Beşiktaş İlçesinden HaberlerGündemHaber

Dolmabahçe’de trafik kazası: 8 yaralı

dolmabahce kazaBeşiktaş’ta freni boşalan servis otobüsü, Dolmabahçe Meydanı’nı savaş alanına çevirdi.

İnönü Stadyumu’nun hemen yanındaki yokuştan hızla inen otobüs, meydan girişinde aralarında polis aracının da bulunduğu 10 araca çarparak durabildi. Kazada 8 kişi hafif şekilde yaralandı.

Kaza saat 15.00 sıralarında Dolmabahçe Meydanı’nda gerçekleşti. İddialara göre İnönü Stadyumu’nun yanından aşağı inmekte olan Hakan Polat yönetimindeki 34 FH 7934 plakalı servis otobüsünün freni boşaldı. Önünde gitmekte olan üç araca çarpan servis otobüsü Dolmabahçe Meydanı girişinde bekleyen dört araca daha çarparak yönünü Karaköy istikametine çevirdi. Aynı hızla devam eden otobüs sağ şeritte kırmızı ışıkta beklemekte olan polis otosuna çarptı. Çarpmanın şiddetiyle polis otosuda arkasındaki taksiye, taksi de bir halk otobüsüne çarptı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Çarpmanın etkisiyle bazı araçlar kullanılamaz hale geldi. Kazada araçlarda bulunan biri polis memuru 8 kişi hafif şekilde yaralandı. 4 kişi ambulansla hastanelere kaldırılırken 4 kişide ayakta tedavi edildi. Görgü tanıkları yokuştan aşağı inen servis otobüsünün çok hızlı bir şekilde geldiğini ve önünüdeki araca makas yaptıktan sonra kontrolünü kaybederek araçlara çarptığını söyledi.

Bu arada servis otobüsünün şoförü Hakan Polat ise İnönü Stadı yanından aşağı inerken freninin boşaldığını öne sürerek, “İmdat frenini denedim tutmadı. El frenini yokladım o da tutmadı. 3 tane taksiye vurdum. Vura vura aşağı kadar indim. ” Şeklinde konuştu.

Kaza sonrası Beşiktaş ve Karakköy istikametine uzun araç kuyrukları oluştu. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

[adrotate group=”54″] [adrotate group=”51″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu