HaberSpor Haberleri

Fikret Orman’ın yanındaki İBB’li şahıs Nyon’da ne arıyordu?

Fikret OrmanUEFA’dan 1 yıl men cezası alan Beşiktaş’ta Başkan Fikret Orman’ın UEFA binasına girerken yanında görüntülenen İBB Bedensel Engelle Yüzme Branşı ve taraftar sorumlusunun neden orada olduğu konusunda soru işaretleri devam ediyor.

Burası Kapalı’dan Eser Gökulu’nun yazısı;

10 gündür UEFA süreciyle yatıp kalkıyoruz. UEFA’nın neden yalnızca ceza mahkemesi kararından yola çıkarak böyle bir rapor hazırladığından tutun, soruşturmanın zamanlamasına, savunmanın hangi temeller üzerine oturtulacağından, yeniden bir “men” kabusu görüp görmeyeceğimize kadar, herkesin kafasında birtakım soru işaretleri mevcuttu.

Durum bu kadar hassasiyet içeriyor iken, Fikret Orman’ın savunma yapmak üzere UEFA binasına girerken basına yansıyan şu fotoğrafı dikkat çekti. Biraz araştırınca Fikret Orman’ın sağındaki şahsın, İBB Spor’un Bedensel Engelli Yüzme Branşı ve Taraftar Sorumlusu olduğunu öğrendik. (burada) Solundaki de ”ekonomist” olarak takdim edilen yeni yönetim kurulu üyesi Melih Sami Esen

* Türkiye Barolar Birliği’nden çok basit bir arama yapınca Engin Şen adlı şahsın avukat olmadığı sonucuna da varılabiliyor.

Şu hususun altını da özenle çizelim; Beşiktaş bu duruşmaya avukatsız katıldı, ve sadece sivil bireylerce savunuldu demek istemiyorum. Başkanın da beyan ettiğine göre, muhakkak duruşma esnasında İsviçreli bir hukukçu da hazır bulunmuştur.

Ancak benim anlamadığım, böylesi hayati önem arz eden bir duruşmada, hukukçu olmayan, Beşiktaş’la hiçbir görev bağı bulunmayan, üstelik Beşiktaş’ın o duruşmayla muhatap olmasına neden olan rakip futbol kulübü yönetiminde aktif bir görevi bulunan o şahsın, hangi gerekçeyle orada bulunuyor olduğudur ? İlk etapta konumu itibariyle İbrahim Akın olayı ve transfer sürecinde yaşananlara hakim biri olabileceği ihtimali akıllara gelse de, aşağıdaki kareye bakınca, böyle bir şeyin de söz konusu olmadığı rahatlıkla gözlemlenebiliyor.

Fikret Orman

Başkan ile şahsi ahbaplığı dışında hiçbir özelliğini göremediğimiz, üstelik hukuken de “hasım” konumunda olan camianın bireyi ile o duruşmaya neden gidilmiştir ? Bu şahsın bilemediğimiz nasıl bir vasfı vardır ki, kendisinden medet umulmuştur ? Mesela, duruşmayı yöneten hakim ”siz hangi sıfatla burada bulunuyorsunuz ? ” diye sorsa, acaba bu şahıs ve Fikret Orman ne cevap verebilirdi?

İnsan merak ediyor, tanımak istiyor.

[adrotate banner=”297″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu