Rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar için istenen ceza belli oldu.
Rüşvet soruşturması kapsamında Aralık 2022’de tutuklanarak cezaevine gönderilen eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın aralarında bulunduğu 3’ü tutuklu 16 şüpheli hakkında dava açıldı. İddianamede Murat Hazinedar için “İrtikap”, “İrtikap suçuna teşebbüs etmek”, “Görevi kötüye kullanmak”, “Rüşvet” suçlarından toplam 154 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer şüpheliler hakkında ise 4 yıldan 96 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.
İddianamede, Murat Hazinedar’ın Beşiktaş Belediyesini bir şirket gibi yönettiği, belediyeye kendi eş ve dostlarını alarak aile şirketi statüsüne soktuğu, belediyeyi halka hizmet etmekten çıkarıp ticarethane gibi işletmeye başlattığı, halkın her başvurusunda işlem yapılmasını sağlamak için bağış yatırılmasını zorunlu tuttuğu ileri sürüldü.
Davanın önemli sanıklarından Hüseyin Avni Sipahi’nin ise normal meclis üyesi olduğu halde yetkisiz olarak Beşiktaş ilçesindeki imar olaylarında Murat Hazinedar tarafından kilit isim yapıldığı iddia edildi.
İddianamede, Murat Hazinedar’ın 8 kez “İrtikap suçuna teşebbüs etmek” suçundan 20 yıldan 40 yıla kadar, 8 kez “İrtikap” suçundan 40 yıldan 80 yıla kadar, 2 kez “Rüşvet” suçundan 8 yıldan 24 yıla ve 5 kez “Görevi kötüye kullanmak” suçundan 2,5 yıldan 10 yıla kadar olmak üzere toplam 70 yıl 6 aydan 154 yıla kadar hapsi istendi.
Davada eski başkan yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi’nin 43,5 yıldan 96 yıla kadar, Rıfat Örnek’in 29 yıldan 62 yıla kadar, Çetin Kırışgil’in de 10 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
9 Mayıs’taki ilk duruşma İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.
13 yorum
Geri Bildirim: Murat Hazinedar: Rantı Kesilen Güruh Beni Suçladı - Beşiktaş Postası
Geri Bildirim: Zorlu Center skandallarının ardı arkası kesilmiyor! - Beşiktaş Postası
Geri Bildirim: Beşiktaş İlçesi Tek Yürek: Tırlar Yola Çıktı - Beşiktaş Postası
Geri Bildirim: Cumhuriyet’in 99. yılı Beşiktaş’ta coşku ile kutlandı - Beşiktaş Postası
Geri Bildirim: Başkan Rıza Akpolat Koronavirüse Yakalandı - Beşiktaş Postası
Geri Bildirim: Rıza Akpolat Hastaneye Kaldırıldı - Beşiktaş Postası
Geri Bildirim: Rıza Akpolat Korona nedeniyle tüm randevularını iptal etti - Beşiktaş Postası
Geri Bildirim: Tutuklanan Murat Hazinedar Hakkındaki İddialar - Beşiktaş Postası
Geri Bildirim: Beşiktaş Belediyesi'nin yönetiminde CHP'li yok! - Beşiktaş Postası
Geri Bildirim: CHP Beşiktaş adayı Murat Hazinedar: CHP'de demokrasi yok, Cemaat gerçeğini kabul ediyoruz - Beşiktaş Postası
Geri Bildirim: Beşiktaş Belediyesinde neler oluyor? - Beşiktaş Postası
Geri Bildirim: "İlk Topum" Projesi Beşiktaş’ta Tanıtıldı - Beşiktaş Postası
Geri Bildirim: Yeni yıla Ozan Doğulu konseri ile giren Belediyenin ne kadar bir bütçe ayırdığı merak ediliyor - Beşiktaş Postası