HaberSpor Haberleri

Ergin Ataman: Taraftarlarımız demoralize olmasın

erginataman bp

Beşiktaş Milangaz Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, geçen haftaki olumsuz gelişmelerin ardından, bu gece yapılan toplantı sonrası NBA’deki lokavtın sona erecek olmasının kendilerini şaşırttığını söyledi.

Ergin Ataman, Lig TV’ye yaptığı açıklamada, geçen haftaki gelişmeler üzerine Lamar Odom ile anlaştıklarını hatırlatarak, ”Hayırlısı olsun, yapacak bir şey yok. Beşiktaş olarak bugüne kadar Deron Williams ile Türkiye’ye bir heyecan yaşattık ve bunun gururunu yaşıyoruz. Deron Williams gibi dünyaca ünlü bir basketbolcuya Beşiktaş formasını giydirdik. Ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu herkese gösterdi. İnsanlara basketbolu yeniden sevdirdi. Williams ile çalışmak büyük bir keyifti. Onun ayarında bir oyuncu bulmamız imkansız. Türk basketboluna böyle bir heyecan yaşattığımız için gururluyum.” diye konuştu.

Beko Basketbol Ligi ve Avrupa’da iddialarını sürdüreceklerini kaydeden Ataman, bu kararın en çok Beşiktaş Milangaz’ı etkileyeceği yönünde yorumlar yapıldığının belirtilmesi üzerine, ”Diğer takımlardaki oyuncular, NBA’in sıradan, normal oyuncuları. Hiçbiri Williams gibi 17 milyon dolar kontratı olan, dünyanın en iyi oyuncularından değil. Birçok takım etkilenecek ama bizim daha çok etkileneceğimiz açık. Bunu etkiyi azaltmak için çalışmalar yapacağız. 1-2 numara için bir oyuncu düşünüyoruz. Semih zaten sakatlanmıştı, o bölgeye Avrupa’dan oyuncu alacağız.” ifadelerini kullandı.

Ataman, Beşiktaş’ın iyi bir kadroya sahip olduğunu dile getirerek, ”Zaten iyi kadromuz var. Kemp, Hawkins, Erceg gibi kaliteli yabancı oyuncularımız var, Türk oyuncularımız adapte oldu. Hedeflerimizden hiçbir şekilde uzaklaşmayacağız. Beşiktaş taraftarı demoralize olmasın.” dedi.

Deron Williams’ın çalıştıkları süre boyunca büyük oyunculuğunu saha içi ve dışında gösterdiğini kaydeden Ataman, ”Mütevazı, profesyonel, antrenmanlarda en fazla çalışan oyuncuydu. Takım arkadaşlarına destek olan, tam bir liderdi. Şampiyonun, süper starın tarifine uyacak bir tablo çizdi. Bu kadarını ben de başta beklemiyordum. İlk kez bu kadar olgun, fizik gücü, konsantrasyonu yüksek bir oyuncuyla çalıştım. Onunla forma giyen, karşılıklı oynayan her oyuncunun da ufkunu açmıştır. Büyük oyuncunun nasıl olması gerektiğini Williams hepimize gösterdi. Kendisine teşekkür etmek lazım.” şeklinde konuştu.

Ergin Ataman, Williams’ın kritik anlarda takıma liderlik yaptığının da altını çizerek, ”Özellikle Fenerbahçe Ülker maçının en kritik anında, ikili sıkıştırma gelmişken, en boş oyuncu olan Can’a topu aktardı ve maçı kopardık. Göttingen maçında diğer oyuncular durgunken, kendisini fazla zorlamadan skor yükünü üstlendi ve 50 sayı attı. Hep en boş oyuncuyu buldu. Takıma güven ve kazanma arzusu veriyor. Bu kadar takım arkadaşlarıyla, antrenörüyle paylaşımcı olan büyük bir oyuncuyla ilk kez karşılaştım.” dedi.

Deron Williams’ın Beşiktaş formasıyla son bir maça çıkıp çıkmayacağı sorusuna ise Ataman, ”Ani bir gelişme oldu. Henüz Deron ile görüşmedik. Kendisiyle konuşacağız. Konuyla ilgili açıklamayı Deron ve yönetimimiz yapar.” diye konuştu.

[adrotate banner=”15″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu