HaberPolitika Haberleri

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kars’ta e-muhtıra iddialarını sürdürdü!..

kilicdarogluyeniCumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Referanduma hayır’ mitingleri kapsamında geldiği Kars’ta sert açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen Kılıçdaroğlu, “12 Eylül’de sandık geliyor. Sandıkta ‘hayır’ oyu verdiğinizde Recep Bey’in kulakları açılacaktır. Kulak dedim de aklıma bir şey geldi. Bunlar telefon dinliyorlar. Yani iktidarda telekulak hükümeti var. Derdinizi anlatmak istiyorsanız onlar kulaklarını tıkıyorlar. Telefonla derdinizi anlatın da Recep derdinizi belki anlamış olur.” dedi.

Konuşmasında e-muhtıra olayına da değinen Kılıçdaroğlu, “Yaşar Paşa’nın altına bir araba aldılar, kurşun geçirmez, üstün hizmet madalyası verdiler sonra da ‘o darbe yapacaktı bize oy verin’ dediler. Bunlar Allah, Peygamber der köşeyi dönünce de han hamam sahibi olurlar.

Meraklanmayın AKP’ye de, onun başındaki Recep Bey’e de milletin sesini dinleteceğiz. Bu milleti kandırmak, yalan söylemek, darbe geliyor demek, e-muhtırayı verenin arkasına saklanıp milletin önüne çıkmak. Bu milletin Kemal’i var artık. Ben sizin Kemal’inizim.” diye konuştu.

Siyasete girerken’siyasette zenginleşmek bize haram olsun’ dediğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önce millet zenginleşecek. Bunlar kendileri zenginleşti, halk fakirleşti. Halkın iktidarında önce halk zenginleşecek dedim. İşsizlik var mı Kars’ta. Recep Bey’e göre ülke güllük-gülistanlık.

Gelsin Kars’a sorsun bakalım. Özelleştirdikleri fabrikalara ne oldu? Bizim 80 yılda yaptığımız Şeker, Çimento, Etibank, Sümerbank hepsini sattılar. Gözleri doymadı onların. Onların sloganı var ‘büyük düşünün’ diye. Aslında o, ‘büyük götürün’ demektir. Büyük götürmeye alıştılar bunlar.”

BİR BAŞBAKAN, BİR MİLLETVEKİLİ NİYE DOKUNULMAZLIKTAN KORKAR?

Milletvekili donunulmazlıklarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Bir Başbakan, bir milletvekili niye dokunulmazlıktan korkar? Allah aşkına, boğazından haram lokma inmemiş bir adam dokunulmazlıkların arkasına saklanır mı? Deyin ki senin geçmişte karanlık noktaların var arkadaş. Biz dokunulmazlık deyince, biz oyuna gelmeyiz diyor Recep Bey. İlk seçimlerde halkın iktidarı gelecek seni yüce divana gönderecek.” şeklinde konuştu.

İktidar olmaları halinde aile sigortası getirecekleri sözünü tekrarlayan Kılıçdaroğlu, “Bir tek aile bile sigortasız kalmayacak. Her ailede bir sigortalı çalıştıracağız. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. İşçi gibi, memur gibi, emekli gibi kimse onun yoksul olduğunu bilmeyecek. Emekliyi unutma diyorlar. ‘Emekliye milli gelir artışından pay verilmez’ diye Recep Bey bir yasa çıkardı. Anayasa Mahkemesi’ne gittik.

Birde diyor ki ‘Siz sadece Anayasa Mahkemesi’ne gidersiniz’ Biz halk için Anayasa Mahkemesi’ne gidiyoruz. Sen esnaf emeklisinin aylığından yüzde 40 kesinti yapıyordun. Sende insaf yok mu? Kars’a sesleniyorum. Recep Bey desin ki ‘esnaf emeklisinin aylığından yüzde 40’a varan kesintiyi kanunlaştırmadım’. O kararı Recep Bey’in iki yakasına asacağım. Söz veriyorum size. Emeklinin beklediği intibak yasasını çıkaracağız. Umudum sizsiniz, sizden güvence istiyorum.”

[adrotate group=”72″ banner=”72″] [adrotate group=”72″ banner=”73″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu