GündemHaber

CHP Beşiktaş örgütünde Pazartesi kritik gün

ismail unal meclis kursuCHP Beşiktaş İlçe Teşkilatı önümüzdeki Pazartesi günü kritik bir toplantı yapacak. Toplantıda İsmail Ünal’ın Savoy projesi nedeniyle üyelerden gelen eleştirileri yanıtlaması bekleniyor.

CHP’liler arasında tartışmalara yol açan lüks bir sitenin durumu Pazartesi günü yapılacak teşkilat toplantısında gündeme gelecek.

Konuyla ilgili Zaman gazetesi bir süre önce şöyle bir iddiada bulunmuştu.

Hüseyin Keleş imzalı haber;

301 konutlu lüks bir sitenin kendi parseline inşa etmesi gereken kanalizasyon hattını, kiralama yoluyla meyve bahçesi yapmak istemesi CHP’liler arasında tartışmaya yol açtı. Bazı CHP’liler, mahkemeye gideceklerini söylerken belediye ‘kanunen haklıyız’ diyor.

Beşiktaş Belediyesi’nde, Belediye Başkanı İsmail Ünal ile CHP’li meclis üyeleri arasında ‘kanalizasyon’ kavgası çıktı. İddiaya göre, Ulus’ta yapılan ‘Savoy’ isimli, tanesi 800 bin dolardan, 3 milyon dolara kadar fiyat aralığına sahip 301 konutlu lüks siteye, koku ve ses dolayısıyla atık su kanalı yapılmadı. Şirket, kendi parseline yapmadığı kanalizasyon tertibatını, aynı bölgede, belediyeye ait olan 26 buçuk dönümlük meyve bahçesinde yapmak için Beşiktaş Belediyesi’ne başvurdu. Projenin sahipleri, bu parselin belli bir bölümünü atık su kanalı yapmak için 30 yıllığına kiralamak istedi. Olaylar ise bu başvurunun geçtiğimiz günlerde, Beşiktaş Belediyesi’ndeki CHP grubuna gelmesiyle başladı. CHP’li 9 meclis üyesi, oldukça geniş bir alana sahip olan meyve bahçelerinin inşaat şirketine ‘peşkeş’ çekildiği gerekçesiyle itiraz etti. Bahçelerin kamu yararı gözetilerek Beşiktaş sakinlerinin kullanımına açılması istendi. İddiaya göre Belediye Başkanı İsmail Ünal inşaat şirketinin başvurusunu içeren teklifi savununca, kendi meclis üyeleriyle küfürleşmeye varan kavga yaşandı. Daha sonra teklifin görüşülmesi için meclis toplantısına geçildi. Burada bir CHP’li meclis üyesi işlem aleyhine dava açacaklarını söyledi. Sonrasında muhalif 9 CHP’li meclis üyesi oylamaya geçilmeden, teklifin geçtiği meclis toplantısını terk etti. Muhalif meclis üyelerinin konuyu CHP İstanbul İl Başkanlığı’na da dosya halinde sundukları öğrenildi. Lüks sitenin Çarmıklı-Saruhan inşaat şirketleri ortaklığında yapıldığı belirtiliyor. Beşiktaş Belediyesi yetkililerinin konuyla ilgili Zaman’a yaptığı yazılı açıklamada, atık su kanalının meyve bahçesini engellemediği görüşü şöyle ifade edildi: “İSKİ Genel Müdürlüğünce onaylanan atık su kanal hattı, Belediyemizce tasarlanan meyve bahçesi yapacağımız yeşil alanın altından geçmekte olup meyve bahçesi projemizi engellememektedir.” Ayrıca 5393 sayılı Belediye Kanununun Belediye Meclisi’nin görev ve yetkilerini düzenleyen 18/E maddesi gereği kiralama işleminin belediyenin hakkı olduğu görüşü savunuldu.

[adrotate banner=”245″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu