HaberSpor Haberleri

Ekrem Dağ’ı da mı yuhalayacaksınız?

ekrem dag avusturya613

Almanya – Türkiye maçının ardından Türk asıllı futbolcu Mesut Özil’in attığı golün tartışması hala devam ederken Beşiktaş’ın başarılı futbolcusu Ekrem Dağ, Veli Kavlak ve Yasin Pehlivan konusunda da aynı tartışmalar yaşanacak gibi görünüyor.

Mesut Özil, Serdar Taşçı, Eren Derdiyok, Gökhan İnler gibi yıldızları elinden kaçırarak Avrupa’daki diğer milli takımlara kaptıran Türkiye Futbol Federasyonu’na bir gol de bu üç futbolcudan gelebilir.

EKREM DAĞ AKILLARA GELMEDİ BİLE!

Sabri Sarıoğlu’nun sol bek oynadığı, Gökhan Gönül’ün sakatlığında sağ bek mevkisine alternatif bulmakta zorlanan Türkiye A milli takımına 1 kez olsun çağrılmayınca Avusturya milli takımından gelen daveti kabul eden Ekrem Dağ, Mart ayında oynanacak Türkiye-Avusturya maçında görev verilmesi halinde rakibimiz olarak forma giyecek.

Avusturya’nın önemli ekiplerinden Sturm Graz’da 95 maçta forma giyip 10 gol attıktan sonra transfer olduğu Gaziantepspor’da da başarılı performansını sürdüren 30 yaşındaki futbolcu 2008-2009 sezonunda Beşiktaş’a transfer oldu.

Beşiktaş’ta sağ bek, sol bek, sağ açık, sol açık ve ön libero mevkilerinin hepsinde başarılı maçlar çıkaran Ekrem Dağ’ın bu performansı Fatih Terim ve Guus Hiddink’le beraber, her iki teknik adamın yardımcılığını yapan Oğuz Çetin’in değil, Avusturya milli takımının dikkatini çekti.

Ekrem Dağ, Beşiktaş’ta çifte kupa sevinci yaşadıktan sonra Avusturya’nın Sırbistan ile oynayacağı karşılaşmanın aday kadrosuna çağrılınca daveti kabul etmiş, ancak ameliyat olması nedeniyle maçta forma giyememişti.

Başarılı futbolcu daha sonra 3 Mart 2010′da oynanan Avusturya – Danimarka hazırlık maçında 90 dakika forma giyerek tercihini resmen yapmış oldu.

Şimdi akıllarda Fatih Terim’in ilgisizliğine karşılık Joachim Löw’ün ayağına giderek Almanya Milli Takımında oynaması için ikna ettiği Mesut Özil’in Türkiye’ye gol atması ve maç boyu yuhalanmasının ardından aynı şeylerin Ekrem Dağ’ın başına gelip gelmeyeceği var.

Avusturya milli takımının formasını 7 Eylül’de oynanan Kazakistan maçında da 90 dakika giyen Ekrem Dağ’ın Teknik Direktör Dietmar Constantini tarafından Türkiye’ye karşı oynanacak maçlarda kadroya çağrılması bekleniyor.

10 gün önce oynanan Rapid Wien – Beşiktaş maçında da ev sahibi takımın teknik direktörü Peter Pacult, ekstra motivasyonla oynayacaklarını düşünerek Türk asıllı futbolcular Yasin Pehlivan, Veli Kavlak ve Tanju Kayhan’ın üçünü birden ilk 11′de sahaya sürmüştü.

Ekrem Dağ, Türkiye’ye gol atması halinde sevinip sevinmeyeceğiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada “Öyle bir durumda sevincimi abartmam. Damarlarımda Türk kanı akıyor ancak ben Avusturya’da doğup büyüdüm ve futbolu orada öğrendim. Beşiktaş’ta gösterdiğim performanstan sonra Türk milli takımından hiçbir teklif gelmedi. Avusturya beni çağırınca da kabul ettim” ifadelerini kullandı.

[adrotate group=”74″ banner=”82″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu