle, sonraki verilen golüyle, defansta son çizgiye kadar inip yaptığı savunmayla, Nobre yine istisnai maçlarından birini çıkardı, o da gitti yine Galatasaray’a denk geldi. Herkesin var bir çektiği.

Kalenin kalecinin boşalttığı ortasına attığı penaltı, ikinci golde Nobre’nin alnına indirdiği top ve maç boyu yaptığı akıllı kısa paslarla Guti, bir deplasman derbisinden daha başarıyla dönülmesini sağladı. Gecenin ikinci en başarılı ismi de kuşkusuz O’ydu.

Bir de Cenk vardı, son dakikada yediği komik gole rağmen, maç içinde skor daha 1-0’ken çıkardığı 3 yüzde yüz gollük pozisyon var ki çok kalecinin harcı değil. Aman hoca Cenk’e artık elleşme. Bırak bu adam artık kalede kalsın. Kalecinin rotasyonu olmaz.

Galatasaray, kulübesi ve yönetimi boş, teknik direktörü ve başkanı yetersiz, golcüsü olmayan, kalecisi olmayan bir takım. Stadı barakadan farksız, seyircisi geleneksel olarak kendisine çok hızlı sırt çeviren, üstündeki forma başka renk olsa küme düşmeye aday bir takım. Arda’sı yok, Milan Baros’u yok, hala Ayhan’dan medet uman. Rekabet olmasa, şu altı yıllık galibiyetsiz dönem olmasa, yendik diye sevinilecek en son takım.

Beşiktaş’ın o yüzden bu galibiyeti bir şeylerin düzeldiğine dair işaret saymadan devam etmesi lazım yoluna. Ligin ilk yarısı bitiyor, takımın hala her anlamda eksiği var. Bu oyun Bursa’yı yenmeye yetecek bir oyun değil. Özverili oyununa rağmen İbrahim Toraman’ın beklenmedik hataları hala devam ediyor. 1996’da Ali Günçar’ın (Küçük Ali) İspanya’daki Valencia maçında bir pozisyonu vardır, top girene kadar vurmuştu bizim kaleye, olmadı, bir daha, olmadı, bir daha. Sonunda da atmıştı. Toraman da ikinci yarıda üst üste üç pozisyonda öyle işler yaptı ki 5 saniye içinde, karşımda Küçük Ali’yi izliyor kadar oldum. Volkan Şen’in önünde falan ne yaparız bu halimizle, düşünmek lazım.

Dokunmadan gitmem tabii: “Şampiyonlukta Fenerbahçe ile çekişiriz” diyen Adnan Baba. Galatasaray gibi bir kulübün yaşayabileceği en büyük şanssızlıklardan. Kulübünü bitirdi. Takımını bitirdi. Seyircisini bitirdi. Ona sorarsan, o Türk Telekom Arena’yı bitirdi. Ah o staddaki ilk derbi de bizimle olacaktı ki…

Teoman Akben

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu