HaberPolitika Haberleri

Başbakan Erdoğan Ağrı’da konuştu (Video)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan referandum mitingleri kapsamında Ağrı’da halka seslendi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Aldanmadan ve aldatmadan yaradılanı severiz yaradandan ötürü dedik. Bizim dilimiz Yunus’un Mevlana’nın diliydi. Yeryüzünün hangi köşesinde olursa olsun, insana kast edenlere karşı onurlu bir duruş sergiledik. Bağdat’ta kadınlar dul kalmasın, Kabil’de silahlar konuşmasın dedik. Saray Bosna’da gönüller bir olsun dedik. Tiflis’in hukukunu nasıl savunduysak, Karabağ’ın hukukunu da biz savunduk. Haiti’nin Şili’nin Pakistan’ın çocukları için nasıl yüreğimizi ortaya koyduysak, Gazze’nin çocukları içinde yüreğimizi ortaya koyduk.

[media id=247 width=600 height=340]

İnsan kutsaldır, can azizdir. İnsanın canı varlığı ne kadar kutsalsa hakları da o kadar kutsaldır. Her çocuğun ölümü unutmayın erken ölümdür. Her gencin ölümü erken ölümdür. Ağrı Dağı’nın şahit olduğu acıları biz biliriz. İşte onun için inkar politikalarına dur dedik. İhmallere yeter dedik. Onun için daha fazla demokrasi dedik. Hak dedik, özgürlük dedik. Adalet dedik, kalkınma dedik. İnadına kardeşlik dedik, demokrasi dedik. İnadına hukuk dedik.

Her yerde söylediğimi burada da söylüyorum. 30 yıl bu ülkede, silahlar konuştu. 30 yıl boyunca ocaklara ateş düştü. Gençlerimiz şehit oldu. Gençler dağda hayatını kaybetti. Bu soruyu sizin de kendinize sormanızı rica ediyorum. Kim kazandı? Kim bundan rant sağladı? Kimin bundan yüzü güldü? Diyarbakır mı kazandı, Hakkari mi kazandı, Van mı, Edirne mi, İstanbul mu, Ankara mı kazandı? Benim ağrılı kardeşim sen mi kazandın?

Hayır kimse kazanmadı. Türkiye kazanmadı. Benim milletim kazanmadı. Gençler kazanmadı. Öyleyse kim kazandı? Silah tüccarları kazandı. Savaş baronları kazandı. Bu ülkeyi bölmek isteyenler kazandı. Bu milletin evlatlarını birbirine düşürmek isteyenler kazandı. Gençlerin kanından beslenen vampirler kazandı.

Biz artık onların kazanmasını istemiyoruz. Biz artık bu ülkede nifak tohumlarını ekmek isteyenlerin kazanmasını istemiyoruz. Biz artık millet kazansın, Türkiye kazansın istiyoruz. Ben şehidimin bir damla kanını 550 milletvekiline değişmem dedim. Siyaset istismar için değil, çözüm için vardır. Can üzerinden, kan üzerinden siyaset yapılmaz.

Ölümlerden kandan medet umanlar var. Şehitler üzerinden siyaset yapanlar var. Tabut gelsin de bunun siyasi rantını elde edelim diye el ovuşturanlar var. İşte onları bugünlerde görüyorsunuz. Maskelerinin nasıl düştüğünü görüyorsunuz. Tunceli’de genel af diyor, Kayseri’de af diliyorlar. Anayasa Mahkemesi’nde başörtüsünü serbest bırakacak değişikliği iptal ettiriyor, sonra da başörtü sorununu biz çözeriz diyorlar.

Barış deyip, demokrasi deyip, adalet deyip, milli iradeye ipotek koyanlar, boykot dayatanlar var. Hem demokrasi diyeceksin, hem de milletin iradesine baskı altına almaya çalışma.

Bırak benim Ağrılı kardeşim gitsin sandığa. Bırak gitsin, onu tehdit etme. Kullanırsa kullanır,

Evetse evet, hayırsa hayır der. Bırak onu kendi haline. Partim kapatılıyor diye her yerde şikayet edeceksin, sonra çıkıp bu anayasa değişikliğine karşı çıkacaksın. Bu maddenin oylamasında da bulunmayacaksın.

Bu kardeşiniz, Ağrı’da konuştuğunu Edirne’de de konuşur. Biz de araziye uymak yok. O bukalemun tarzıdır. Bizde net.

Bu anayasa değişikliğine kim karşı çıkıyor? CHP, başka kim karşı çıkıyor MHP, başka kim karşı çıkıyor BDP, başka kim karşı çıkıyor TKP, başka kim karşı çıkıyor İP, başka kim karşı çıkıyor YARSAV, bir kısım medya. Başka çeteler.

Neden? Çünkü oyun bozuluyor. Dikkat edin, CHP ve MHP aynı safta yer alıyor. Kim kiminle iş tutuyor daha iyi anlaşılıyor. Bunlar hiçbir araya gelmezlerdi. Ama şimdi geldiler. Aynı safta buluştular. İşte 12 Eylül bunun hesabını sorma günüdür. (Derleme: Hürriyet)

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu