Politika Haberleri

Selahattin Demirtaş’tan Başbakan Erdoğan’a beddua

selahattin demirtas 13temmuzBarış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) TBMM’deki grup toplantısında konuşan Genel Başkan Selahattin Demirtaş, hem anayasa değişikliği, hem de partilerle görüşülmesi konularında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ağır sözlerle yüklendi.

Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın, parti liderleriyle yapacağı terörle mücadele görüşmelerine BDP’yi dahil etmemesini şu sözlerle eleştirdi;

“Diyalog gibi erdemli bir meselenin bu hale getirilmesi Başbakan’ın yarattığı bir utanç tablosudur. Ne olacak Parti Yetkilileri gelip konuşacak. 3 yıldır Meclis’^teyiz Başbakan’ın elinde bir projesi yok. Başbakan kendini nimetten sanıyor. Kendini bu kadar ağırdan alması diğer partilerle görüşmesini lütuf sayıyor. Kimse senin kara gözüne kara kaşına hayran değil. Diyalog anayasal bir görevdir. Paketiniz olsaydı 30 partiyi gezecektiniz. Şimdi CHP ile bir araya geliyorlar.

İkisi de askerden yeni geldiler. Askerlik anılarını konuşacaklar herhalde. ortada bir yangın var. İtfaiyeciyi araması gerekirken benzinciyi arıyor. Böyle bir çözüm olabilir mi?

BU NEMAYSA ALLAH SİZE İKİ KATINI VERSİN

BDP ile görüşmemek gerekçesi olarak terörden nemalananlar olarak tanımlanıyoruz. 7 partisi kapatılan, binlerce insan işkencelerden geçirilirken, hala bin 600 partilimiz içeride. Eğer bu nemaysa Allah size iki katını versin. Eğer bu nemaysa biz payımıza düşeni aldık. Siz yıllardır bölgede ihaleler ve atamalar dışında neler yapıyorsunuz. Köşeyi dönmedik yakınınız kalmadı.

Maskeniz düştü siz farkında değilsiniz. BDP’nin barış konusundaki samimiyetini sorgulamaya hiç birinizin hakkı yok haddi de değil. Başbakan ya partiyi kapatın diye talimat veriyor ya da kapatılmış muamelesi yapıyor. Kendisi böyle konuştukça partililerimiz tutuklanıyor, binalarımız taşlanıyor. Kendisi böyle konuştukça eline pompalıyı alan sokağa çıkıyor.

Geldiğimiz nokta 1990′ların başıdır. Başbakan NATO’yu göreve çağırıyor ve partimizin kapatılması için daha büyük çaba sarfediyor. Bu noktada sayın Başbakan’ı bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. Yakın geçmişte herkes çok şey kaybetti. sizler haksızsınız. Dayandığınız gerekçeler haklı değil. Bir halkın dilini yok sayarak verdiğiniz mücadeleden sonuç alamazsınız. Siz erirsiniz. Başbakan Bosna ve Gazze için samimiyse dönsün kendi halkına baksın. bırakın bu sorunu çözmeyi kendilerini çözeceklerdir.”

[adrotate group=”38″] [adrotate group=”40″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu