HaberPolitika Haberleri

“AKP ile çirkefliğin adı dik duruş oldu”

devlet bahceli grup613

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP’yi ağır dille eleştirdi. Bahçeli, “MHP terörden besleniyor” diyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a da yüklendi.

Konuşmasına İstanbul Başakşehir’deki cemevine yapılan saldırıyla başlayan Devlet Bahçeli, “Bölücülerin artık her milli değerden tahrik olmaları üzerine AKP hükümeti şapkasını önüne koyup düşünmelidir. Saldırganların bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını bekliyorum” dedi.

DEVLET BAHÇELİ GRUP KONUŞMASI İLE COŞTU!

Bahçeli, spor müsabakalarında yaşanan şiddet olaylarını da hatırlatarak herkesi sağduyulu ve aklıselim olmaya davet etti.

2010 yılının son grup toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade eden Bahçeli, AKP iktidarının yaşattığı hayal kırıklıklarına koca bir senenin daha eklendiğini söyleyerek “Türk Milletine düşmanlıkta birleşenlerin foyaları geride kalan aylarda bir bir ortaya çıkmıştır. Milli kimliğimiz, üniter devlet yapımız AKP hükümeti altında ağır bir saldırıya uğramıştır. Milletimiz söz de barış maskesiyle boy gösterenlerin hedefinde yer almıştır” ifadelerini kullandı.

DAĞDAKİ CANİ AKP İLE UMUTLANDI

AKP’nin uygulamaları sonucunda Türkiye’de saklı kalmış kinlerini kusmak isteyenlerin hızla mesafe almaya başladıklarını iddia eden Devlet Bahçeli, “Dağdaki cani AKP ile birlikte umutlanmıştır. Terörist ele başısı Erdoğan’ın hükümetinde huzura ermiştir, devlet teröre boyun eğmiştir. AKP hükümeti İmralı sahillerine beyaz bayrakla çıkarak milletimizin haysiyetini iki paralık etmiştir” dedi.

KİM ŞEREFLİ KİM DEĞİL ORTAYA ÇIKTI

Biz görüşmeleri açıklayınca Başbakan bizi şerefsizlikle suçladı. Ancak bugün kimin şerefli, kimin şerefsiz olduğu ortaya çıktı. Hiçbir mazeret ve gerekçe hükümetin teröre kol kanat gerdiğini kapatamaz.

ÇİRKEFLİĞİN ADI DİK DURUŞ OLDU

Devlet Bahçeli, hükumete ağır eleştirilerini sürdürerek “AKP ile çirkefliğin adı dik duruş olmuştur” dedi. AKP’nin yeni anayasa vaatleriyle bölücülüğe umut verdiğini ileri süren Devlet Bahçeli, “Vatanımızın bir bölümü özerklik zırvalarına konu oluyorsa bunun tek sorumlusu AKP hükümetidir. AKP ile birlikte çirkefliğin adı dik duruş, sırnaşmanın adı ezberleri bozmak olmuştur. Özerklik projeleri ortaya çıktı. Bu tehlikeli projeler ne yeni ne de ilk defa ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan’ın mihmandarlığında başlatılan demokratik yıkım projesi Türkiye’yi uçurumun kenarına kadar getirdi. İçişleri Bakanı yıkımın ilk adımını 2009’da Gölbaşı’nda Polis Akademisi’nde gerçekleştirilen toplantı ile attı. Sözüm ona terörün sonlandırılması, birlik ve dirliğin pekiştirilmesi amacıyla PKK açılımını başlattıklarını açıklamışlardır” diye konuştu.

BEŞİR ATALAY’A YANIT: MÜFTERİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın “MHP terörden besleniyor” sözlerine de değinen Devlet Bahçeli, “Çürümüş zihniyetlere diyeceğim şudur: MHP kandan, kavgadan beslenen bir çarpık anlayışa hiçbir zaman sahip olmamıştır. İftiraları atanlar yalpalayıp düşmekten başka bir sonları olmayacaktır. Amacımız Türk milletinin bağımsız yaşaması ve huzurlu olmasıdır. Bize gıybette bulunanlar müfteridir ve kötü niyetlerine esir olanlardır. Bizim ekmeğimiz de suyumuz da Türk’tür ve Türkçedir” dedi.

ERDOĞAN TÜRK’E DAİR NE VARSA KESİP KANATTI!

‘’Türkiye’yi ameliyat yaptırmam’’ diyen Erdoğan eline neşteri almış Türk’e dair ne varsa kesmiş ve kanatmıştır. Bundan zerre kadar rahatsızlık duymamıştır. Türkiye bugün bölücülük çıkmazına aşama aşama getirilmiştir.

2005 Ağustos’ta Erdoğan Diyarbakır’da Kürt sorununu demokratikleşme sorunu olarak gördüğünü söylüyor. Bugün de Erdoğan ‘’Kürt sorununu savunuyorum ve savunmaya devam edeceğim’’ demiştir

Gül de aynı şeyleri söylemiştir. Bu değerlendirme hataları Türkiye’de bölücülüğün ateşini yükseltmiştir. Türkiye’de Kürt sorunu değil terör ve bölücülük sorunu vardır.

[adrotate group=”37″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu