BJK HaberleriSpor Haberleri

Fikret Orman: BJK TV’ye konuştu

Fikret Orman sanki banttan konuştu! Beşiktaş Başkanı Fikret Orman BJK TV’de yine gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ancak Fikret Orman’ın söylediklerinde yeni bir şey yoktu

Fikret Orman’ın açıklamaları şöyle;

“İki hafta önce Ankara’da TFF Mali genel Kurulu vardı. Spor Bakanımız da oraya katıldı. Türkiye’de şu an 18 stat inşaatı var. Bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan statlar hepsi Fenerbahçe’ninki dışında, devlet tarafından yapıldı. Geçmiş dönemde statla ilgili projeler oldu. Rakiplerimizin çalışmalarını değerlendirdik ama biz sadece dibe doğru bir kapasite arttırımı yaptık.”

“GEREKLİ İZİNLERİ ALMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Galatasaray 45 ile 50 milyon dolar arasında, Fenerbahçe de aynı şekilde stattan bu şekile kazanç elde etti. Yıldırım Demirören stadı yenilemk için her türlü başvuruda bulunmuş. Biz stadı yapın diye devlete gitmedik. Demirören giderken, ‘Ben izin aldım, gidiyorum’ dedi. Ancak ortada imar durumu yok. Biz gereken izinleri almak için uğraşıyoruz. Bu tarz şeyleri kamuoyunda konuşmak istemiyorum. Çünkü konuşmak demek, o iş olmayacak deyecektir. İzin prosedürleri için çalışıyoruz.”

“BAŞBAKAN ARKAMIZDA…”

“Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İnönü Stadı’nın yeniden yapılanmasını arzu ettiğini söyledi. Başbakan’ın arkamızda olması çok önemli. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın ön yargıları ve yanlış bilgileri vardı. ‘Burayı rahatsız edecek bir yapılaşma istemiyorum, Otel ve alışveriş merkezi gibi bir şey istemiyorum’ dedi. Ben de Nişantaşı şurası, onlar çalışmıyor. Fulya’da Beşiktaş’ın bir alışveriş merkezi var daha o canlanmadı. Otel yapılacak, 100 yataklı, gelir en fazla 2 milyon dolar. Bakanımızı ikna etmeye çalıştık. Ortak nokta bulmaya çalışıyoruz.”

“F.BAHÇE VE G.SARAY BİZDEN 30 MİLYON DOLAR DAHA FAZLA KAZANIYOR”

“Stat konusunda acele etmiyoruz. 5 senedir uğraşılıyor. Statın maliyeti yaklaşık 70-80 milyon dolar olacak. Ben artık stat inşaatının bir an önce başlamasını istiyorum. Çünkü rakiplerimiz her sezon Beşiktaş’tan 30 milyon dolar daha fazla kazanıyor. Beşiktaş’ın kasasına böyle bir para girmiyor. Artık acele etmemiz lazım. Fenerbahçe bu işi 10 sene önce yaptı. Biz öyle bir statta oynasak belki de böyle bir borcumuz olmazdı.”

“FENERBAHÇE’YE KAYNAK SORULDU MU?”
Devlet olimpiyatları ya da Avrupa Şampiyonası’nı kazanırsak ‘Stadı biz yaparız’ demedi. Bu başvuralara verilecek cevaı bekleyecek vaktimiz yok. Kesinlikle yap, işlet, devret yöntemini benimsemiyorum. Görüştüğümüz çeşitli finans modelleri var. Türkiye’de iki üç firmayla konuştuk. Fenerbahçe stadını yenilerken, ‘Kaynağı nerden buldunuz?’ diye bir şey mi soruldu? Yapıldı ve bitti. Benim işimden biri konut geliştirme.
“OLİMPİYAT STADI’NA GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ”
“Biz bu süreçte nerede oynayacağımızı düşündük. Biz Olimpiyat Stadı’nda oynamayı düşünmüyoruz. Zaten orası bakımda. Beşiktaş’ın gelir sorun var. Galatasaray’ın oraya gittiğinde yaşadığı sıkıntıları gördük. Olimpiyat Stadı futbol açısından da keyifli değil. Mali sıkıntılarımız varken oraya gitmeyi düşünmüyoruz. Geriye Şükrü Saracoğlu ve Türk Telekom Arena kalıyor.”

G.SARAY’LA YAŞANAN GERİLİM

Galatasaray ile gelinen durumdan rahatsızım. Sanki biz zorla bir yere girecek gibi lanse edildik. Galatasaray’dan bazı isimler kırıcı davrandı. Rekabet sahada yaşanır başka yerde değil.”

FİKRET ORMAN “ARENA KONUSUNDA KIRILDIM”

“Arena konusunda kırıldım. Biz sahalarda, salonlarda, minderlerde, parkurlarda yarışmalıyız. ‘Biz evimizi yıkacağız, bu sürede size misafir gelmek istiyoruz. Mali düşünceleriniz varsa gerekeni yapmaya hazırız. Stadın sorunları var bunları beraber aşalım’ dedik. Galatasaray camiasının tavrı beni üzmüştür. Bizim bir dik duruşumuz var. Gerekirse bir yıl daha kendi stadımızda oynarız. Her türlü zorluğu Beşiktaş için çekerim. Hayat uzun bir maraton. Maraton sonunda nerede olduğunuza bakacaksınız Bize daha önce ‘Siz bize stadınızı vermediniz’ şeklinde söylemler geldi. Araştırdım böyle bir şey yok. Fenerbahçe camiası ‘Gelin bizim stadımızda oynayın’ dedi. Aziz Bey kendisi dedi. Olması gereken budur. Ayıp karşılıyorum, çimleri bozulacakmış, bir takım şeyler.”

“BİLGİSİ OLAN DELİKANLI GİBİ KONUŞSUN”
“Stat konusuyla ilgili kulağıma gelen dedikodular da var. Beşiktaş başkanı olduğum için hızlı davranıyorum. Devlet yaparsa güzel olur ama devlet yapsın diye bekleyemem. Kimse benim üzerimden senaryo kurmasın. Elinde bilgisi olan delikanlı gibi karşıma çıksın konuşsun. Yıldırım Demirören, Serdal Bilgili ve ben bir araya girip stat inşaatı yapacakmışız. Karalama kampanyaları beni üzüyor.”

“İKİ DOST CAMİAYA BÖYLE ŞEYLER YAKIŞMIYOR”
“Galatasaray’ın söz hakkı tabii ki var. Olmadığını farz etsek bile, biz iki yakın camiayız. Biz devletle kimseyi karşı karşıya getirmek istemiyoruz. Biz devlet olmadan kardeşçe bu durumu çözmek istiyoruz. Haftaya cuma günü fikstür çekilecek. Sayın Başbakan’ı bir camia ile karşı karşıya getirmek istemem. Başbakan’ın tavrı belli. İki dost camiaya böyle şeyler yakışmıyor.”

“EYLÜL AYINDA YIKIMA BAŞLARIZ”
“Eylül ayında buranın yıkımına başlarız diye düşünüyorum. Biz stadı Fenerbahçe gibi bölüm bölüm yapmayı düşünmüyoruz. Dakika ve saniye kaybetmeden çalışmalara başlamamız lazım. Bu stat ömrünü tamamlyıor. Buraya çağdaş bir stat yapacağız. Son 10 senede Türkiye’de her yer yeniden yapılanıyor. Bu stat da yeniden yapılanıyor.”

“HAFTAYA CUMA GÜNÜNE KADAR BELLİ OLUR”
“Eylül ayında yıkma başlarsak iki senede yeni stadı yaparız. Bu süreçet Arena’da oynamak istiyoruz. Ancak Beşiktaş’ın itibarını hiçbir bedelle karşılaştırmam. Bu iki camianın bu duruma gelmesine gerek yoktu. Galatasaray’ın davranışı hoş olmadı. Kasımpaşa Stadı’nda oynamayı istemem. İstediğimiz geliri elde edemeyiz. Haftaya cuma gününe kadar önümüzdeki sezon İnönü’de burada oynayıp, oynamayacağımız belli olacak. Galatasaray’ın sıkıntılar var. Problem değil, orada oynamayız. Bir camiayı siyasi iradenin baskıyla bir şey yapamaya zorlamak Beşiktaş’a yakışır mı?”

“FENERBAHÇE STATINDA OYNAYABİLİRİZ”
“Fenerbahçe Stadı’nda oynayabiliriz. Önümüzdeki günleri değerlendirelim. Haziran ayında kombine ve loca satıyoruz. Mali kriz varken böyle bir süreç yaşıyoruz. Bu kadar problem varken bu kadar belirsizliğin olması hoşuma mı gidiyor? Ben Beşiktaş’ın menfaatleri için direniyorum.”

“YILDIRIM DEMİRÖREN’E SALLAMAK EN KOLAY ŞEY”
“Her şeyi belirli bir şıklık içinde yapmaya çalışıyorum. Kendimi değil, Beşiktaş’ı temsil ediyorum. Yıldırım Demirören TFF başkanı ve birlikte çalışıyoruz. SOmut bir şey olmadan konuşmam. Bir denetleme şirketi ile anlaştık ve denetleme devam ediyor. 30 Temmuz’a kadar bu denetleme bitecek. En derin açıklama o zaman yapılacak. Şu an en kolay şey Yıldırım Demirören’e sallamak. Ben böyle bir insan değilim.”

FİKRET ORMAN “BANA GÖRE DEMİRÖREN 100 MİLYON DOLARI BAĞIŞLADI”

“CAS davası var ve herkes bu dava neden var biliyor. Tekrar tekrar ‘Bunu siz yaptınız mı diyeceğiz?’ Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız? Ben Yıldırım Demirören’den çekinmiyoruz. Bana göre Demirören 100 milyon doları bağışladı. Şartlı bağışlama olmaz. O konunun da zamanı geliyor.”

“DEMİRÖREN’E KÜFÜR MÜ EDEYİM?”

“Denetlemenin bitmesini bekliyoruz. Bunun sonucunda gerekeni yapacağız. Ne yapabilirim Demirören’e küfür mü ediyim? Ne yapmamı bekliyorsunuz? Takim Meydanı’na mı çıkıyım? Beşiktaş Başkanı’na hesap sorulacak bir şekil vardır. Eğer dava açılması gerekiyorsa açılır. Popülarist bir şaklaşım sergilemem. ne ekerseniz onu biçersiniz. Taraftarla gelen taraftarla gitti.”

fikret orman demiroren 29384722
EGEMEN İÇİN KONUŞTU
“Egemen için ‘Cehennemin dibine kadar gitsin’ diye bir şey söylemedim. Hepimiz profesyonel bir iş yapıyoruz. Bundan sonra benim adıma röpörtajlar yayınlayan gazeteleri mahkemeye veerceğim. Gündemi mi takip edeceğim, işime mi bakacağım? Ayıp bunlar. Bundan sonra yasal işlemler başlatacağız. Kimse kusura bakmasın, kaldıracak gücüm kalmadı.”

FİKRET ORMAN “EGEMEN BEŞİKTAŞLI DEĞİL, PROFESYONEL”

“Beşiktaş’ın başına geçerkenken, ‘Param var, başkan olucam’ diyen birinin önünü kesmedim. Herkes transferden bahsediyor. Beşiktaş transfer yapacak. Biz göreve gelirken geçmişten gelen 13-14 milyon dolar borcumuz var. Quaresma’nın yarı borcu ödenmiş, yarısı daha ödenmemiş. Onu da biz ödeyeceğiz. Adanaspor’dan Ersan Gülüm var. 1 milyon dolar ödenmiş, biz 3 milyon dolar ödeyeceğiz, Mustafa Pektemek ve Manuel Fernandes’in bonservislerinin bir kısmını biz ödedik. Egemen ile ilgili bizi tenkit ediyorlar. Sevdiğimiz bir oyuncu, profesyonel bir oyuncu ve Beşiktaşlı değil. ‘Sizin için Fernandes neyse, ben de oyum’ diyor. İlk deöemeleri yaptık, ikincileri de yapacağız. Zorlanıyoruz ama yapacağız.”

“NİHAT KAHVECİ’NİN DAVRAŞINI ANLAMIYORUM”

“Nihat Kahveci’ye  kızgınlığım ortada Beşiktaş’tan faiz istemesi ve bu faizden vazgeçmemesi, avukat ücreti istemesini bir Beşiktaşlı olarak anlamıyorum. Futbolu bırakmışsın, Beşiktaş ile ilişkilerin olacak. ‘Bana ne ya?’ deniyorsa, Beşiktaş kimliği altında gereken yapılır.”

“ÖDEME İKİ GÜN GECİKSİN QUARESMA’DAN TEBLİGAT GELİYOR”
“Quaresma’ya 7,5 milyon bonservisi var. Senelik 8 milyon euro Beşiktaş’a masrafı var. Türk Lirası olarak 20 milyon. Geçen sezon ne yaptı? 3 milyon TL’ye bir gol atmıştır. İki gün ödemesi gecikse tebligat geliyor. Kampa gitmeden yine bir tebligat geldi. Biz bunları ödeyeceğiz diyoruz. Quaresma oyuncu da Mustafa Pektemek değil mi? Cenk 600 bine oynuyor. Bu bir takım oyuncu. Herkes aynı ücreti tabi ki almayacak ama uçurumlar da olmamalı. Ben Quaresma gitsin ya da kalsın demedim. Beşiktaş takımın hocası var.”

“BEŞİKTAŞ TRANSFER YAPACAK”

“Bu oyucnların hepsi profesyonel. Kimse kimseyi kandırmasın. Özellikle yabancıların çoğu burada para için oynuyor. Beşiktaş’tan aldıkları paranın 1 kuruş üstünü gördüklerinde gidiyorlar. Çalışan nasıl daha iyi bir teklifte gidiyorsa, siz de çalıştıran olarak performansından memnun değilesiniz gönderirsiniz. Beşiktaş tabi ki transfer yapacak. Beşiktaş formasının şampiyonluktan başka hedefi olamaz. Ancak ben ödeyemeyeceğim şeyi borçlanmam. 1-2 sene fedakarca davranacağız.”
“QUARESMA İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER VAR”
“Ben futbol adamı değilim. Futbolla ilgili hiç açıklama yapmadım. Arada bir basketbolla ilgili yaparım. Beşiktaş’ın bir teknik direktörü var, fikirlerini söylüyor. Quaresma ile ilgili karşılıklı görüşmeler yapılıyor. Bir takım sonuçlar alınacaktır.”

RÜŞTÜ REÇBER AÇIKLAMASI

“Bir televizyon programında Rüştü için iyi bir insan iyi bir ailesi dedim. 39 yaşında bir futbolcunun Beşiktaş’ta oynamasına sıcak bakmam diye belirttim. Kim benim adamlığımı tartışacak. 50 adam edermiş de 3 adam etmezmişim de. Ben Rüştü’nün adamlığına mı laf ettim? Duyunca üzüldüm.”
EGEMEN İLE NEDEN YOLLAR AYRILDI?
“Egemen ile 4 yıllık kontrat yapılmış. İstikrarlı ve iyi bir oyuncu. K0ntratına bakınca maç başıan 25 bin euro gibi bir ücretle oynuyor. ‘Biz daralma yaşıyoruz ve kalan 3 yıllık sözleşmeni 4 yıla uzatalım’ dedik. Karşı bir teklif gelmedi bize. Ödeme planı yapmaya çalıştık, 1 milimetre yol alamadık. Yabancılara ödeniyorsa bize de ödenmeli diye bir şey geldi. Buna sıcak bakmıyoruz dedik. ‘Ayrılmak istiyoruz’ diye bir şey geldi. Kabul ettik ve sözleşmeyi fesh ettik. Önemli bir oyuncu ama vazgeçilmeyen sadece formadır. Beşiktaş’tan ne Egemenler gelip geçmiştir. Egemen sakatlan Beşiktaş sahaya mı çıkacaktı. Ersan Gülüm geldi ‘tamam’ dedi.”

FERNANDES VE TRANSFERLER İÇİN ÇOK NET KONUŞTU!
“Beşiktaş genç takım gibi bir takımla kampa gitti. Hoca önce bunları görmek istiyorum dedi. Bunun üzerine yeni transferler yapacağız. Kaleci arayışımız var, kesin bir kaleci alacağız. Belki santrafor alacağız. Orta sahaya bir isim düşünüyoruz. Sol tarafa İsmail’in sakatlığından dolayı bir isim alacağız. Hoca Fernandes’i oynatmak istiyor. Fernandes maddi açıdan Beşiktaş’ta kalabilecek bir oyuncu. Bizim 2 sene daha oyuncumuz. ‘Satmıyoruz’ dersek kisme bizden alamaz.”

100 BİN KONGRE ÜYESİ HAKKINDA

“100 bin kongre üyesi projesinin böyle olacağını biliyorduk. Son Mali Genel Kurul’da konuşmalara müdahale etmedim. Beşiktaş’a kongre olanlar iletişim adreslerini yenilesinler. Herkesi Genel Kurul’a üye olmaya davet ediyoruz. Bir zemin hazırladık ve iyi bir şey yapmış olduğumuzu düşünüyoruz. Projesi olanlar beni arasın, ben kimseyi aramak zorunda değilim.”

“HAWKİNS BİR YERE GİTMEDİ”
“Beşiktaşlılar endişe etmesin. Beşiktaş sponsor bulacaktır. Milangaz’ın çekileceğini ilk günden beri tahmin ediyordum. Kimseye ‘Geldi, sponsoru kaçırdı’ kozu vermek istemedim. Bu sponsorluğun bu sene biteceğini biliyordum, tahmin ediyordum. Hawkins bir yere gitmedi. Kim diyor gitti diye? Hawkins’in Türkiye’de bir yere gitmesi için bize bonservis bedeli yatması gerekiyor. Biz böyle bir ücret almadık. Hawkins için 1 milyon dolar yatırılması gerekiyor. Bize yatırılmış bir şey yok. ”

Fikret Orman & Yıldırım Demirören
Fikret Orman & Yıldırım Demirören

“SPONRSOR ÇIKMAZSA GEREKENİ YAPARIZ”
“Oyuncular gitmek isterse gider. Bonsu ve diğerleriyle hoca devam etmek istiyor. Beşiktaş’ın sponsoru olacak. Olmazsa bile Beşiktaş Kulübü gerekeni kendi yapacak. Sahaya inmeye daha çok vakit var. Gerekli olan bütçeyi biz onlara verdik. Sponsorlar var olmazsa biz finansmanı sağlayacağız.”

AMATÖR BRANŞLAR HAKKINDA

“Bayan Voleybol Takımı, Hentbol Takımı için sponsorluk görüşmelerinde sona geldik. Güreş Takımı’na Levent Erdoğan sponsor. Basketbol takımına sponsorluk yapan şirket çok kazanacak. Bu sene Akatlar’da değil, Sinan Erdem’de oynayacağız.”

“CEBİMDEN KAÇ PARA VERDİĞİM KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ”
“Önceden ‘Başkan el koydu, para geliyor’ şeklinde haberler görüyordunuz Bu üç ayda duydunuz mu ‘Para veriliyor, o oluyor, bu oluyor’ diye. Bizim işimiz bu. Hava atmak için bunları kullanmıyoruz. Beşiktaş’ın zenginlerinden bir ışık alsak, gider maddi açıdan yardım isterdik. İki üç kişiye ‘Arsenal’den genceik bir çocuk alacağız destek sağlayın, sponsor olun dedik’ beklediğimizi alamadık. Cebimden kaç para verdiğim kimseyi ilgilendirmez. Bilançolarda ne kadar para verdiğimiz ortaya çıkar. Biz hava atmaya değil, iş yapmaya geldik.”

“GARİBANLARI İŞTEN ÇIKARTMADIK”
“41 kişi işten çıkardık. Garibanları çıkarmak gibi bir düşüncemiz yok. Maaşlarda dengeleme yapmaya çalışıyoruz. Şu an 350 kişi çalışıyor. Beşiktaş’ta en yüksek 15 milyar ücret alan vardır.”

“FEDA’NIN AMACI SATIŞ DEĞİL KATILIM”
“Arnavutköy’de yürüyüşe çıkıyorum, Feda tişörtleri görüyorum. Bunu her yerde görmek istiyoruz Fulya’dan geçiyorum bir hanım efendi de bu tişörtü gördüm. Durdum ve bu tişörtle gezdiğiniz için ‘Teşekkür ediyorum’ dedim. 100 bini geçtik ama satış değil katılım önemli. Onun bedelsel bir karşılığı yok. 100 bin satsanız 3 bin eder. Bu bir oyuncu parası. Burada önemli olan his. Onu parayla alamazsınız.”

“BEŞİKTAŞ TARİHİNİN EN FAZLA KOMBİNE VE BİLETİNİ SATACAĞIZ”

“Üç aydır iş yerime gitmedim. Beşiktaş için uğraşıyorum. Kolay değil zor bir süreç. Bilerek geldim ama bana da hak verin. 10 kilometre koşacağım dersiniz ama 1 kilometre de yoruldum daha ne kadara koşacağım dersiniz. Zorlanıyorum ama yapacağım. Göreceksiniz Beşiktaş tarihihin en fazla kombinesini ve formasını satacağız. Bunları yeni sezonda yapacağız. O oyuncu geldi diey değil, simge olacağı için alacak. Beşiktaş taraftarı gereken yapıyor. FEda bir gelir projesi değildir, Beşiktaşlıları bir yerde toplama projesidir. Kombinelerde adil bir fiyat politikası belirleyeceğiz. Daha iyi gören noktalar daha pahalı olacak. Adalete gelecek. ”

“QUARESMA’YA GELEN TEKLİF YOK”
“Beşiktaş’ın 1 sene daha Quaresma ile sözleşmesi var. Gelen resmi bir teklif yok. Hoca fikrini basınla paylaştı. ‘Kampa alınacak mı?’ sorularını Samet Aybaba’ya sorun. Ben bu konuda teknik anlamda bir şey diyemem.”

“SCOUT EKİBİ İÇİN CİDDİ BİR YATIRIM OLACAK”
“Bundan sonra hocaya endeksli değil, sisteme göre transfer olacak. Scout ekibi ile ilgili ciddi bir yatırım olacak. Hocanın da fikri alınacak ama scout ekibi gerekli araştırmaları yapacak. Samet Hoca’dan önceki isimleri gerekli çalışmalar sonucunda aldık. Samet Hoca geldikten sonra beraber karar verildi. Samet Hoca, Almanya’da gelen Olcay’ı kendi istedi.”

KIRMIZI FORMA MÜJDESİ
“Aldığım bilgiye göre yeni formalar 15 Temmuz’da çıkacak. Üç tip formamız var, kırmızı, beyaz, siyah. Formalarla ilgili bizden önce karar verilmişti. İki tip kırmızı forma vardı, hangisi olacağını biz seçtik. Çok güzel formalar. Önümüzdeki sezon her yerde bulunacak.”
“BORÇLARIN YÜKSELMEMESİ İÇİN MADDE KOYULMALI”
Borçların yükselmemesi için engelleyici maddeler konulmalı. Beşiktaş bir kişiye bağlı kalamaz. Otokontrol sistemi olmalı. Bir daha popülarizm uğruna hiçbir şey feda edilmemeli. Bu sürece gelinirken Genel Kurulu’nda hataları oldu.

Yıldırım Demirören Listesi Engin Baltacı

SERDAR ADALI VE TAYFUR HAVUTÇU HAKKINDA…

Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu ceza aldı. Vicdanıma dayanarak, hiçbir suçları olmadığı halde Fenerbahçe’nin yanına arkadaşlarımıza ceza verildi. Yargıtay’dan geri dönecektir. Futbolumuzda bomba patladı. Konuşup, deşmenin anlamı yok. Bir daha olmaz artık. Kimsenin dokunulmaz dediği şeylere dokunuldu. Üzüntüler yaşandı ve bunlar bizim dostlarımız. Bizim kulübümüz çok zarar gördü. Fenerbahçe’de forma satışları arttı, bizde düştü. Beşiktaş taraftarı bu duruma çok tepki koydu.

“CİDDİ İŞLER YAPAN SİTELER VAR”
Biz yanlış yapmayacağız. Hata yapabiliriz ama hata yapmayacağız. Eleştiri bize güç katar ama şahsi vurmalar olunca dinlemiyorum. Yalan haber olmamalı. Bütün internet siteleri için söylemiyorum, ciddi işler yapan siteler var. Beşiktaş taraftarları bunlara itibar etmesin. Lütfen adil olunsun, bize sorulsun. Her şeye cevap vermek zorunda değiliz. Proje aşamasında şeylere cevap vermiyoruz.

“BEŞİKTAŞ TV’DEN HER ŞEYİ YAPABİLİRİZ”
Beşiktaş TV’yi biraz ihmal ettik. Emekçilerle birlikte uyduda yayın yapan bir kanal düşünüyorum. Gerekli geliştirmeler olacak. Beşiktaş televizyonundan ihale yapabiliriz, taraftara seslenebiliriz, her şeyi yapabiliriz. Hep beraber iyi bir şeylere imza atacağız.

“BEŞİKTAŞ, OSMANLI’DAN KALMA BİR MÜESSEDİR”
“Geçen sene Galatasaray, Fenerbahçe hangi kupaya gitti? Bizim için gitmeme sebebimiz önemli. Bu CAS’tan inşallah geçeriz. Geçtikten sonra ön elemede elenebiliriz. Ancak bu değil, neden gitmediğiniz önemli. Beşiktaş, Osmanlı’dan kalan bir müessese. Feda’nın önündeki yazan Arapça yazı, Osmanlı’dan kalmadır.”

“SADECE FERRARI PROBLEMİMİZ VAR”
“Bizim UEFA’da problemli işimiz yok. CAS’ta bir problemli işimiz var, o da Ferrari. Sözleşme diyo ki, Beşiktaş, Ferrari’nin İtalya’da ödeyeceği vergiyi de öder. Biz diyoruz ki futbolcular Türkiye’de yaşıyorsa, Türkiye’nin vergilerine göre ödenir ve Türkiye’ye ödenir. Ferrari ve menajerlerine gelin uzlaşalım dedik. Beşiktaş’tan 3 milyon dolar alan oyuncu, Kanada’da 250 bin dolara oynuyor.”

fikret orman demiroren613

“İYİYE DOĞRU GİDİYORUZ”

Ekonomik anlamda iyiye gidiyoruz. Bu sezon taraftarlardan kombine konusunda iyi bir yaklaşım bekliyorum. Transferlere değil takıma gelecek taraftar bekliyoruz. Biz burada son hafta kümede kaldığımız sezon 40.000 kişiye oynadık. Çok önemli bir forma satışı bekliyorum. FEDA tişörtlerini giyip sokaklarda gezsinler. Basketbolda da kombine satışları çıkacak.

“KAPATMAK EN SON ÇARE”

Kadın basketbol takımımızda küçülmeye gideceğiz. Asıl hedefimiz erkek takımı. Amerika’dan oyuncular getiripte para verilecek bir sisteme karşıyım. Kapatmak son çare. Kapatılmaması için direniyorum.

“FACEBOOK SAYFASI İLE İLGİLİ ANLAŞMA VAR”

Kulübün Facebook sayfası ile ilgili yapılan spekülasyonlar var. Orada link verilen site ile ilgili bir anlaşma var. Çok farklı şeyler konuşuluyor. Bunu da açıklamak istedim.

“YILBAŞINDAN SONRA IŞIK VAR”

Programın sonunda Beşiktaş camiasına seslenen başkan Fikret Orman konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Ben bütün camiaya “FEDA” zamanının geldiğini söylüyorum. Herkes Beşiktaş’a destek vermeli, yılbaşı sonrasında ilerisi ile ilgili ışık göreceğiz”

[adrotate banner=”254″]
 ENGİN BALTACI  | AHMET NUR ÇEBİ | YILDIRIM DEMİRÖREN  |  FİKRET ORMAN

Alaatin Çakıcı: “Ahmet Nur Çebi beni aradı”

 

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu