BeşiktaşBJKSpor Haberleri

1903 Cemiyeti’nden Divan Kurulunun dayatmasına tepki

Divan Kurulu’nun 250 imza için tüzükte yer almayan noter, huzurda ıslak imza ve sadece bir adaya imza verebilme dayatmalarına bir tepki de 1903 Cemiyeti’nden geldi.

1903 Cemiyeti tarafından yapılan açıklama;

“Saygıdeğer Beşiktaşlılar Beşiktaş Kulübü resmi internet sitesinden bildiğiniz üzere 08.04.2019 tarihinde Yönetim kurulu ve Divan Kurulu Başkanlığı’ndan iki açıklama yapıldı.

İlk açıklama;

“Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantı Duyurusu Kulübümüzün Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, 5 Mayıs 2019 Pazar günü saat 10:30’da Akatlar Mah. Yıldırım Oğuz Göker Cad. Gelincik Sok No:1 Beşiktaş-İstanbul adresinde bulunan BJK Akatlar Spor Salonu’nda yapılacaktır. Birinci toplantıda çoğunluk sağlanmazsa ikinci ve son toplantı çoğunluğa bakılmaksızın 12 Mayıs 2019 Pazar günü aynı gün ve saatte aynı gündemle aynı yerde yapılacaktır.”

Beşiktaş JK

İkinci açıklama;

BJK Divan Kurulu Başkanlığı’ndan Duyuru Yönetim Kurulumuz tarafından, Kulübümüzün 2019 Yılı Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nın 5 Mayıs 2019 Pazar günü yapılmasına karar verilmiştir.
Bu tarihte çoğunluk sağlanamaması halinde 2019 Yılı Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, 12 Mayıs 2019 Pazar günü yapılacaktır.

Kulüp tüzüğümüzün 35. Maddesi hükümlerine göre, seçimlerde Başkanlığa aday olabilmek için adayın 250 kongre üyemiz tarafından dilekçeyle önerilmesi gerekmektedir.

Başkan adaylarının en geç 2 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar Divan Kurulu Başkanlığımıza başvurmaları gerekmektedir.

Kulübümüzün Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda Tüzüğümüz gereği Başkan adaylarının toplaması gereken en az 250 imzalı dilekçe 1 Noter tasdikli dilekçe, (her dilekçe münferid olarak tanzim edilecektir.)

Kulüp Binamızdaki Divan Başkanlık Sekreteryasında, Divan Yöneticisi huzurunda ıslak imzalı dilekçe, şeklinde hazırlanacaktır.

Kulüp binamızdaki imzalar 11 Nisan 2019 Perşembe gününden itibaren hafta içi mesai günlerinde 13.00-17.00 saatleri arasında verilebilecektir.
Bir Kongre üyemiz ancak bir Başkan adayı için önerge verebilir.

Tüm üyelerimize saygı ile duyurulur.”
BJK Divan Kurulu Başkanlığı

Bu iki açıklama ardından özellikle Divan kurulu Başkanlığı’nın yaptığı açıklama üzerine kulübümüzün anayasası niteliğinde olan tüzüğümüze baktığımızda karşımıza şöyle bir madde çıkmaktadır.

Madde 35
Yönetim Kurulu 1(bir) başkan, 8 (sekiz) asıl ve 5 (5) yedek üyeden oluşur. Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyesi olabilmek için Genel Kurul’a katılabilme şartlarına haiz olmak gerekir.
Başkan ve Yönetim Kurulu, Seçimli Genel kurul tarafından 3 (üç) yıl için seçilir. Aynı kişi kesintisiz en fazla 3 (üç) dönem (9 yıl) başkan olarak seçilebilir.

Ancak, bir tam seçim dönemi (üç yıl) ara veren kimseler aynı göreve tekrar aday olabilirler. 3 (üç) dönemi (9 yıl) dolduran Başkan’ın başkanlığı, otomatim olarak kendiliğinden son bulur.
Başkan adayı olabilmek için Genel Kurul Üyeliğinde 5 (beş) yıllık sürenin doldurmuş olması ve Genel Kurul’a katılma hakkına sahip en az 250 (iki yüz elli) üyenin adaylık başvurusunda, bulunacak kişiyi Divan Başkanlık Kurulu’na yazılı olarak önermesi gerekir.

Öneren üyelerin adı, soyadı ve sicil numaraları dilekçeye eklenir ve bu bilgiler, Divan Başkanlık Kurulu tarafından kontrol edilir.

İşte saygıdeğer Beşiktaşlılar göreceğiniz, okuyacağınız gibi kendi tüzüğünden bi’haber olanların yaptığı amaç saptırıcı açıklamaları şaşkınlıkla izlemekteyiz. Beşiktaş tüzüğü ne yazıyorsa o olmalıdır.

Kimsenin bu tüzük dışına çıkmaya hakkı yoktur. Bunu yapanlar Beşiktaş tarihine kara leke sürmüşlerdir. Ben yaptım, Biz yaptık demekle bu işler olmaz, olamaz.

Bu yanlıştan derhal dönülmeli ve süreç Beşiktaş’a yakışır bir şekilde yaşanmalıdır.
Saygılarımızla
1903 CEMİYETİ

[adrotate banner=”103″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu