HaberPolitika Haberleri

“Türban sorununun mucitleri şimdi çözüm istiyor”

erdogan ilbaskanlari topl613

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü meselesinin mucidi olanların ve Türkiye’yi 30 yıl bu konuyla meşgul edenlerin bugün çözüm istediklerini söyledi.

Söylenenlerin samimi olduğuna inanmak istediğini belirten Erdoğan, Türkiye’yi aydınlığa taşıyacak her türlü projenin içinde olacaklarını ifade etti. Başörtüsü meselesinin çözümü için muhalefeti birlikte hareket etmeye çağıran Erdoğan, “Bu ülkede hani düşüncede, hangi tarafta olursa olsun, ne taraftan olursa olsun, şu mahalle baskısı dediğimiz şeyi ortadan kaldıralım.” dedi.

Marmara Üniversitesi’nin 2010-2011 akademik yıl açılış törenle yapıldı. Üniversitenin Sultanahmet’teki rektörlük binasında düzenlenen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Marmara Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Orhan Oğuz, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül ve çok sayıda akademisyen katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı sırasında ses sistemi arıza yapınca, Başbakan Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu katılımcılar Marşı kendisi okudu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gönderdiği telgrafın okunmasının ardından tören, Doç. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Marmara Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu dinletisi ile devam etti. Ardından, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın Osmanlı Hukuku konulu eğitim-öğretim yılı ‘İlk dersini’ verdi.

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklifi ile gündeme gelen başörtüsü sorunu ile ilgili açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu ile kısa bir süre önce bir sendikanın toplantısında görüşme imkanı olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, çözüm için Diyanet İşleri Başkanlığı’nı önerdiğini belirtti. Bunun yeterli bulunmaması halinde istedikleri bilim adamlarında da destek alabileceklerini kaydeden Erdoğan, “Başörtüsü sorununu konuşalım, halledelim. Bu ülkede hangi düşüncede olursa olsun ne taraftan olursa olsun, şu mahalle baskısı adını verdiğimiz şeyleri ortadan kaldıralım.” diye konuştu.

Başörtüsü meselesinin çözümünü istediklerini söyleyenlerin sorunun mucidi ve 30 sene bu ülkeyi bu meseleyle meşgul edenler olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, söylediklerinde samimi olduklarına inanmak istediğini belirtti. Erdoğan, “Biz dün olduğu gibi bu günde Türkiye’yi aydınlığa taşıyacak her türlü projenin içinde olacağımızı destek vereceğimizi işbirliği yapacağımızı bütün samimiyetimizle ifade ettik. Her şeyi konuşalım rahatsızlık duymayalım. 12 Eylül’den kalan her izi konuşalım.” diye konuştu.

[adrotate group=”77″ banner=”80″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu