GündemHaber

Sofa Hotel davasının hakimine şok suçlama!

sofa hotelNişantaşı’ndaki Sofa Hotel binasının satışı ile ilgili Temmuz’da alınan durdurma kararına gerekçe olan bilirkişi raporunun Ağustos’ta alındığı ortaya çıktı. Hakim için evrakta sahtecilik suçlaması var.

Sabah gazetesinin haberi;

Ünlü işadamı Ahmet Nazif Zorlu’nun kızı Şule Zorlu Cümbüş’ün bir süre önce 14 milyon lira ile ortak olduğu Nişantaşı Sofa Oteli’ndeki hissesinin, ön alım davası sonucunda diğer ortaklar Mehmet Enis Demircioğlu ile Süleyman Demirel’in akrabası Ali Çetin Şener’e devrine karar verildi. Bunun üzerine Şule Zorlu, 14 milyon lirasını geri alabilmek için açtığı davayı kazandı. Dava sonucunda borçlular Mehmet Enis Demircioğlu ve Ali Çetin Şener’e ait ve borçtan dolayı ipotekli olan Sofa Hotel binasının, 3 Eylül günü açık artırma ile satılarak paraya çevrilmesine karar verildi.
İddiaya göre, skandal gelişmeler bundan sonra başladı. İddiaya göre Hakim D.K.’nın, 31 Ağustos günü adli tatil nedeniyle izinli olduğu halde satışın durdurulmasına karar verdi. Ancak kararın 19 Temmuz perşembe günü verilmiş gibi gösterildiği iddia edildi. Bu iddiayı güçlendiren bir kanıt ise 19 Temmuz tarihli kararın gerekçesinde, ’23 Ağustos 2012′ tarihli bilirkişi raporundan alıntı yapılmış olması gösterildi.

İstanbul 15. İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi D. K.’nın resmi evraklara yansıyan bu kararının yanlış olduğunu ileri süren Şule Zorlu Cümbüş’ün avukatı Osman Hacıbekiroğlu, “Hakim resmi evrakta sahtecilik yapmıştır. Bu bir hukuk skandalıdır. Hakimin reddi ve HSYK’ya şikayet dilekçesi verdik.

Hakim geleceğe dönük hareket ederek usulsüz kararla satışı durdurmuştur” dedi. Avukat Hacıbekiroğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) yaptığı suç duyurusunda hakim D. K.’nın, resmi evrakta sahtecilik yaptığını, verdiği usulsüz kararla bir satışı durdurduğunu, bu durumun bir hukuk skandalı olduğunu belirtti.

[adrotate group=”3″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu