HaberSpor Haberleri

Güntekin Onay: Bu yazı eleştiri değil; destek yazısıdır

guntekin onayGüntekin Onay: Bu yazı eleştiri değil; destek yazısıdır… NTV sunucusu ve Vatan gazetesi yazarı, Beşiktaşlı Güntekin Onay, siyah beyazlı kulübün son durumuyla ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, “Metin-Ali-Feyyaz ruhunu geri getireceğiz” diyor. Bu ifadeden birçok açılım yapılabilir tabii.

Ancak Sayın Orman 25 yıl önceki futbol endüstrisiyle bugün arasındaki farkı yok sayıyor. 25 yıl önceki ülke ekonomisiyle bugünkü koşulları mukayese etmiyor. 25 yıl önceki Türk futbolunun kalibresi ile bugün gelinen noktayı kıyaslamıyor. O günlerdeki yabancı oyuncu kalitesini, sayısını unutuyor.

FUTBOL dünyasının gerçekleri var ve bunların temeli ekonomiye dayanıyor. Gerisi de akılcı tercihler ve kaynakların doğru kullanımı… Beşiktaş geçmişte büyük paralar harcadı. Başarısız oldu. Doğru… Fakat çok para harcadığı için değil, yanlış tercihler yaptığı için, iyi bir organizasyon kuramadığı için başarısız oldu.

SADECE ruhla bu işler yürüseydi herkes o yoldan giderdi. Keşke o kadar kolay olsa. İngiltere’de koskoca Liverpool bile 22 yıldır şampiyonluğa hasret.

BÜYÜK kulüplerin büyük futbolcuları olur. Kitleleri peşinden sürüklerler. Onları büyük yapan mazilerindeki başarılar, unutulmaz maçlar ve yıldızlarıdır. Bugün gelinen noktada ise dünyada ekonomisi büyük olmayan “büyük takım” yok. Mazisi büyük olup da ekonomisi küçülen ise artık sadece tarihiyle avunmakta.

BÜYÜK kulübün doğasında rekabet etmek, yarışmak ve kazanmak vardır. Beşiktaş yarışmalıdır… Kazanamayabilir ama rekabet edemeyecek kadar küçülürse asıl iflas o gün kapıyı çalar.

VİZYON BAŞKA BİR ŞEY

GERÇEK şudur ki: Bugün “Büyük başkan” diye sırt sıvazlayanlar 2 maç kaybedince ortadan yok olur.

BUHRANLI günlerde elini taşın altına sokma cesaretini gösteren Orman ve arkadaşları akılcı davranmak ve deyim yerindeyse sinekten yağ çıkarmak zorunda.

MONTPELLIER, Dortmund gibi düşük bütçeli büyük başarı öyküleri cesaret verebilir. Ancak bunu gerçekleştirmek irade, vizyon, bilgi ve sabır ister. Sayın Orman “Kulübü bu duruma ben düşürmedim ki..” diyecektir. Ancak unutmamalıdır ki toplum “sebepler ile değil, sonuçla” ilgilenir…

HAYAT tecrübesi ve yılların birikimi göz ardı edilemez. Ancak vizyon farklı bir kavram. Haberler şöyle: Olcay Şahan Beşiktaş’ta… Aybaba, Ernst’i gönderip Hürriyet’i istiyor… Gökhan Ünal Beşiktaş yolunda… Mehmet Akgün Beşiktaş’ta…

SAMET Aybaba hayatı boyunca beklediği fırsatı tepmemeli. Doğrudur ki gençlere hep cesaretle forma vermiştir. Ancak sahaya sürdüğü takımlar -top oynamaya çalışmak ile birlikte- dirençsiz, yumuşak ve fizik olarak kuvvetsizdir.

BEŞİKTAŞ yarışmalıdır ve toplum sebeplerle değil sonuçlar ile ilgilenir.

BU yazı eleştiri değil; destek yazısıdır…

[adrotate banner=”254″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu