HaberSpor Haberleri

Murat Aksu bombaladı: Süleyman Seba’yı bile kullandılar, ben yokum!

murat aksu bp1

2 yıl önceki kongrede Yıldırım Demirören’e kaybeden Murat Aksu’nun 25 Mart’taki olağanüstü genel kurulda aday olması bekleniyordu. Ancak Murat Aksu aday olmayacağını açıkladı ve sert açıklamalar yaptı.

Murat Aksu’nun açıklaması;

İki yıl önce Beşiktaş Başkan adaylığım sürecinde Beşiktaş’ın uçurumdan önceki son virajda olduğunu belirtmiştim. Büyük Beşiktaş taraftarının bana ve arkadaşlarıma olan inancı, bizlere destek veren kongre üyelerinin karşılıksız ve samimi destekleri maalesef Beşiktaş’ı gitmekte olduğu yanlış yoldan çevirmeye yetmedi.

O dönemde kulübümüzün içinde bulunduğu maddi ve manevi sıkıntıların aşılması çok zorda olsa mümkündü. Üzülerek belirtmek isterim ki bugün geldiğimiz nokta bizleri haklı çıkartmış ve Beşiktaşımız bir boşluğun içine atılmıştır.

Beşiktaş uçurumdan aşağı hızla düşerken, direksiyon başındakiler son anda kaçmışlar ancak bu suçlarını örtmek için emanetçi adaylar çıkararak Beşiktaş’ın üstünden hala siyaset yapma gafletine düşmüşlerdir.

Bu olağanüstü ve kaotik dönemde her fırsatta Beşiktaş’ın geniş tabanlı konsensüse ihtiyacı olduğunun altını çizmeye çalıştım, ancak ben ve benim gibi düşünenlerin önüne yine aynı odaklar çıkarak Beşiktaş’ın bu halinde bile menfaat odaklı bir birliktelik oluşturdular.

Son birkaç gündür normal şartlar altında hayatlarında bir gün dahi Beşiktaş Başkanı olamayacak pek çok ismin, kısa süreli de olsa bu koltuğa oturmak adına şahsi egolarını tatmin için nasıl adaylık yarışına girdiklerini, nasıl insafsızca stratejiler üreterek “Serdal Adalı” gibi samimi Beşiktaşlıları uzaklaştırdıklarını üzülerek ve ibretle izliyorum.

Bugün Beşiktaş başkanı olmak adına, ‘adayım’ diye ortaya çıkan ve çıkartılanların hiçbirinin elinde çıkış formülü olmaması, belki de Beşiktaş adına en üzücü ve düşündürücü noktadır.

Beşiktaş için böylesine hayati bir döneminde dahi önce ben diyenleri, bugün camiamızın en çok ihtiyacı olan birlik ve bütünlüğü bozmak adına ellerinden geleni ardına koymayanları, Sayın Süleyman Seba’yı dahi bu oyunların aktörü haline getirenleri, kendi hırslarını Beşiktaş sevgisinin önüne koyup hayatında birkez dahi muhalefet etmeden, ediyormuş gibi yapan sonra da emanetçiliğe soyunmuş her daim başkan adaylarını ne ben ne de yüreğinde Beşiktaş sevgisi olan hiçbir taraftar unutmayacaktır.

Çünkü Beşiktaşlılık kişisel egoların ve şahsi menfaatlerin çok üstündedir.

Bir kez daha belirtmek isterim ki, Beşiktaş’ın bu enkazdan kurtulmasının tek yolu, geniş tabanlı bir konsensüsten geçer. Bu çıkış yolu kişisel egoların ve menfaatlerin çok ötesinde Beşiktaşlılık gerektirir.

Beşiktaş’ın aydınlık geleceği adına ben ve arkadaşlarım, bugünkü yıkımın bir parçası olmaktansa yarınki yükselişin mimarı olmayı yeğleriz.

[adrotate banner=”222″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu