HaberSpor Haberleri

İdari ibra eşit çıktı, bütçe kabul edilmedi

murat aksu maliBeşiktaş Kulübü’nün Yıllık Olağan Mali ve İdari Genel Kurul toplantısında kulüp yönetim kurulu mali bakımdan oy çokluğu ile ibra edilirken, idari yönden yapılan oylamada ise oylar eşit sayıda çıktı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu’nda gerçekleştirilen toplantıda, konuşmaların ardından yönetim kurulunun idari ve mali açıdan ibra oylamasına geçildi. El kaldırma yöntemiyle bölüm bölüm yapılan oylama sonucunda, yönetim kurulunun ibrası önce idari yönden, ardından da mali yönden oylamaya sunuldu.

El kaldıranlar sayılarak yapılan oylama sonucunda mali yönden 513 üye ibra edilme, 420 üye ise ibra edilmeme yönünde oy kullanınca, yönetim kurulu mali açıdan oy çokluğuyla ibra edildi.

Kongre Divan Başkanı Ali Rıza Dizdar, idari yönden yapılan oylamada ise oyların 356-356 eşit çıktığını açıkladı. Dizdar, önce eşitlik durumunda, yönetimin ibra edilir sayılacağını söyledi. Ancak, daha sonra yapılan görüşmelerde yönetimin eşitlik durumunda ibra edilmiş sayılamayacağı, yarıdan 1 fazla oy alması durumunda ibranın gerçekleşeceği kaydedildi.
Dizdar’ın ilk açıklamasının ardından salonda tartışmalar yaşandı. Bazı üyeler duruma itiraz ederken, bazı üyeler ise salondan ayrıldı.

-Bütçe kabul edilmedi-

Bu sırada kulübün 2012 yılı bütçesi de oylamaya sunuldu. 49 milyon 500 bin liralık 2012 yılı bütçesi ise oy çokluğu ile kabul edilmedi.

Eski başkan adaylarından Murat Aksu, Dizdar’dan yanlış anlaşılma olduğu için bütçe oylamasının yeniden yapılmasını talep etti. Ancak tepkiler üzerine bu oylama yeniden yapılmadı. Oylamaların ardından tartışmalar dinmek bilmezken, bazı üyeler sahneye çıkıp durumun ne olacağıyla ilgili bilgi almak istedi. Uzun süren tartışmaların ardından Ali Rıza Dizdar, kongrenin sona erdiğini açıkladı. Bu arada, oylama sırasında kongre üyeleri zaman zaman tezahüratlar yaparken, Kongre Divan Başkanı Ali Rıza Dizdar, ”Enerjinizi maça bırakın” diye uyarıda bulundu.

Bu arada, toplantıda, bir kongre üyesinin yaptığı konuşma sırasında yönetime yönelik söylediği sözler, tartışmalara neden oldu.

Kongre üyesi, ”Bu yönetimi kulübün önünden geçirmeyin” derken, ilk olarak Kongre Divan Başkanı Ali Rıza Dizdar, müdahalede bulunarak, bunun hakaret içerdiğini söyledi. Daha sonra Beşiktaş Kulübü yöneticileri ayağa kalkarak, kongre üyesine tepkilerini dile getirdi. Yönetim kurulu üyesi Ahmet Akpınar, ”Kulübü mü soyduk- İbra etmezsiniz olur. Kulübün önünden geçmesinler ne demek” diye tepkide bulundu.

Tepkiler üzerine yeniden söz alan üye, salondaki bir bölüm kongre üyesi tarafından yuhalanırken, ”Yönetimi kulübün önünden geçirmeyin derken görev anlamında söyledim” dedi. Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Metin Keçeli de Ersan isimli üyeye yönelik, ”Ersan sen ne zaman büyüdün de kulübün önünden geçirtmiyorsun bizi. Hiçbir eleştiriye kızmadım ama burada oturanlara böyle söyleyemezsin” dedi.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu