HaberSpor Haberleri

İbrahim Üzülmez futbola geri dönüyor

Antalyaspor’un Beşiktaş’ın eski kaptanı İbrahim Üzülmez’i transfer etmek istediği öğrenildi. Bu konuda temaslar devam ederken tecrübeli oyuncu, futbol kariyeri ve Beşiktaş’la ilgili özel açıklamalar yaptı.

Haziran ayının ortasında her şeyin netleşeceğini belirten İbrahim Üzülmez, Radyospor’a yaptığı açıklamada, “Kafamda futbola devam etmek yönünde bir düşünce oluştu. Bazı teklifler var. İstiyorum. Gelen teklifleri önümüzdeki haftalarda değerlendireceğim. Haziran’ın ortasında her şey netleşir.” dedi.

İbrahim Üzülmez; Beşiktaş’ta oynamak zaten benim için jübile gibi

İbrahim Üzülmez jubile konusunda ise “Beşiktaş’ta jubile konusunu bir kez daha görüşmedik. Bu konuda beni arayan olmadı. Aslında Beşiktaş takımında oynamak benim için zaten jubile gibi. Kaptanlık yaptım. Kupalar kazandık. Bu başlı başına bir mutluluk” diye konuştu.

Türkiye Kupası’nın kazanılmasının kendisini mutlu ettiğini belirten İbrahim, ancak Beşiktaş’ın yeterince arzulu oynamadığını dile getirerek, “Kupa finalinde oyuncuların çok daha istekli ve arzulu olmasını isterdim. Ancak Beşiktaş’ta bu görüntüyü göremedim. Final maçında çok arzulu olması gerekiyordu. Futbolcular bu maçı penaltılara bırakmamaları gerekiyordu” şeklinde konuştu.

İbrahim Üzülmez; Yabancılar aldıkları paranın hakkını vermeliler

Yabancı oyuncuları eleştiren İbrahim Üzülmez, “Yabancı oyunculara çok büyük paralar veriliyor. Eğer bu kadar çok para alıyorlarsa Beşiktaş’ı Avrupa’da ve ligde taşımaları gerekir. Beni başarıya götürsünler, ben sonuna kadar onları desteklerim. Türkiye’de çok büyük paralar veriliyor. Bunun karşılığında bir Türk takımı da Avrupa’da final oynasın. Avrupa Ligi’nde yarı finalde 3 Portekiz takımı var. Neden bir Türk takımı yok” dedi.

‘Geçen yıl da yıldız futbolcular transfer edildi. Lige baktığınızda liderin 20 – 25 puan gerilerindesiniz. Eğer takım içerisinde uyumu, yardımlaşmayı ve takım ruhunu yakalayamadığınız zaman başarılı olamazsınız” diyen İbrahim Üzülmez, şöyle konuştu;

Yoksa sadece bir derbi kazanır, belki zayıf bir takıma karşı 4-5 farklı bir iki galibiyet alırsınız. Bu da kimseyi tatmin etmez. Yıldız futbolcuları transfer etmek çok önemli. Yönetim son zamanlarda bu konuda oldukça da başarılı. Fakat sadece transferi gerçekleştirmiş olmak bir anlam ifade etmiyor.

Bu yıldızları transfer ederken onlara takım olarak hedeflerinizi çok iyi anlatmanız gerekiyor. İstediğiniz başarı bu şekilde gelir. Dolayısıyla bu transferler yapılırken uzun vadeli başarılar hedeflenmeli.

İbrahim Üzülmez; Bobo takımda kalmalı, Nihat alkışlanarak gönderilmeli

Bobo’nun takımda kalması gerektiğini ifade eden İbrahim Üzülmez şöyle konuştu; Bobo, önemli bir oyuncu. Kupa finallerinde, önemli maçlarda önemli goller attık. Beğendiğim bir oyuncu. Şu anda yönetimle arasında nasıl bir görüşme var, bilmiyorum. Fakat bana göre Bobo takımda kalmalı. Beşiktaş’a çok faydalı olur.

Taraftarın Nihat Kahveci’yi, hak ettiği saygıyı göstererek, uğurlaması gerektiğini dile getiren İbrahim Üzülmez, konuşmasına şöyle devam etti; Nihat, kendisinden beklenen performansı gösteremediğini söyledi. Çok önemli bir transferdi. Ancak beklentileri karşılayamadığınız zaman tepkiler oluyor.

O da doğal olarak buna tepki gösterdi. Beşiktaş, ihtiyaç duydu. Nihat’ı çağırdı, o da bu çağrıya karşılık verdi. Şimdi ayrılma kararı aldı. Dolayısıyla herkesin onu alkışlayarak göndermesi gerekir. Nihat tepki alarak değil, alkışlanarak Beşiktaş’tan ayrılmalı.

İbrahim Üzülmez; Yönetim Tayfur Havutçu konusunda en doğru kararını aldı

Beşiktaş’ın Tayfur Havutçu’yla devam karına da değerlendiren İbrahim Üzülmez, “Tayfur Havutçu’nun mevcut takımı ve kadroyu çok iyi yöneteceğine inanıyorum. Tayfur Havutçu’yla devam kararı Beşiktaş yönetimin almış olduğu en önemli kararlardan birisi oldu” dedi.

İbrahim Üzülmez sözlerini şöyle tamamladı; Tayfur Hoca Beşiktaş’ı çok iyi tanıyan bir isim. Türk hocalara Türk futbolculara güvenilmesi gerekiyor. Bunu sadece ‘yanındayız’ diyerek değil; onu beraber başarılı olacağınıza da inandırmanız gerekiyor.

Bu kararından dolayı Beşiktaş yönetimini tebrik ediyorum. Ben bu inancımı zaten hocamızla da paylaştım. Her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum.

[adrotate banner=”106″] [adrotate banner=”107″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu