HaberSpor Haberleri

Beşiktaş’ın parolası 503!

almeida fernandes tromso e1378986785769

Beşiktaş, sonunda Avrupa Kupası hedefini koyduğu üç yıllık bir yapılanma hamlesi başlattı. / Hürriyet gazetesi yazarı Kenan Başaran’ın yazısı;

Avrupa Kupası gelir mi, gelmez mi bilemiyorum. Ancak siyah beyazlı camiada böylesi bir gayenin ortaya konulması da mühim… Bilenler bilir, içeride ligin tozunun atıldığı Gordon Milne döneminde Kartal, Edirne’den ötesine pek uçamazdı.

TFF DİRAYETLİ ÇIKTI

Beşiktaş’ın başlattığı hamlenin önemli bir ayağı yabancı kontenjanı… Bu sezona başlarken planlama ‘6+0+4’ gözetilerek transferler yapıldı. Bundan ötürü Galatasaray’ın kontenjanı delme girişimine cephe alındı. Neyse ki umulmadık biçimde de olsa TFF, dirayetli davranıp sınırlamadan geri adım atmadı. Beşiktaş, transfer politikasıyla esasen gelecek sezonun kadrosunu da bugünden şekillendiriyor. Bunu yaparken bütün hesaplarını da ‘5+0+3’ üstüne kuruyor. Gökhan Töre, Kerim Frei ve hatta Ömer Şişmanoğlu transferleri gelecek sezonun formülüne göre düşünüldü. Ramon Motta’nın öncelikle kiralık düşünülmesinde her ne kadar İsmail Köybaşı’nın önünü kapatmama inceliği varsa da, 2014-15 sezonunda iki kişi daha eksilecek yabancı kontenjanı da etkili oldu.

HANGİ YABANCI TIRPAN YER?

MEVCUT yabancılardan makas atılacak ilki Dentinho’dur çünkü satın alma opsiyonunda biçilen 9 milyon Euro’yu hak edecek bir iş çıkarmış değil. Devre arası Ronaldinho gelirse, Brezilyalı hemşehrisine yer açmak için erkenden gider. Ramon pansumanı tutarsa, takımda kalabilir.
Portekizli ikiliyi bir kenara bırakırsak, Eneramo, Sivok, Escude ve Holosko da gözden çıkarılacaklar listesinde… Sivok diyorum çünkü geleceğin Beşiktaş’ında Franco görünüyor. Escude, ‘yaş haddi’nden en zayıf halkalardan… Holosko, Gökhan Töre aşısı tutarsa vedalaşır. Eneramo ise ağzıyla kuş tutmalı. Siyah beyazlılar, sadece kontenjanı 8’e düşürmek için değil, daha iyi yabancılar almak için de eksiltmek zorunda…

FATİH TERİM’İN TERCİHİ

Hasılı saydığım isimlerin çoğu gelecek sezon kadroda olmayabilir.
Sıkı yerlilere dayanan ve kaliteli yabancılarla cilalanan bir kadro hedefiyle yola çıkan Beşiktaş’ı boşa düşürecek en büyük tehlike TFF’nin gelecek sezon 5+0+3 kontenjanına sadık kalmama ihtimali… Mucizeyi başarıp Milli Takım’ı Brezilya’ya taşıyacak ve Galatasaray’ın da başında kalmaya devam edecek bir Fatih Terim’in kontenjan konusunda TFF’yi etkilememesi düşünülebilir mi? Ya da Terim’i, ay-yıldız için feda edecek Galatasaray’ın bu konuda bir talebi olmaz mı?
Beşiktaş’ın gelecek sezon için en büyük destekçisi Avrupa’ya çıkışı olmayan Fenerbahçe’dir…

İNÖNÜ ADI İHALEDE NEDEN YOK?

GEÇEN cuma günü Beşiktaş yönetimi, yeni stat inşaatının proje yönetimi ve müşavirlik hizmetleri işini ihaleye çıkardı. İlanda ‘Vodafone Arena Stadı’ ibaresi vardı. Evet, stadın adı bu olacak ama başkanın kendi ifadesi de var: Stadın içinde yer aldığı alanın adı ‘İnönü Spor Kompleksi’ olacak. Yani, “Beşiktaş’ın maçı nerede”nin cevabı şudur: İnönü Spor Kompleksi Vodafone Arena Stadı’nda… Tıpkı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena gibi…
Haliyle ihale ilanında gözler ‘İnönü’ ibaresini de aradı. Esasen gözler tam olarak ‘BJK İnönü Spor Kompleksi’ni aradı. Kulüp tüzüğünün 5. maddesine göre hiç bir sponsor adı BJK isim ve logosunun önüne konulamaz. Tamam, bu durum sponsorun işine gelmiyor ama zevahiri kurtarmak için telafuz edilen ‘İnönü Spor Kompleksi’ adı da kompleks yaratmasın artık!.. Yönetim lütfen bu konuyu netleştirsin: Dolmabahçe’de yapılan tesisin tam adı ne olacak?

SİYAH: Nazar değmesin, bu hafta siyahlık bir durum meydana gelmedi!..

BEYAZ: Milli Takım’a uzun bir aradan sonra altı oyuncunun birden seçilmesi.

[adrotate banner=”307″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu