Spor Haberleri

Bernd Schuster Kimdir? (Video)

Mustafa Denizli ile yollarını ayıran Beşiktaş, Real Madrid’i şampiyon yapan teknik direktör Bernd Schuster ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

BERND SCHUSTER KİMDİR?

schusterrrrrrrrrrrrrrrrr1İspanya’da Barcelona ve Real Madrid takımlarında hem futbol oynayan hem de teknik direktörlük yapan Bernd Schuster, Almanya’da FC Köln, Ispanya’da Atletico Madrid, FC Getafe ve UD Levante takımları ile Ukrayna’da Shaktar Donetsk takımlarını çalıştırdı.

21 kez Almanya A Milli takım formasını giyen Schuster 24 yaşında iken eşi Gaby’nin isteği doğrultusunda milli takımı bıraktığını açıklamıştı.

1986 yılında Meksika’da yapılan Dünya Kupası’nda Almanya Teknik Direktörü Franz Beckenbauer tarafından milli takıma döndürülmek istenen Schuster’in aynı zamanda o zamanki menajeri de olan eşi Gaby’nin 1 milyon Mark talep etmesiyle bu girişim suya düşmüştü.

Gaby ile 4 cocukları bulunan Schuster daha sonra eşinden ayrılıp birlikte yaşadığı şimdiki eşi Elana’dan da bir kız çocuğu var.

1959 yılında Batı Almanya’da doğan ve Almanlar’ın en iyi futbolcularından biri olan Bernd Schuster Real Madrid, Barcelona, Köln, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen gibi dev takımlarda forma giydi. Schuster, Barcelona formasıyla tam 207 kez mücadele etti.

Teknik direktörlük kariyerinde de zaman zaman başarılı olan Alman, Getafe’yi çalıştırdıktan sonra Fabio Capello’nun gönderilmesinin ardından Real Madrid’in başına geçti. Real Madrid’de şampiyonluk yaşayan Schuster, ertesi sezon ise Barcelona maçından önce “Barcelona’yı yenmemiz mümkün değil” sözleriyle büyük eleştiri toplamış, daha sonra da görevine son verilmişti.

Bernd Schuster ismi geçtiğimiz sezon da Frank Rijkaard’tan önce Galatasaray ile anılmıştı.

[media id=202 width=600 height=340]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu