GündemHaber

Elbruz Bilge adına yaptırılan okul açıldı

elbruz bilge okulu613

Beşiktaş’ta, geçen yıl okula giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Elbruz Bilge adına memleketi Eskişehir’de yaptırılan Elbruz Bilge İş Okulu, açıldı.

Oğlunun ölüm yıl dönümündeki açılışta konuşan baba Fahrettin Bilge, ”Bu gün oğlumun nikâh günü.” dedi.

Galatasaray Üniversitesi, İktisat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Elbruz Bilge(22), 26 Eylül 2009 tarihinde okul yolunda karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Vefatının ardından Elbruz Bilge adına ‘Elbruz Bilge Kardeşlik Fonu’nu kuran okul arkadaşları, memleketi Eskişehir’de bir okul yaptırma kararı aldı. Bu karar sonucunda fonda toplanan para ile Eskişehir’de yapımına başlanan ve içinde engelli öğrencilere yönelik eğitim verilecek Elbruz Bilge İş Okulu tamamlandı. Okul Elbruz Bilge’nin birinci ölüm yıl dönümü olan bugün düzenlenen törenle eğitime açıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen törene Eskişehir vali yardımcısı Ekrem Ballı ve Eskişehir Milli Eğitim müdürü İbrahim Ceylan’ın yanı sıra, Elbruz Bilge’nin annesi, babası, kız kardeşi, okul arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Oldukça duygusal bir havada gerçekleşen törende, ”Özürlüler konuşuyor” isimli bir şiir okuyan ilköğretim öğrencisi engelli Rabia Kaya, hem kendi ağladı, hem de törene katılanları ağlattı.

Törende konuşan vali yardımcısı Ekrem Ballı, hayatını kaybeden Elbruz Bilge’nin ailesine başsağlığı diledikten sonra okulun yapımında geçen herkese teşekkür etti. Son yıllarda kardeşlik, arkadaşlık ve dostluk duygularının azaldığını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ise böyle bir ortamda kardeşlik ve dostluk abidesi böyle bir okulun yapılmasının takdire şayan bir davranış olduğunu kaydetti.

Bir sene önce kaybettiği oğlu için büyük bir özveri ile okul yaptıran arkadaşlarına teşekkür eden Elbruz Bilge’nin annesi Şükran Bilge, ”Oğlum yaşarken bu kadar arkadaşı olduğunu bilmiyordum. Çok mutlu oldum. Onu çok özlüyorum ona sarılmak istiyorum. Artık onun yerine arkadaşlarına sarılacağım.” şeklinde konuştu.

Geçen sene oğlunun öldüğü günde onun adını ölümsüzleştirecek bir okulun açılmasının acılarını hafiflettiğini belirten baba Fahrettin Bilge, yaptığı konuşma ile törene katılanları gözyaşlarına boğdu. Her anne babanın en mutlu günlerinden birinin evlatlarının izdivacını gördükleri gün olduğunu söyleyen Bilge, ”Bu gün de benim oğlumun günü. Bugün burada oğlumun nikâhını kıydık. Oğlumu bu okulla nikâhladık. Bu okul artık bizim ailemizin gelinidir.” şeklinde konuşunca Elbruz’un annesi ve törene katılanları gözyaşlarına hâkim olamadı.

Törene katılanlar açılıştan sonra okulun içini gezdi. Okul içinde Elbruz Bilge adına kurulan hatıra defterine duygularını yazan vatandaşlara, Bilge’nin okuldayken arkadaşları ile beraber oynadıkları amatör film izlettirildi.

[adrotate group=”76″ banner=”78″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu