Fulya DavasıHaberHürser TekinoktaySpor Haberleri

Bir kongre üyesi daha Fulya davasına müdahil oldu

fulya davasi 92842

Beşiktaş Divan Kurulu üyesi ve eski genel sekreteri Haluk Şahbaz’ın ardından genç bir kongre üyesi olan Mehmet Terzi de Fulya Davasına müdahil oldu.

Beşiktaş kulübünün Fulya Süleyman Seba projesinde zarara uğratıldığı gerekçesiyle açılan davaya camianın gösterdiği ilgi artarak devam ediyor. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz hafta, Beşiktaş Divan Kurulu üyesi ve eski genel sekreteki Haluk Şahbaz, Hürser Tekinoktay’ın açtığı davaya müdahillik talebinde bulunmuştu.

Şimdi de Ankaralı genç kongre üyelerinden Mehmet Terzi, Fulya davasının görüldüğü İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak davaya müdahil olmak için talepte bulundu.

Mehmet Terzi’nin dilekçesi şöyle;

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı , BJK Derneği’nin 25294 sicil numaralı genel kurul üyesi olarak, mahkemenizde görülen davayı ehemmiyetle takip etmekteyim.

Davacıların mahkeme başlangıcından bu yana belgeleri ortaya koyarak savundukları durumu, Mahkemenizce atanan bilirkişi heyeti mahkemenize sunulan bilirkişi raporlarıyla net bir şekilde TEYİT ETMİŞTİR.

Bilirkişi raporlarında:‘’Yıldırım Demirören Başkanlığındaki yönetim kurulunun İbranın olduğu 24 Şubat 2008’de yapılan Mali Genel Kurul’dan önce:‘’ 31 Aralık 2007’de 7.961.767 euro’nun Del Bosque’ye ödenmek üzere Beşiktaş A.Ş.’nin mali tablolarına intikal ettirildiği, bu durumun genel kurul üyelerinden gizlenerek ve 24 şubat 2008 de genel kurula katılanlara‘‘Bosque bize 800 bin euro borçlu‘’deyip ibra olduğu,1 ay sonra 25 Mart 2008’de Del Bosque’ ye 7.961.767 euro ödeme yapıldığı’’ ibareleri yer almaktadır.

(borçlu kişiye ayrılan ödeneği üyelerden gizleyerek aksini iddia edip ibra olma, ibra olunduktan sonra da,borçlu kişiye ödemenin gerçekleşmesi.)

Yine bu davanın konusu olan Fulya Projesi’nde,sözleşmede olmamasına rağmen, BJK Derneği’nin payı olan bölümden Beşiktaş Belediyesi’ne 2.696 m2’lik iki katlı konferans salonu inşa edilmiştir. Çıkılan ilave katlarda da %67ye %33 BJK lehine paylaşımın olması gerektiği bilirkişi raporlarında teyit edilmiştir.Bu başvuruma istinaden durumu net bir şekilde ortaya koyan belgeler ekte sunulmuştur.

Özetle; Üyesi olduğum BJK Derneği’nin ve bir hissedarı olarak da BJK Futbol A.Ş’nin
haksız ve hukuksuz bir şekilde dernek üyelerinin yanıltıldığı –BJK Derneği ve BJK Futbol A.Ş’ nin maddi manevi zarara uğratıldığı aşikardır.

Görevdeki yönetim kurulu, Genel Kuruldan ödeme bilgilerinin saklanması neticesinde İbra edilmiştir. İlgili Mali Genel Kurul’daki bütçe için verilen olumlu (ibra) oyun geçerliliği de kalmamıştır.

Ayrıca: Şu anki aktif yönetim kurulu başkanının BJK Derneği başkanlık seçiminden bir gün önce, 24 Mart 2012 tarihinde NTV spor Radyo canlı yayınında kamuoyuna verdiği tahahhüt şu şekildedir.

”Yerin altındaki değersiz yerleri, otopark katlarını bize verip, %67 diye gösteriyorlar” dedim, dinlemediler. Bugün “kat artışlarından dolayı kasamıza fazladan para girmeli” diye üyelerimizin açtığı davalar devam ediyor.  Bu davalara sonuna kadar sahip çıkacağım!”

Başkanlık seçiminden önceki bahsi geçen davaya sahip çıkma taahhüdü VE seçildikten sonra yetkilerini davanın reddi yönünde kullanması büyük bir tezattır. Kamu yararına derneğin haklarının korunması hususunda tek güvencemiz yüce mahkemenizdir.

Davanın karar ve Yargıtay sürecinde olması (Dosya No: 2012/363 E) sebebiyle şahsım ve bu haksızlığın bilincinde olan üyeler olarak açılacak yeni bir davanın süreci daha da uzatacağından,
Adı geçen davaya müdahil olmam konusundaki talebimin kabulüyle ilgili kararı; Saygılarımla takdirinize sunarım.

Mehmet TERZİ 27.11.2015
BJK Derneği Üyesi ve BJK Futbol A.Ş Hissedarı
BJK Derneği Sicil No: 25294

Mehmet Terzi, bahsettiği belgeleri de başvuru dilekçesinde mahkemeye sundu.

[adrotate banner=”309″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu