HaberSpor Haberleri

Erdoğan Toprak: Kardeş kulüpler gönül şikesi yapıyor!

erdogan toprak mazbata e1270534979987Beşiktaş Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, yaptığı açıklamada isim vermeden Bursaspor ve Ankaragücü kulüpleri ve taraftarları arasındaki sözde kardeşliği sert bir dille eleştirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Toprak, son yıllarda bazı kulüpler tarafından “kardeş kulüp” söyleminin moda haline getirildiğine dikkat çekerken, bu yaklaşımın futbola zarar vereceğini ifade etti.

Erdoğan Toprak, Turkcell Süper Lig’de mücadele eden bütün takımların fair-play anlayışında buluşması ve tüm futbol dünyasının kardeşlik çatısı altında birleşmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Bazı kulüplerin, bazı kulüpleri “kardeş” ilan edip, diğer kulüplere karşı farklı bir tutum sergilemesi etik değildir.Bu tarz yaklaşımlar futbolun marka değerine zarar verecektir. Kardeşlik adı altında başka takımlara katkı sağlamak lig yarışında bazı maçların şaibeli olduğunu düşündürür, bazı takımları zan altında bırakır, hatta o takımların elde edeceği başarılara bile gölge düşürür. Mücadelenin her daim etik bir şekilde devam etmesi için bütün kulüplere görevler düşmektedir. Şike sadece parayla olmaz, gönül şikesi de olur. Para vermek de gönül şikesi yapmak da aynıdır. Bugün birden fazla takımın “kardeş kulüp” ifadesi altında bazı rakiplerine farklı yaklaşımlar sergilemesi de bir teşviktir. Bugün bunları yapanlar, yarın şike konusunda da görüş belirtemez.”

[adrotate group=”15″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu