HaberPolitika Haberleri

Fethullah Gülen’den şaşırtan İsrail açıklaması

fethullah gulen abdd613

Nur cemaati lideri Fethullah Gülen’in ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’a verdiği söyleşide, İHH’nin organizasyonuyla Gazze’ye giden filoyu eleştirmesi şok etkisi yarattı.

Gülen söyleşide olayla ilgili izlediği haberler hakkında, “Gördüğüm şeyler hiç de hoş değildi. Çok çirkin şeylerdi” konuşarak ekledi: “Organizatörlerin Gazze’ye yardım götürmeden önce İsrail’le uzlaşma yolunu seçmemeleri faydalı sonuçlar doğurmayacak şekilde otoriteye baş kaldırmaktır.”

WSJ, Gülen’in sözlerinin İsrail tarafından iade edilen aktivistlerin Türkiye’de kahramanlar gibi karşılandığı bir döneme denk geldiği yorumunu yaptı. Gazze’ye yardım götüren gemilerin önder organizatörlerinden biri olan ve 100’den fazla ülkede yardım faaliyetleri gerçekleştiren İnsani Yardım Vakfı’ndan (IHH) kısa bir süre önce haberdar olduğunu söyleyen Gülen, “IHH’nin politik bir amaç güdüp gütmediğini söylemek kolay değil” dedi.

BM’NİN Gülen, kendi hareketiyle ilişkili bir derneğin Gazze’ye yardım götürmek istediği zaman onlara İsrail’den izin almaları gerektiğini söylediğini belirtti. Gülen ayrıca, bu olayda suçluyu bulma işinin Birleşmiş Milletlere bırakılmasının en iyi seçenek olduğunu da sözlerine ekledi. Söyleşiyi gerçekleştiren muhabir, Gülen’in evinin koridorunda, büyük bir Türkiye haritası, Kuran’dan bir ayet ve Boğaz üzerinden geçen bir Türk F-16’sının resmi bulunduğunu da aktardı.

Gülen’in açıklamalarına ilk tepki ise İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’dan geldi.

Mavi Marmara’da hayatını kaybeden Cevdet Kılıçlar’ın cenaze töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, ”Fethullah Gülen büyük iyilikleri dtokunmuş, değerli bir Hoca Efendi. Erzurumlu olduğum için kendisini oradan da tanırım. Keşke bu açıklamayı yapmadan önce bizimle görüşseydi. Bu konuyu kendisi ile görüşeceğim. Hemen değil belki ileride. Belki de yüzyüze görüşürüm. Ama üzüldüm. Keşke açıklama yapmadan önce bizimle de konuşsaydı” diye konuştu.

[adrotate group=”38″] [adrotate group=”44″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu