Haber

Türkler, Kutup turlarına ilgi gösteriyor

turkler kutup turlari
WTS yurt dışı turlar sorumlusu Barış Yumrukçu

Türkler, Kutup turlarına ilgi gösteriyor.Son yıllarda Türk turistler,Kutup turlarına ilgi göstermeye başladı.

World Travel Service(WTS) seyahat acentesi,yaz tatilinde kutup turlarına katılmak isteyenler için önemli tavsiyelerde bulundu.Kutup turları düzenleyen WTS, son yıllarda Türkiye’den kutuplara taleplerin olduğunu da belirtti.

Mevsim sıcaklarının kendini göstermesi ve yaz tatilinin yaklaşmasıyla tatilciler, gidecek yer arayışı ve otel rezervasyonlarına şimdiden başladı.

Ancak turizm ajansları, sıcaktan şikayet edilen ve insanların serinlemek için denizlere girdiği bir mevsimde kutuplara giderek üşümenin de mümkün olduğunu bildirdi.

İstanbul’daki turizm acentelerinden World Travel Service (WTS) firmasının yurt dışı turlar sorumlusu Barış Yumrukçu, Cihan Haber Ajansının yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde kutup bölgesine turlar düzenlendiğini ve sıcaktan kaçmak isteyen tatilcilerin kutuplara gidebileceğini söyledi. Kutup bölgesinin, tatilini yurt dışında geçirmek isteyen Türkler tarafından çok bilinen ve tercih edilen bir destinasyon olmadığını belirten Yumrukçu, bu bölgenin Avrupalı turistler için yaz aylarında bir cazibe merkezi olduğunu sözlerine ekledi.

Finlandiya’nın Kemi bölgesi cazibe merkezi

Yumrukçu, kış aylarında eksi 25 derece soğuğun yaşandığı Finlandiya’nın Kemi bölgesinde, yaz aylarında da turizmin hareketli olduğunu belirtti. Buz otellerin yaz aylarında eridiğini söyleyen ajans temsilcisi, “Kışın yapılan aktivitelerin tamamı yapılamasa da kar ve soğuğun kutuplardaki etkisini hissetmek mümkün.” şeklinde konuştu.

Tur düzenlenmesi için grup olmasının şart olmadığını söyleyen Yumrukçu, yurt dışı ortaklarıyla düzenlenen bu kutup turlarına, 2 kişi bile olsa talep edenlerin istediği anda katılabileceğini ifade etti. Helsinki üzerinden 2 saat süren iç hatlar uçuşuyla ulaşılan bölgede özel kıyafetlerle rehber eşliğinde kış tatili yapmanın mümkün olduğunu da sözlerine ekledi.

Avrupa’daki bazı büyük turizm firmalarının çok büyük rakamlar talep ederek özel grupları kuzey kutbunun uç noktalarına götürdüğünü anlatan Yumrukçu, bu bölgelere gitmek için dağcılık gibi özel bir ilgi ve beceri gerektiğini savundu. Bilimsel araştırmaların yapılmadığı kuzey kutbunun turistik bölgelerini gezmek isteyen yerli turist sayısının ise her sene arttığını ifade eden Barış Yumrukçu, “10 yıldır bu işle uğraşıyorum. Türkiye’den henüz Sadettin Teksoy dışında kutupların derinliklerine gitmek isteyen birini görmedim. Biraz pahalı olsa da, meraklılarına, her mevsim kuzey kutbu dönencesine kadar seyahat etme imkanı sağlıyoruz.” dedi.

Güney kutbuyla ilgili bilinen bir turizm faaliyetinin olmadığına değinen Yumrukçu, daha çok bilimsel araştırmalar için gidilen bu bölgelerde, yaz sıcağından bir süre de olsa uzaklaşarak kutuplara özgü canlı varlıkları ve farklı bir yaşam tarzını gözlemenin mümkün olduğunu ifade etti.

[adrotate banner=”213″] [adrotate banner=”214″]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu