Ekonomi HaberleriHaber

İstanbul’da elektrikli otobüs dönemi

elektrikli otobus613

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT’de tamamen elektrikli otobüslere geçileceğini belirterek Polonya’dan İstanbul’a getirilen iki otobüsün test sürüşlerine devam ettiğini bildirdi.

Kazı çalışmaları biten Sarıyer-Çayırbaşı Karayolu Tüneli’ni gezerken basın mensuplarının elektrikli otobüslerle ilgili sorusunu yanıtlayan Kadir Topbaş, İETT’de yeni bir dönemin başladığını ifade ederek “Arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılar sonucunda, elektrikli otobüslere geçelim dedik. Bu arada bir Polonya firması ben böyle bir araç ürettim diye gönderdi, başka firmalar da gönderebilir. Bizim düşüncemiz tamamen elektrikli otobüslere geçmek” dedi.

Topbaş, İstanbul’a alınacak yeni otobüslerin yerli olmasını planladıklarını ifade ederek “Denemeye devam edeceğiz. Şu anda kullanılan otobüsler hem akaryakıt hem de elektrik devreye girebiliyor. Bizim hedefimiz ve beklentimiz tamamen elektrikli olması yönünde” diye konuştu.

[adrotate group=”42″] [adrotate group=”48″]

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

  1. sayın:başkanım kadir topbaş ikarus i.e.t.t otobüsü kalkıyor.çünkü yeni m.a.n i.e.t.t otobüsü geliyor.halk otobüsü kalkıyor.çünkü i.e.t.t otobüsü olacak renkler:kırmızı-beyaz(yeşil-otobüs)klimalı otobüs olacak.çok teşekkür ederim.başkanım.by

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu