GündemHaber

Hırsızlar yakalandı, Beşiktaş esnafı rahatladı

besiktas hirsizlar613

Beşiktaş’ın çeşitli semtlerinde hırsızlık yapan 5 kişilik çete, son işlerinde yakayı verdi. Bir kuaföre girerek lcd televizyonunu çalan şahıslar, vatandaşların ihbarı sonrasında olay yerine gelen polis ekiplerince kovalamaca sonucu yakalandı.

Şahısların lcd televizyonu ile birlikte polisten kaçış anı bir sitenin güvenlik kamerasına yansıdı. Emniyette incelemeyi derinleştiren polis, önceki tarihlerde kamera kayıtlarına yansıyan bazı hırsızlık olaylarının da yakalanan kişiler tarafından gerçekleştirildiğini tespit etti. Bir börekçi ile markete giren şahısların güvenlik kamera görüntülerinde işyerlerine girme, kasalardaki paraları alma ve kaçış anları saniye saniye kaydedildi. Suçlarını itiraf ettikleri öğrenilen zanlılar emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Beşiktaş esnafına zor anlar yaşatan 5 kişilik hırsızlık şebekesi, Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü Önleyici Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. Son işlerinde bir bayan kuaförüne giren zanlıları gören bir vatandaş hemen polise haber verdi. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleri ile hırsızlar arasında kovalamaca yaşandı. Askerden izne geldiği öğrenilen Yunus Y., O. A., Harun Y., Mustafa K. İle Enis K. Çaldıkları malzemelerle birlikte kıskıvrak yakalandı.

Beşiktaş Polis Merkezi’ne getirilen zanlılar hemen incelemeye alındı. GBT kontrolünü yapan ekipler zanlıların çok sayıda hırsızlık olayına karıştığını tespit etti. Önceki tarihlerde yakın bölgelerdeki hırsızlık olaylarını ve kamera kayıtlarını inceleyen polisler, bir market ile börekçide gerçekleştirilen ve failleri yakalanamayan olaylardaki hırsızların da aynı kişiler olduğunu belirledi. Yeniden yapılan sorgulamada şahısların, görüntülerdeki kişiler olduklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Görüntülerde börekçiye gelen hırsızların önce cam olan ön kapıyı zorladıkları, açamayınca da arka kısma yönelerek mutfaktan içeri girdikleri gözlendi. Mutfaktan kasanın bulunduğu ön kısma gelen bir kişi, önce kasayı, ardından çekmeceyi açıyor. Buralarda para olmadığını gören zanlı tezgahın önündeki yardım kutusunu gözüne kestiriyor. Tezgahı dolaşan şahıs yardım kutusunu alarak arkadaşları ile birlikte kayıplara karışıyor. Kısa bir süre sonra ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin el feneri ile içeriyi kontrol ettikleri ancak kimseyi göremedikleri için ayrıldıkları gözlendi.

İkinci olayda ise bir markete gelen şüpheli şahıslardan birisi kepenki kaldırırken, diğeri de açılan kepenkten içeri giriyor. Markete giren zanlı daha sonra kasayı açarak içindeki paraları alıyor ve girdiği yerden dışarı çıkarak olay yerinden uzaklaşıyor.

Emniyette işlemleri yapılan zanlılardan asker olan Yunus Y. askeri yetkililere teslim edilirken, Harun Y., Enis K., Mustafa K. Ve yaşı küçük olduğu için Çocuk Şubeye teslim edilen O.A. işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

[adrotate group=”75″ banner=”77″]

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu