HaberPolitika Haberleri

Başbakan Erdoğan bedelli askerlik şartlarını açıkladı (Video)

erdogan bedelli bp

Bedelli askerlik yaş sınırı ve şartları açıklandı / Bedelli askerlik son dakika haberleri! Başbakan Erdoğan bedelli askerlik yaş sınırı ve şartlarını açıkladı. / İşte Bedelli askerlik şartları… (Video)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP’nin grup toplantısında yaptığı konuşmada beklendiği gibi bedelli askerlik şartlarını ve yaş sınırını açıkladı. Bedelli askerlik yaş sınırı 30, ücreti ise 30 bin TL oldu. Bedelli askerlik yükümlüleri 21 gün dahi askerlik yapmayacak.

Erdoğan, bedelli askerliğin 9 yıl boyunca AKP’nin gündeminde olduğunu ve şartların oluşmasını, terörle mücadele konusunda zafiyete yol açacak bir durumun oluşmamasını beklediklerini ifade ederek “Bunun ilgili kurumlarla istişaresini hep yaptık. İstişare halinde olduk. Asker sayımızı dikkate aldık. Bugün bu tasarıyı hazırlamamamız uzun bir ön çalışmamızın neticesidir” dedi.

Bedelli askerlik kanunuyla çok önemli sosyal hizmetleri gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, “Kanun tasarısına koyduğumuz bir maddeyle bedelli askerlik geliri, şehit yakınlarına, gazilere özürlülere muhtaç erbaş ve er aileleriyle TSK’ya, Jandarma Genel Komutanlığı’na ve emniyet hizmetlerine mensup vazife malullerine yönelik sosyal hizmet faaliyetlerinin finansmanına aktarıyoruz. Hatta milli bütçeden, özürlülere yönelik ayırdığımız rakamı da artık bu fona aktaracağız. Burada önemli bir ayrıntı, ön gördüğümüz yaş sınırıyla, askerlik ve güvenlik hizmetlerinin aksamasına asla izin vermiyoruz” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, dövizli askerlik hakkında şunları söyledi:

“Oturma ve çalışma iznine sahip olarak, işçi, işveren sıfatıyla toplam en az 3 yıl süreyle fiilen yabancı ülkelerde bulunanlar 38 yaşına kadar başvurdukları takdirde 5 bin 112 Euro karşılığı dövizle askerliği yerine getiriyorlardı. Başvurmayanlar ise 7 bin 668 Euro karşılığı bu hizmeti yapıyorlardı. 21 günde temel eğitimi alıyorlardı. Hazırladığımız yeni tasarıyla, dövizli askerlik hakkı kazananlar için 38 yaş sınırı gözetilmeksizin 10 bin Euro bedelle askerlik hizmetini yapma hakkını getiriyoruz. 21 gün olarak aldıkları temel eğitimi de kaldırıyoruz”

Bedelli askerlik yaş sınırı 30

Başbakan Erdoğan bedelli askerlik yaş sınırının 30 olduğunu açıkladı. Erdoğan, “Her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış 30 yaşından gün almış olanlar bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bedelli askerliğe hak kazanacaklar. 6 ay içinde 30 bin lira ödeyebilecekleri gibi, yarısını başvuru sırasında, diğer yarısını da 6 ay içinde ödeyerek bu hakkı kazanmış olacak. Temel askerlik eğitimi de almayacaklar” ifadelerini kullandı.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=CpqymGEXPpg[/tube] [adrotate banner=”15″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu