HaberSpor Haberleri

Ricardo Quaresma kimdir? (Video)

quaresma interr

Beşiktaş’ın görüşmelere başladığını İMKB’ye bildirdiği ve birkaç gün içinde resmi sözleşme imzalayacağı Portekizli Ricardo Quaresma sürekli olarak vatandaşı Christiano Ronaldo ile kıyaslanan bir top cambazı.

Sporting Lizbon altyapısında futbola başlayan 1983 doğumlu futbolcu, sağ ayağını daha iyi kullanmasına rağmen genelde sol kanatta oynuyor.

İntrer’de bu yıl 3 maça çıkan Ricardo gol atamadı. Quaresma Portekiz Milli Takımında ise forma giydiği 24 maçta 3 gol attı.

2003 yılında Sporting Lizbon’dan Barcelona’ya 6 milyon Euro ve Fabio Rochemback karşılığında transfer olan “Çingene” lakaplı futbolcu, Katalan ekibinde 26 maçta 1 gol kaydetti.

Quaresma’nın Barcelona’dan sonraki durağı 6 milyon Euro ve Deco karşılığında gittiği Porto oldu.

Porto’da kariyerinin en parlak yıllarını geçiren Quaresma 112 maçta 24 gol attı. Bu başarılı performansın ardından tam 19 milyon Euro bonservis bedeliyle Inter’e transfer oldu. Ancak Inter’de bekleneni veremeyerek sezon ortasında bir başka dünya devi Chelsea’ye kiralandı.

Sezon başında tekrar Inter’e dönen Quaresma, Jose Mourinho’nun gözüne bir türlü giremedi.

[media id=150 width=600 height=340] [adrotate group=”74″ banner=”75″] [adrotate group=”49″]

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

  1. tamam çok güzel transferde (diyelim ki) ama tek başına ne yapabilecek, çok fazla umut beslemiyorum, beslememekte uygun bence. yani takımda onun gibi bir yıldızı destekleyebilecek kimse görmüyorum. malesef üzgünüm Quaresma geldiğine pişman olacaksın, nereden geldim ben istanbula şarkısını dilinden düşürmeyecek alemlere gideceksin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu