HaberSpor Haberleri

Başımız Sağolsun… Efsane başkan Süleyman Seba vefat etti…

Beşiktaş’ın efsane başkanı,Onursal başkan Süleyman Seba 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba,Amerikan Hastanesin’de tedavi görürken hayata gözlerini yumdu.5 Nisan 1926 yılında Sakarya’nın Hendek ilçesinde hayata gelen efsane başkan Süleyman Seba 88 yaşındaydı.

Cuma günü Vodafone Arena stadında ise tören düzenlenip,Cuma namazına mütakip Süleyman Seba’nın naaşı Feriköy Mezalığına defnedilmek üzere kaldırılacak.

Süleyman Seba ve Beşiktaş

Süleyman Seba aralıksız olarak 16 yıl boyunca Beşiktaş Jimnastik Kulübünde başkanlık görevini yürüttü.Adeta Beşiktaşla anılan isimlerin mimarı olan Seba camianın taraflı tarafsız en sevilen ismi konumundaydı.

Süleyman Seba 1984 yılında Beşiktaş başkanlığına adaylığını koyup 8 kongreden üst üste zaferle ayrılarak 2000 yılına kadar 16 yıl boyunca Beşiktaş başkanlığı yaptı.

Beşiktaş külübünün mihenk taşlarından olan Süleyman Seba başkanlığında, 5 Süper Lig Şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası, 6 TSYD Kupası,2 Başbakanlık Kupası,4 Cumhurbaşkanlığı Kupası olmak üzere toplam 22 kupa kazanıldı.Aynı zamanda Beşiktaş’a sayısız tesis kazandıran Süleyman Seba,Beşiktaş’a en parlak dönemini yaşatan başkan olarak anılıyordu.

Beşiktaş’a İlk Adım ve Kupalar

Futbolculuk kariyerine 1946 yılında başlayan Süleyman Seba,Beşiktaş’ta 144 maça çıkıp 46 gol attı.Beşiktaş’ta top koştururken 1947 yılında Milli Küme,1497 yılında Başkanbakanlık Kupası,1949-1950 yılında İstanbuk Futbol Ligi,1951 yılında Türkiye Futbol Şampiyonası ve 1952 yılında İstanbul Profesyonel Futbol Ligi olmak üzere toplam 5 ayrı kupa kazandı.

Onursal Başkan Süleymen Seba ve 2000 Beşiktaş Kongresi

Hakkı Yeten’le beraber Beşiktaş’ın iki onursal başkanından birisi olan Süleyman Seba Mart 2000 yılında yapılan kongrede aday olmayarak başkanlıktan çekilmiş böylece Beşiktaş başkanlığı 16 yıl sonra el değiştirip Serdar Bilgili’ye geçmişti.

Vodafone Arena’da Santra’yı kendisi yapacaktı

Beşiktaş’ın açılacak stadı olan Beşiktaş Vodafone Arena’yı Fikret Orman ve kurmayları Süleyman Seba’nın santra yapmasıyla açmak istiyorlardı.

Dikkati Çekenler

Evini İpotek Etti,Oyunculara Zam Yaptı

Beşiktaş’ın bankalara borçlanıp kredi almasını istemeyen Süleyman Seba,kendi evini ipotek altına aldırıp Beşiktaş’lı oyunculara zam yapmıştı.Bankalarla Beşiktaş’ın ilişki kurmasını istemeyen Seba,arkadaşlarını çağırarak kefe kağında borç alıp,vakti geldiğinde borçların hepsini kazanılan başarılardan gelen maddi gelirlerle ödemesini bilmişti.

Beşiktaş’ı Neredeyse Borçsuz Teslim Etti,Hatta Alacaklıydı

Beşiktaş’ı aldığı yerden adeta en parlak dönemine kadar çıkaran Süleyman Seba,kulübü Serdar Bilgili’ye 6 Milyon $ borç ile bırakmıştı.Süleyman Seba döneminde kazandırılan tesislerin yanında kulüp borçlu değil alacaklıydı.Beşiktaş’ın geleceği,kurtuluşu denilen Fulya tesisleri Süleyman Seba sayesinde Beşiktaş’a kazandırıldı.

 süleyman-seba-toplam-16kupa-beşiktaş-süleyman-sebayi-kaybettik

süleyman-seba-hakkı-yeten-süleyman-sebayi-kaybettik

BesiktasPostasi.Com Bir Medya Oluşum Sitesidir.BesiktasPostasi.Com Haberleri Kaynak Gösterilse Dahi Kullanılamaz.Aksi Halde Hukuki İşlem Başlatılır.Medya Oluşum 2014® Tüm Hakları Saklıdır.

[adrotate banner=”326″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu