HaberSpor Haberleri

Beşiktaş, Bolu’da tesis arazisi baktı

mete duren bolu bp

Beşiktaş Basın Sözcüsü Mete Düren Bolu Valisi İbrahim Özçimen’in daveti üzerine Bolu’ya giderek yapılması muhtemel tesisler için arazi baktı.

Mete Düren, Vali İbrahim Özçimen’in daveti üzerine tesis yeri bakmak için Bolu’ya geldiğini söyledi. Düren, Beşiktaş Kulübü olarak Bolu şehrinin devletin spora bakışı açısından önemli bir emsal oluşturduğunu düşündüklerini aktardı.
Düren, şunları kaydetti:

“Devletin spor içerisindeki görevi bize göre kulüpler kurarak kulüplerle mücadele ederek onlarla yarışmak şeklinde değil, kulüplere destek olarak onların hem yurt içinde hem yurt dışında başarılarına artırmaları için gerekli alt yapı tesislerinde destek olmaları şeklindedir. Biz bu düşüncedeyiz. Bolu bugün coğrafi özellikleri itibariyle birçok Avrupa’nın Alplerdeki yer alan tesisleriyle baş edebilecek hatta onlardan daha çok kliması itibariyle sezonun uzunluğu itibariyle onlardan daha üstün özelliklere sahip olduğu bir gerçek. Hala çok bakir alanlar var. Buraların çok önemli tesisleşme ile sadece Türk takımlarına değil bölgedeki birçok takımada ev sahipliği yapacağını düşünüyoruz. Bunun çok önemli bir örneğini Antalya sergilemiş durumdadır. Antalya’nın kış ayları içerisinde şehre kazandırdıkları yadsınamaz. Bugün bölge takımlarıyla itibariyle bu bütün Akdeniz havzasını kapsadığını düşünecek olursak bugün bölge takımlarına yazın sezon hazırlık kampları açısından sadece futbol değil, diğer tüm branşlarda sezon hazırlık kampları açısından bir lokalizasyon oluşturmak ve bu açıdan tesisleşmek çok önemli. Bu sadece Bolu’ya katkı yapmayacak Türk sporuna Türk sporunun uluslar arası alanda mücadele gücünü önemli ölçüde artıracaktır. Böyle bir çaba ve heves içerisinde olmasından dolayı emeğe geçeceklere teşekkür ediyoruz. Şimdi birazdan bölgeyi gezeceğiz uygun olan yerleri valimiz gösterecek. Buralarda böyle bir tesisleşme için ilk adımları atacağız. .”

Bolu Valisi İbrahim Özçimen de Beşiktaş’ın Bolu’ya gelmesini çok istediklerini söyledi. Özçimen, şunları kaydetti:

“Türkiye çok ciddi şekilde yükselen bir ülke ön almak lazım sona kalan geç kalabilir çok güzel bir yer. Aslında dünyada nadide bir yer. Bizim artılarımız var eksilerimiz yok. Bunu da Beşiktaş takdir edecektir. Biz Bolu olarak spor turizminde iyi bir yerdeyiz. Geçtiğimiz yıl 150 takımı ağırladık. Ama bu bize yetmiyor. Bizim hedefimiz de İnter’in Milan’ın Barcelona’yı ağırlamak var. Bu bakımdan Kartalkaya’da kışın kullandığımız oteldin 9 ay boş kalmasını hazmedemiyoruz. Mutlaka oralarda futbol sahaları yapacağız. Otellerin hizmetini 3 aydan 12 aya çıkmasını planlıyoruz. Beşiktaş büyük bir marka ilimize gelirse çok değer katacak. Gelmelerini çok arzu ediyoruz. İnşallah kazan kazan olur. Hem Bolu hem Beşiktaş kazanır.”

[adrotate banner=”134″] [adrotate banner=”136″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu