HaberSpor Haberleri

Carvalhal: Risk aldık ve kazandık

carvalhal maccabi bp

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, deplasmanda oynadıkları karşılaşmanın sonlarında risk aldıklarını ve bunun sonucunda maçı kazandıklarını söyledi.

Takımın, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda deplasmanda Maccabi Tel Aviv’i 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan Portekizli çalıştırıcı, maçın bekledikleri gibi zorlu geçtiğini ifade etti. Carvalhal, ilk yarıyı 1-0 önde kapattıktan sonra ikinci yarının hemen başında farkı 2-0’a getirdiklerini belirterek, ”İkinci yarının başında golü bulmak bizim için önemliydi. Maçı tamamen kontrolümüz altına aldık ve rakibe pozisyon vermedik. Bir kornerle maç 2-1 oldu. Bu gol hem rakibi, hem taraftarı hareketlendirdi. Sonra 2-2 oldu ve maç zora girdi. Çünkü biz burada 2-2 berabere iken rakiplerimizden Kiev 1-0 öndeydi. Alacağımız mağlubiyet bizi Avrupa Ligi’nin dışında kalmamızı sağlayacaktı. Ancak Stoke City beraberliği yakaladı. Biz de risk alabileceğimizi düşündük. Risk alma lüksümüz vardı. Bu riskin sonucunda pozisyonlar bulduk ve sonunda galibiyeti ulaştık” diye konuştu.

Öte yandan Maccabi Tel Aviv maçında iki gol atan Quaresma’dan övgüyle bahseden Porkezli çalıştırıcı, yıldız oyuncu ile ilgili şunları söyledi: ”Beni en çok mutlu eden Ricardo’nun her geçen gün takım oyunu içine girmesi. Bu canlanması ile birlikte defansa da yardım ediyor. Ofansif olarak da rakibi çok zorluyor. Benim için önemli olan onun takım oyunu içinde işini iyi yapması. Bu aralar da bunu iyi yapıyor.”

Carvalhal, takım olarak bu yıl oldukça zorlu ve yoğun maç oynamalarından da yakındı. Genç teknik adam, “Yoğun maç trafiğini tabiki ben koymuyorum. 2-3 günde bir maçlar oynuyoruz. Ligde Galatasaray ve Trabzonspor maçlarında da iyi oynadık. Bu oyunumuzu daha ileriye taşımak istiyoruz. Herşeyden önemlisi kazanmaktı, bugün de kazandık” diyerek sözlerini tamamladı.

[adrotate banner=”15″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu