HaberSpor Haberleri

Finale kaldı bir maç! Beşiktaş: 74 – Galatasaray MP: 65

ersin dagli gsBeko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Beşiktaş Milangaz, Galatasaray Medical Park’ı 74-65’lik skorla mağlup ederek seride durumu 2-1’e getirdi. Salı günü de kazanırsak  finaldeyiz.

Salon: Sinan Erdem Spor Salonu
Beşiktaş Milangaz (74): Mehmet Yağmur 7 (4 ribaund- 2 asist) , Zoran Erceg 4 (6 ribaund- 2 asist), Serhat Çetin (1 ribaund- 2 asist), Marcelus Kemp 2 (3 ribaund), Carlos Arroyo 16 (1 ribaund- 3 asist), David Hawkins 21 (7 ribaund- 2 asist), Ersin Dağlı 16 (6 ribaund-1 asist), Pops Mensah-Bonsu 8 (8 ribaund).
Galatasaray Medical Park (65): Jaka Lakovic 9 (1 ribaund- 3 asist), Göksenin Köksal 3 (1 ribaund), Tutku Açık, Luksa Andric 7 (3 ribaund), Haluk Yıldırım 2, Furkan Aldemir 1 (2 ribaund), Jamon Lucas (3 ribaund- 2 asist), Ender Arslan 5 (3 asist), Boris Savovic 16 (7 ribaund- 1 asist), Nihad Dedovic 16 (6 ribaund- 1 asist).
1. Periyot: 19-14
2. Periyot: 23-22
3. Periyot: 20-15
4. Periyot: 12-14

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Beşiktaş Milangaz, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Galatasaray Medical Park’ı 74-65’lik skorla mağlup ederek seride durumu 2-1’e getirdi. Serinin dördüncü maçı 22 Mayıs Salı günü yine Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Mücadeleye pota altından Boris Savovic ve Luksa Andric ikilisinin sayılarıyla başlayan Galatasaray Medical Park, ilk 1.5 dakikada skoru 0-4 yaptı. Ersin Dağlı ile maçtaki ilk sayılarını kaydeden Beşiktaş Milangaz, 6.dakikaya girilirken Zoran Erceg’in orta mesafeden bulduğu isabetle 10-8 öne geçti. Sarı Kırmızılılar, reklam molasının ardından alan savunmasına dönerken, özellikle David Hawkins ile hücumları iyi değerlendiren Beşiktaş Milangaz, ilk periyotu da 19-14 önde tamamladı.

Tempolu başlayan ikinci periyotun ilk dakikalarında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanmadı. Boyalı alanda Pops Mensah Bonsu ve Ersin Dağlı ikilisiyle hücum ribaundlarını sayıya çeviren Siyah Beyazlılar, 14.dakika sonunda 8 sayılık farkı yakaladı (29-21). Nihad Dedovic’in dört sayısıyla rakibinin serisine son veren konuk ekip, Jaka Lakovic ile de hızlı hücumu değerlendirerek durumu 33-27’ye getirdi. Mola alan Beşiktaş Medical Park, aranın ardından hücumlarda basketler bulmasına karşın Cevher Özer’in dış atışlarına engel olamadı. Beşiktaş Milangaz, Marcelus Kemp’in iki serbest atışı sayıya çevirmesiyle devre sonunda soyunma odasına 42-36 önde giden taraf oldu.

Karşılıklı top kayıpları ve boş hücumlarla başlayan mücadelenin ilk 2 dakikasında iki takımda skor bulamadı. Mehmet Yağmur ile ilk sayılarını bulan Siyah Beyazlılar, David Hawkins’in serbest atışları ve Ersin Dağlı’nın da pota altı basketiyle 12 sayılık farkı yakaladı (48-36). Mola alan Galatasaray Medical Park, Hawkins’in üç sayılık basketine Savovic ile karşılık verirken, ikinci yarıdaki ilk sayılarını da buldu. Boyalı alanda Pops Mensah Bonsu’nun etkinliğini son bölümde kullanan ev sahibi ekip, periyotu da 62-51 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotunda ilk dakikalarda savunmadaki direncini arttıran Beşiktaş Milangaz, David Hawkins ile Carlos Arroyo’nun sayılarıyla skor üretti. Alan savunmasına dönen Sarı Kırmızılılar, Nihad Dedovic ve Jaka Lakovic’in basketleriyle de farkı 8 sayıya indirdi (66-58). Lakovic ve Cevher ile atışlardan isabet bulamayan Galatasaray Medical Park, boyalı alanda da Zoran Erceg’in basketine engel olamadı. Son bölümde taktik faulleri değerlendiren Beşiktaş Milangaz, karşılaşmadan da 74-65 galibiyetle ayrıldı.

Beşiktaş Galatasaray basketbol maçı sonrası görüşler

Beşiktaş Milangaz, play-off yarı final serisi 3. maçında Galatasaray Medical Park’ı 74 – 65 yenerek seride 2 – 1 öne geçerken, oyuncular ve taraftarlar maçtan sonra büyük sevinç yaşadı. Zorlu mücadeleyi başkan Fikret Orman da izledi.

Maçın ardından basın toplantısında konuşan Baş Antrenör Ergin Ataman, iyi savunma yaparak maçı kazandıklarını söyledi. Maçın başından itibaren çok iyi savunma yaptıklarını, rakiplerinin kilit oyuncularını iyi durdurarak kontrolü ellerinde tuttuklarını belirten Ataman şöyle konuştu:

“Bu atmosferi en iyi kullanmanın yolu, savunmayı çok iyi yapmak ve ribauntları iyi alabilmekti. Baktığımız zaman ribauntlarda üstünlüğümüz var, savunmada kaptığımız çok önemli toplar var. 2 sayılık atış yüzdemiz Galatasaray Medical Park’a göre çok iyi durumda.

Aslında dış atışlarda çok büyük bir isabet bulamadık ama maçın tamamında oyunun kontrolü elimizdeydi. Bugün savunmayla kazandık. Şu anda sadece öne geçtik, hiçbir şey bitmiş değil. Salı günü oynayacağımız bir karşılaşma daha var. O maçı düşünmeye başladık.”

Öte yandan Ergin Ataman taraftara da övgüler yağdırarak, “Taraftarımız bizi mahçup etmedi. Salı günüde bizi yanlız bırakmayacaklar, buna yürekten inanıyorum. Hepsine teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Galatasaray Medical Park Antrenörü Oktay Mahmudi ise “Beşiktaş iyi mücadele etti. Onları tebrik ediyorum. Neticede seri 2-1’e geldi. Biz ise ilk devre iyi oynadık. 3. çeyrekte ise kötü mücadele ettik ve fark açıldı. Salı günü ya devam ya da tamam diyeceğiz.” dedi.

[adrotate banner=”246″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu