HaberSpor Haberleri

Güntekin Onay : ”Beşiktaş şampiyon olmalı”

Siyah-beyazlıların elenmesi elbette hayâlkırıklığı. Ama ligde her hafta final oynayan bir Beşiktaş, perşembe-pazar maç trafiğini taşıyamazdı. Şimdi şampiyonluk hedefine ilerleme şansı daha yüksek…

BEŞİKTAŞ’IN 67. dakikaya kadar lider götürdüğü grupta 3. olarak elenmesi tabii ki büyük hayâlkırıklığı. Ancak bence hiç de enseyi karartacak bir durum yok. Siyah-beyazlılar ligde lider ve rakipleri Avrupa Ligi’nin kırıcı dalgalarıyla boğuşurken şampiyonluk hedefine ilerleme şansı böylece daha da yükseldi. Bugün için ne söylemek istediğimi anlamayanlar, şubatın son günü itibarıyla bazı şeyleri daha net göreceklerdir.

ŞÖYLE anlatayım… Bir kere Avrupa Ligi perşembe günleri oynanıyor ve gruptan çıktıktan sonra eleme maçları arasında sadece 1 hafta süre var. Yani F.Bahçe ve G.Saray 18-25 Şubat tarihlerinde, tur atlarlarsa 10-17 Mart’ta oynayacaklar. İki Avrupa maçının arasında bir Bursa deplasmanı, Avrupa dönüşünde de Beşiktaş derbisi gibi zorluk düzeyi yüksek, 3 gün arayla maçlar var. F.Bahçe ve G.Saray’ın kadroları bunu kaldırır mı bilmem. Ama ligde her hafta final oynayan bir Beşiktaş bu kadro genişliğiyle perşembe-pazar maç trafiğini taşıyamazdı.

Dnipro’yu konuşuyor muyuz?

AYRICA Avrupa Ligi’nin maddi getirisi çok az ve bence prestiji de yüksek değil. Bu kupada final oynayan Dnipro tarihi bir başarı elde etti ama çok mu prestij kazandı? Oturup da Dnipro’yu mu konuşuyoruz? Veya son yıllarda UEFA’da final oynayan Middlesbrough, Espanyol, Rangers, W.Bremen, Fulham, Braga, Bilbao gibi kulüplerden herhangi biri çok mu büyüdü? Aksine hepsi daha da küçüldü. Bahsettiğim şey çeyrek final, yarı final değil, ‘final.’

‘Elenmesi kötü olmadı’ diye bakalım

HEM lig hem de Avrupa Ligi’nde bütün gücüyle yarışıyor olmak maalesef Beşiktaş kadrosu özelinde çok da rasyonel değil. Bunu görmek ve kabul etmek lazım. ‘İyi ki elendi’ diye bakmayalım, ‘elenmesi kötü olmadı’ diye bakalım. Son 20 yılda sadece 2 kez şampiyon olmuş bir camianın Avrupa Ligi’nde 1-2 tur daha geçemeye değil, şampiyon olmaya ihtiyacı var. Bunu geçen yıl da anlatmaya çalıştım, anlatamadım.

Esas hayâl Devler Ligi’dir

LİG yarışından koparsınız veya çok geniş bir kadronuz vardır, şanslı kuralar çekersiniz, Avrupa Ligi’nde yürürsünüz. Bugün ne dediğimi anlamayan olacaktır, tepki göstereceklerdir. Bu vizyonsuzluk değil, realitedir. Kimse ‘hayâl kurmayan başaramaz’ demesin sakın. Dnipro’nun, Braga’nın, Fulham’ın final oynadığı kupa değil, Şampiyonlar Ligi yarı finali, finalleri hayâl olmalı.

Dikkati Çekenler

Mart ayında bir daha konuşalım

MART ortasında bir daha konuşalım. Veya geçen yılki Eskişehir, Balıkesir gibi maçlarda kaybedilen 5 puanı hatırlatayım. Beşiktaş’ın neticede enseyi karartacak bir durumu yok. Lig şampiyonluğu için avantajlı ve bunu yapabilecek gücü var.

Artık 2000 yılında değiliz

GÜNÜMÜZDE bir kulübü büyüten Şampiyonlar Ligi’dir, Avrupa Ligi değil. Artık 2000 yılında değiliz. Şampiyonlar Ligi’nde dağıtılan para Avrupa Ligi’nin 10 misli kadar fazla. Bütün kulüplerimiz borç içinde. UEFA’nın kapısında Avrupa kupalarını alınmama tehlikesiyle karşı karşıya.

Plajda görseniz ‘sporcu’ demezsiniz ama…

TOLGA meselesine gelince… Her kaleci hata yapar. Ne yazık ki Tolga’nın kurtardıklarından çok hataları göze batıyor. Tolga iyi bir kaleci. Bence fizik olarak yetersiz. Atletik değil. Bu yüzden zaman zaman sorun yaşayabiliyor. Kalecilik iç güdüsü ve bilgisiyle oynuyor. Plajda mayoyla görseniz bu çocuk ‘sporcu’ demezsiniz. En büyük eksiği bu.

ATLETİK olmayınca bazen yetersiz kalmanız da doğal. Ama Tolga, çok maçlar da kurtardı ve bu takım buralara Tolga’yla geldi. Dostluk, zor günde belli olur. Dar günde sırtını dönen, sizi terk eden bilin ki dostunuz değildir. Beşiktaş taraftarı gerçekten takımını seviyorsa her koşulda oyuncuların yanında olmalı. Aksi taraftarlık değil, yandaşlıktır.

Güntekin Onay / Vatan

[adrotate banner=”353″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu