HaberPolitika Haberleri

Başbakan Erdoğan’dan erken seçim açıklaması

tayyip erdogan akp savunma613Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Yatırım Danışma Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada erken seçim iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Seçimler konusunda aynı şekilde kararlı bir tutum sergiliyor, seçimlerin zamanında yapılması konusunda hiçbir taviz vermiyoruz” dedi.

Asla popülizm yapmadıklarını ve yapmayacaklarını belirten Erdoğan, “Para politikalarında, mali politikalarda tam bir kararlılık içinde olduk ve bunun sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Birçok ülkenin kredi notunun düşürüldüğü dönemde Türkiye’nin notu 4 ayrı kuruluş tarafından yükseltilmiştir. Nitekim Türkiye 2009 yılının son çeyreğinden krizin olumsuz etkilerinden sıyrılarak hızla büyümeye başlamıştır. 2009 son çeyreğinde yüzde 6 büyümeyle 2009 yılında uluslararası kuruluşların beklentilerinden daha olumlu bir seyir göstermiştir. 2009 yılında IMF, 2010 için ekonomik büyümeyi yüzde 3,7 olarak tahmin etti, Nisan 2010 tahmininde ise ekonomik büyümeyi yüzde 5.2 olarak belirledi, yaklaşık 1 ay sonra tahminini 6.2’ye çıkardı. Aynı şekilde OECD Kasım 2009’da yüzde 3.7 büyüme tahmininde bulunurken, Mayıs 2010’da yaptığı yeni çalışmada 6.8’e çıkardı” diye konuştu.

2008 yılından itibaren dünya genelindeki olumsuz tabloya rağmen yapısal reformları büyük bir kararlık ve süreklilik ile sürdürdüklerini vurgulayan Erdoğan şunları söyledi:

“Kayıt dışı ile mücadele, istihdam stratejileri, enerji projeleri, KOBİ’lerin desteklenmesi bu çalışmalarımızdan yalnıza birkaçı. Bu süreçte yapmamız gereken daha çok iş bulunduğunu biliyoruz. Popülizme asla ve asla tevessül etmedik. Türkiye’de siyasetin önemli bir hastalığı olan seçim ekonomisine aynı zamanda prim vermedik. Para politikalarında, mali politikalarda tam bir kararlılık içinde olduk. Vatandaşlarımızla kurduğumuz sağlıklı iletişim, istikrar ve güven zemininin pekişmesini sağladı. Seçimler konusunda aynı şekilde kararlı bir tutum sergiliyor, seçimlerin zamanında yapılması konusunda hiçbir taviz vermiyoruz. Ülke içinde güven ve istikrar ortamı anayasa değişikliği, milli birlik ve kardeşlik süreciyle farklı bir boyuta taşıyoruz”

[adrotate group=”2″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu