HaberSpor Haberleri

Pascal Nouma: Beşiktaş’ta oynarken kanserdim

passssscalll nouma mac613Beşiktaş’ın unutulmaz futbolcusu, taraftarların hala her maç adını haykırdığı Pascal Nouma kanser olduğunu açıkladı.

CNN Türk’te “Kürşat Başar’la Yaz Sohbetleri” programına katılan efsane futbolcu, 2003 yılında kansere yakalandığını, hala tedavilerine devam ettiğini, Beşiktaş’ta oynadığı dönemde de kemoterapiye devam ettiğini söyledi.

2003 yılında Fransa’da bir arkadaşıyla basketbol oynarken ensesinden sivrisineğin ısırdığını, daha sonra yaranın büyüyerek golf topu kadar olduğunu anlatan Fransız futbolcu, “Yara büyüyünce doktora gitmek zorunda kaldım. Operasyonla parçayı aldılar. Sonraları bir gece aniden hastaneye çağırdılar ve kanser olduğumu söylediler. Doktora canın cehenneme dedim” diye konuştu.

Pascal Nouma, 8 ay radyo-terapi ve kemoterapi gördüğünü belirterek 2003 yılında, yani Beşiktaş’ın 100. yılında tekrar siyah beyazlı kulübe döneceği için tedaviyi bitirmelerini doktorlardan istediğini, doktorun “Bir daha asla futbol oynayamayacaksın” dediğini ifade etti.

İmza atacağı sırada hastalığından Beşiktaş yönetiminin haberi olduğunu belirten Nouma, kel olduğu için kemoterapinin çok dikkat çekmediğini, sadece kaşlarının döküldüğünü söyleyerek “Tedavi boyunca 20 kilo verdim. Kemoterapi bittikten 2 gün sonra antrenmana başladım. İlk antrenmanda sadece beş dakika koşabildim. Her antrenmana çıktığım gün bugün inşallah altı dakika, yarın inşallah yedi dakika koşabilirim diyerek çıktım ve benim için o bir dakika maç anlamına geliyordu o zamanlar. Bütün sekiz ay boyunca kimseye söylemedim hatta anne ve babama bile söylemedim. Çocuklarım bile bilmiyordu. Şimdi futbol oynamadığım için rahatlıkla anlatabiliyorum. Üç ayda bir testlerimi tekrar yaptırmam gerekiyor. Doktorum bana avatar ismini taktı. Çünkü kemoterapinin 7 ayında Dinamo Kiev’e tarihi bir gol attım” dedi.

[adrotate group=”54″] [adrotate group=”51″]

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

  1. kanserse oynaması sakıncalı olabilir bnce değildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu