HaberSpor Haberleri

Beşiktaş Tottenham’ın fişini çekti! Beşiktaş 1-0 Tottenham Hotspur

Beşiktaş, 59. dakikada Cenk Tosun’un attığı golle Tottenham’ı 1-0 mağlup etti ve grubunu 12 puanla lider olarak tamamladı.UEFA Avrupa Ligi C Grubu’ndaki son maçında Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Tottenham Hotspur ile karşı karşıya geldi.

İsveçli Stefan Johannesson’un yönettiği zorlu karşılaşmaya ev sahibi Beşiktaş başladı. İlk dakikaları düşük tempoda geçen mücadelenin bu bölümünde topa daha çok sahip olan taraf konuk Tottenham’dı.

8. dakikada stat ışıklarının kesilmesiyle bir süre durdurulan maç, yaklaşık 18 dakikalık aranın ardından tekrar başladı. Oyuncular bu arayı soyunma odalarında geçirdi. Siyah-beyazlı taraftarlar ise, kesinti süresince ellerindeki cep telefonlarının ışıklarını açarak, tezahüratlarda bulundu.

İlk 15 dakika itibariyle Tottenham, yarı sahasından yüksek toplarla çıkmaya çalışırken Beşiktaş ise kontra ataklarla etkili olmak istedi.

Karşılaşmada ilk ciddi tehlike Tottenham’dan geldi. 16. dakikada Beşiktaş yarı sahasında kazanılan serbest vuruşta Paulinho’nun ceza sahasına gönderdiği topa Kaboul iyi yükseldi ve topu Soldado’ya indirdi. Soldado istediği vuruşu yapamayınca, UEFA Avrupa Ligi’nde 2 maç sonra formasına kavuşan kaptan Tolga Zengin topa sahip oldu.

22. dakikada Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde İspanyol golcü Roberto Soldado’ya sert bir müdahalede bulunan Ersan Gülüm, karşılaşmanın ilk sarı kartını gören isim oldu.

24. dakikada Tottenham, Soldado ile önemli bir gol pozisyonuna girdi. Belçikalı Dembele’nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Roberto Soldado, çapraza pozisyonda şutunu çekti ama Beşiktaş savunmasından seken top kornere gitti.

Temsilcimizin ilk yarıdaki ilk ciddi gol denemesi 30. dakikada Olcay’la geldi. Ceza sahasına topla giren başarılı futbolcu, hafif çaprazdan önce sol ayağıyla vurdu, savunmadan seken topa bu kez sağ ayağıyla vuruş yapan Olcay, çerçeveyi bulamadı.

32. dakikada bu kez Tottenham etkili geldi. Soldado’nun ceza sahası içinde topla buluşup kale önüne çevirdiği ortayı Ersan Gülüm iyi bir müdahaleyle keserek topu kornere gönderdi.

İlk yarının kalan dakikaları da karşılaşmanın ilk bölümündeki gibi düşük tempoda geçti ve taraflar soyunma odalarına 0-0’lık eşitlikle gitti. Beşiktaş’ın ilk yarıda en etkili görünen oyuncusu Kerim Frei olurken, UEFA Avrupa Ligi’nde 4 asisti bulunan Gökhan Töre ve Arjantinli Jose Sosa beklenen etkiyi gösteremeyen isimler oldu.

İkinci yarıya Beşiktaş, zorunlu bir oyuncu değişikliğiyle başladı. Sakatlık nedeniyle, Ersan Gülüm’ün yerine oyuna Atınç Nukan dahil oldu.

19 bin 511 biletli seyircinin tribünlerden takip ettiği maçın ikinci devresinde ilk şut Beşiktaş’tan geldi. 47. dakikada Serdar Kurtuluş uzak mesafeden kaleyi yokladı ama bu şut üstten dışarı gitti.

Temsilcimizin aradığı gol 59. dakikada geldi. Önce Cenk Tosun’un ceza sahası dışından yaptığı müthiş vuruş direkte patladı. Bu pozisyonun üstünden çok geçmeden Gökhan Töre, ceza sahasının sol tarafında Olcay Şahan’ı uzun pasla gördü. Topu kontrol eden Olcay altıpasta Cenk’i gördü. Cenk’in yaptığı vuruşla Beşiktaş, Tottenham karşısında 1-0 öne geçti. Cenk Tosun attığı gol sonrasında Mustafa Pektemek’in formasını göstererek, talihsiz sakatlıklar geçiren arkadaşına jest yapmış oldu.

64. dakikada Tottenham beraberliğe Soldado’yla yaklaştı. Paulinho’nun kullandığı köşe vuruşunda Dembele’nin kafa vuruşunu tamamlamak isteyen İspanyol futbolcunun vuruşu Sosa’ya çarpıp kornere gidince Tottenham bu fırsattan yararlanamamış oldu.

Yediği golden sonra tempoyu yükselten taraf Tottenham oldu ama gole yaklaşansa yine Beşiktaş’tı. Kaptığı toplarla hızlı çıkışlar yapmaya çalışan temsilcimizde 67. dakikada Kerim Frei ceza sahasında topla buluştu ama sol ayağıyla yaptığı vuruş yan ağlara gitti.

74. dakikada Beşiktaş’ın atağı yine çabuk gelişti. Jose Sosa sağ tarafı Gökhan Töre’yle birlikte kullanarak ceza sahasında topla buluştu, Tottenham savunmasını çalımlayıp topu sol ayağına alan Arjantinli oyuncunun vuruşu üstten dışarı gitti.

İlk yarıda etkili olamayan ancak ikinci yarıda toparlanan Gökhan Töre, 84. dakikada yerini İsmail Köybaşı’na bıraktı.

90+1. dakikada stat ışıkları tekrar söndü ve oyun bir süre daha durdu. Sorunun giderilmesinin ardından futbolcular kalan dakikaları oynamak için tekrar sahaya çıktı. 90+2. dakikada Kerim Frei’ın yerine genç futbolcu Furkan Yaman oyuna girdi.

Maçın kalan süresinde gol sesi çıkmadı ve ev sahibi Beşiktaş, 1-0’lık galibiyetle mücadeleden 3 puanla ayrılarak toplamda 12 puanla C Grubu’nu liderlikle tamamladı. Tottenham ise 2. sırada kaldı.

Kaynak : NTVSPOR

[adrotate banner=”282″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu