HaberPolitika Haberleri

Devlet Bahçeli saldırıyı kınadı

devlet bahceli grup613Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında dün Ahmet Türk’e yapılan yumruklu saldırıyı kınadı.

Bahçeli şunları söyledi:

“Son aylarda artan, ancak son haftalarda ise doğrudan siyasetçileri hedef alan fiziki müdahalelerle ilgili eleştirilerimi ve düşüncelerimi açıklamak istiyorum. Bu vesileyle geçtiğimiz günlerde Van’da ve dün Samsun’da meydana gelen endişe ve üzüntü verici verici saldırıları kınıyorum. Siyaset adamlarına yönelik bu saldırıların son aylarda artmış olması ve giderek de artış eğilimi göstermesi özellikle hükümet tarafından kışkırtılan gerilim ortamında bir tesadüf olarak görülmemelidir.

Yaklaşık 26 yıldır süren bölücü terörün en büyük amacının toplumu etnik kimliklere göre parçalayarak, çatışma için zemin hazırlamak olduğu bilinmektedir. Ancak milletimiz önüne konan tuzaklara düşmemiş, en ağır tahriklerde bile çatışmadan uzak durmuştur. En zor ve tahammül edilemez anlarda, aziz şehitlerimizin omuzlarda taşındığı günlerde dahi metanetini korumasını bilmiştir.

Ancak son zamanlardaki taşkınlıklar, PKK’nın yıllarca yapamadığını, AKP’nin açılım denen yıkım sürecinin yapmaya başlayacağının işaretlerini vermektedir.

Çok eski değil 26 Kasım 2009’da Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’nde, 15 Aralık 2009 Muş’un Bulanık ilçelerinde, 3 Ocak 2010’da Edirne TEM Otoyol girişinde, 5 Ocak Mersin Akdeniz İlçesi’nde ve 6 Ocak 2010 tarihinde Manisa Selendi İlçesi’nde yaşanan talihsiz olaylar, Başbakan Erdoğan ve kadrolarının ağır tahrikleriyle ortaya çıkmıştır. Van’da ve Samsun’da yaşanan olaylar da aynı zihniyetin yıllardır cepheleştirme, kutuplaştırma ve çatıştırma siyasetinin bir ürünüdür.

Bu kapsamda herkesi sağduyuya davet ediyor ve aklı selimle hareket edilmesinin çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Hükümeti vakit çok geç olmadan, toplum daha fazla ayrışmadan, biriken gerilim çatışmaya dönmeden girdiği yıkım yolundan ve milletimize açtığı nifaktan bir an önce dönmeye çağırıyorum.”

[adrotate group=”54″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu