HaberSpor Haberleri

Cahit Göveren; Allah Cüneyt Çakır’a hakem şansı versin

Türkiye ‘nin ender yetiştirdiği hakem hocalarından Cahit Göveren, haftanın en önemli mücadelesi Beşiktaş-Fenerbahçe maçının hakemi Cüneyt Çakır ‘ı derbide neler beklediğini, Oğuz Sarvan ‘ın yeni hakem uygulamalarını NationalTurk ‘e yorumladı.

İşte ünlü hakem hocası Cahit Göveren ‘in yaptığı yorum;

Son haftalarda özellikle Spor Toto Süper Lig maçlarındaki belirgin hakem hataları Oğuz Sarvan başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu ’nu risksiz atama yapmaya zorladı. Sık sık görev alan hakemin yıpranmasını göz ardı eden Oğuz Sarvan kendisini ve kurulunu kurtarmak için kariyeri üst düzeyde olan Cüneyt Çakır ’ı zorluk seviyesi yüksek her müsabakaya tayin etmeye başladı.

Bu uygulama ancak günü kurtarabilir

Bu uygulama günü kurtarabilir, ama futbol hakemlerini asla mutlu etmez. Çünkü; böyle uygulamalarla hakemlik ve derbi müsabakaları birkaç hakemin tekeline girer ki bu da son derece mahsurludur. Sezon başında belirlenen üst klasman hakem kadrolarının geniş bir yelpazeye yayılması ve bu ünvan grubunda olan her hakemin zorluk seviyesi ne olursa olsun tüm maçlara hazır duruma getirilmesi gerekirdi.

Cüneyt Çakır ’ın bu zorlu Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinden yıpranarak çıkacağını söyleyebiliriz. Sonraki haftalarda oynanacak derbilere hangi hakemler verilecek. İşte bu şimdiden boşlukta kalan bir soru… Cüneyt Çakır ’ın tarafsız bir yönetim anlayışıyla, objektif değer yargılarıyla Beşiktaş ve Fenerbahçe adına da standart kararlar vermesi müsabakanın sağlıklı bir ortamda oynanmasını sağlayacaktır.

Cüneyt Çakır ‘a Allah hakem şansı versin

Her şeye rağmen Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Cüneyt Çakır ’a Allah hakem şansı versin. Cüneyt Çakır ’a söylememiz gereken şudur; Parasını kaybeden az şeyini, onurunu kaybeden çok şeyini, ama cesaretini kaybeden her şeyini kaybeder. İşte düdük, işte bölük (Beşiktaş-Fenerbahçe). Cüneyt Çakır, çal düdüğü, yürüt bölüğü, başarılar diliyorum…

NationalTurk / Cahit Göveren

[adrotate banner=”95″

[adrotate banner=”94″]

Dikkati Çekenler

2 Yorum

  1. cahit bey 4ocak 2010da beşiktaş U18takımı hakkında yazdıklarınız gerçek oluyor çağatay çeken başarıdan başarıya koşuyor sizin yazınızla dikkat çekti saygılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu