Politika Haberleri

Demokrat Parti’den askerlik vaadi

Süleyman SoyluDemokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu Antalya’da vatandaşlara seslendi. İktidar olurlarsa askerliği önce 9 aya, sonra da 6 aya indireceklerini söyleyen Soylu, “AK Parti, iktidara gelmeden önce, üniversitelerin başörtülülere açılacağı ve meslek liselerinde katsayının kaldırılacağı sözünü vermişti. Bunlar dediler ki, ‘ön bahçemiz’, bunlar dediler ki, ‘arka bahçemiz’. Otobüsün üzerinden söz verdiler, (başörtülülerin mağduriyetini de, meslek liselerindeki katsayıyı da çözeceğiz) dediler. Ama ne oldu? YÖK Başkanı atadılar. Gazeteciler sordu: (Bu hükümet sizi getirdi. Bu imam hatipliler ne olacak? Bu meslek liselerinin mağduriyeti ne olacak?) Bir bilim adamına yakışmayacak şekilde ne söyledi biliyor musunuz? ‘Zıkkım olsun’ dedi, onlar için. Allah şahittir o (zıkkım olsun) diyen bu hükümete 29 Mart’ta bu millet, zıkkımın kökünü gösterecek.” diye konuştu.

Soylu, 20 yaşında askere giden gençlerin 1.5 aylık acemi eğitiminin ardından teröristlerle mücadeleye gönderilmesinin doğru olmadığını belirterek, dünyada bu mücadelelerin profesyonel güçlerle yürütüldüğünü bildirdi.  Soylu, ”Gider 20 yaşındaki bir evladımızın eline silah verir onu dağdaki eşkıyayla karşı karşıya bırakırsan, olacak olan, her evde şehit ağıdının yükselmesidir” dedi.

İşe girecek veya evlenecek gençlere (askerden sonra gel) denildiğini ve bu durumu hazmedemediğini ifade eden Soylu, ”Askerliği ilk önce 9 aya daha sonra da kademeli olarak 6 aya indireceğiz. Yüzde 50’si 28 yaşın altında olan bu genç nüfusun üretimini düşürmek ve onun dinamizminden yararlanamamak doğru bir iş değildir” ifadelerini kullandı.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu