HaberSpor Haberleri

İnönü’de demir cop dönemi! Yanıt bekleyen sorular!

inonu demir cop

Beşiktaş Orduspor maçında Samet Aybaba’yı protesto eden taraftarlara demir coplarla saldıran kişilere biletleri yönetici Tamer Kıran’ın verdiği iddia ediliyor…

Beşiktaş’ın Orduspor’la oynadığı maçta Tamer Kıran’ın adamları olduğu iddia edilen üç siyah takım elbiseli adamın (Birisi elinde copla) numaralı tribüne atlayıp, taraftarları dövmesi geniş yankı uyandırdı.

İnönü’de bunlar olurken Umre ziyaretini sürdüren Fikret Orman Sabah gazetesine yaptığı açıklamada “Hem arkadaşların raporlarını, hem de Emniyet’in hazırladığı raporları gördükten sonra gereken yapılacak. Türk futbolunda şiddetin son bulması için mücadele eden öncü bir camiayız. Yapıcıyız, bunun için uzun süredir mücadele ediyoruz. Taraftarın sebep ne olursa olsun kavga etmesini asla tasvip etmeyiz. Bu kavgayı da doğru bulmuyorum. Ancak asıl düşündürücü ve tarafımızdan kabul edilemez olan, kendi arasında kavga eden şahıslara güvenlik güçlerimizin dışında başka birilerinin müdahale etmesidir. “Bu olaya karışan, protokolden inerek taraftara cop kullanan ve ona yardım edenler hakkında Beşiktaş Kulübü yönetimi olarak şikayetçi olacağız. 5 Mayıs’ta önemli ve tarihi bir tüzük tadil kongremiz var. Üyeler tarafından kabul görürse Haziran’da da olağan seçim kurulumuz var. Kaos, kavga, gürültü en son isteyeceğimiz şey. Beşiktaş taraftarına jopla saldıranları affetmemiz mümkün değil. Yaşanan olay üzerinde düşünülmesi gereken bir konu. Basın tribününün önünde, protokolün yanında ve maç 2-0 bitmişken bu olayın cerayan etmesi fevri bir hareket midir, yoksa başka bir durum mu var? Bakacağız” diye konuştu.

İnönü’de demir cop! İşte yanıt bekleyen sorular;

1- Taraftarlara saldıran 3 kişi Protokol Tribünü’ne nasıl girdi?
2- Biletleri yönetici Tamer Kıran ve şoförü mü sağladı?
3- Fener Bahçe kongresinde bir dönem Aziz Yıldırım, Sedat Peker ve Tahir Kıran’la (Tamer Kıran’ın ağabeyi) adı geçen Rauf Büyük’ün Beşiktaş tribünlerinde elinde copla ne işi var?
4- Çelik açılır cop, xray cihazından nasıl geçti?
5- Emniyet tribündeki, “Samet Aybaba istifa” kavgasına neden geç müdahale etti?
6- Saldırganlar bir yerden emir mi aldı, yoksa inisiyatif mi kullandılar?
7- Bu üç kişi ellerini kollarını sallayıp stada nasıl girdi? Ve daha önemlisi aynı şekilde kavga sonrası protokol kapısından nasıl çıkıp gitti?

[adrotate banner=”282″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu