HaberSpor Haberleri

Kupa macerası erken bitti! Antalyaspor: 2 – Beşiktaş: 1

antalyaspor besiktasZiraat Türkiye Kupası’nda Niğde Belediyespor, Ofspor ve Ankaragücü’nü zorlanarak geçen Beşiktaş Antalyaspor karşısında umduğunu bulamadı ve kupaya havlu attı.

Medical Park Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur karşılaşmasında Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederek, kupa tarihinde ilk kez Beşiktaş’ı mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmada Antalyaspor’un golleri 18. dakikada Murat Dururer ve 22. dakikada Ömer Şişmanoğlu’ndan gelirken, Beşiktaş’ın golü 28. dakikada Filip Holosko’dan geldi. Beşiktaş bu sonuçla birlikte Türkiye Kupası’na 5. turda veda etmiş oldu. Antalyaspor ise grup aşamasına kalan takımlar arasında yer aldı.

Maçın özeti için tıklayın (Video)

12. dakikada Murat Duruer’in ceza sahası dışından beklenmeyen bir andaki vuruşunda top kaleci Cenk’in kontrolünde auta çıktı.

20. dakikada ceza sahasının içerisindeki karambolde kaleciden dönen topa plase bir vuruş yapan Murat Duruer takımını 1-0 öne geçirdi.

22. dakikada Medical Park Antalyaspor skoru 2 – 0 yaptı. Bu dakikada Emrah Başsan’ın ceza sahasına girmeden sol kanattan yaptığı ortada topu iyi kontrol eden Ömer Şişmanoğlu’nun şutunda top filelerle buluştu: 2 – 0.

29. dakikada Beşiktaş farkı bire indirdi. Bu dakikada Oğuzhan’ın pasında sağ kanatta topla buluşan Holosko, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndermekte zorlanmadı: 2 – 1.

41. dakikada Beşiktaş defansının hatasında topu önünde bulan Ömer Şişmanoğlu müsait pozisyonda gol fırsatını değerlendiremedi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Medical Park Antalyaspor ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

48. dakikada Emrah’ın sağ kanattan kullandığı kornerde, ceza sahası içerisine kadar gelen topu savunma uzaklaştırdı.

49. dakikada Aissati, Ersan’dan topu kaparak kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Cenk topu çelerek mutlak bir golü önledi.

63. dakikada defanstan geri gelen topu ceza sahası dışında güzel kontrol eden Ömer Şişmanoğlu’nun şutunda top üstten auta gitti.

70. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Holosko sağ çaprazdan kaleye sert vurdu ama top kaleci Sammy’de kaldı.

83. dakikada ceza sahası önünden köşeye sert vuran Diarra’nın şutunda topu Cenk son anda köşeden çeldi. Pozisyonun devamında Koray’ın ortasında arka direkte topla buluşan Isaac, bomboş pozisyonda kafayı vurdu ama top yan ağlarda kaldı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca sahadan Medical Park Antalyaspor 2 – 1 galip ayrılarak bir üst tura çıkan takım oldu. Beşiktaş ise Galatasaray’dan sonra elenen 2. büyük takım oldu.

[adrotate banner=”103″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu