HaberSpor Haberleri

108 yıllık Beşiktaş arması yoksa oynama!

deron williams armia bp

Yıldırım Demirören’in Beşiktaş’ı sahiplenme projesine FIBA da adeta katkıda bulundu! FIBA kuralları gereği Beşiktaş Milangaz basketbol takımı Eurochallenge Cup maçlarına 108 yıllık armasından yoksun çıkıyor. MİLANGAZ ismi ise yerinde duruyor…

Basketbolun Inter Toto kupası armadan önemli mi?

Beşiktaş Milangaz basketbol takımının önceki hafta Leiden’le, dün de Gürcistan takımı Armia ile yaptığı maçlarda taraftarların gözünden kaçmayan bir skandal vardı. Beşiktaş’ın formasında büyük puntolarla MİLANGAZ yazıyor ama Türk bayraklı şanlı Beşiktaş arması formada yer almıyordu.

Önce Yıldırım Demirören’in bilindik uygulamalarından biri sanıldı

Armasız formayı gören taraftarların aklına ilk ve de doğal olarak Yıldırım Demirören geldi. Hatalarla dolu yönetim anlayışıyla Beşiktaş kulübünü kendine borçlandıran Yıldırım Demirören’in uygulamalarını yakından takip edenler armasız formanın da bir Demirören projesi olduğuna kanaat getirdi. Ancak yaptığımız kısa bir araştırma sonucunda FIBA’nın Eurochallenge Cup’ta kulüp ismi, sponsor ismi, FIBA logosu, forma numarası ve giyilen formanın markası haricinde tüm objeleri yasakladığını öğrendik.

Beşiktaş arması mı önemli Inter Toto kupası mı?

Peki armasız formayla çıkılan Eurochallenge Cup Beşiktaş için çok mu önemli? Avrupa basketbolunda THY Euroleague ve EuroCup’tan sonra gelen Eurochallenge Cup adeta basketbolun Inter Toto kupası durumunda. Beşiktaş Milangaz haricinde bu kupada adını Avrupa’da duyurabilmiş hiçbir takım yer almıyor. Beşiktaş Milangaz kupayı kazansa bile kazanacağı gelir deplasman masraflarını karşılayacak düzeyde bile değil. Türk basını haricinde Avrupa’da iki satır bile bahsedilmeyecek.

Şimdi Yıldırım Demirören’e soruyoruz: Şanlı Beşiktaş armasının olmadığı formada kendi şirketinizin isminin kocaman yer alması Beşiktaş Başkanı olarak içinize siniyor mu? “Arma yoksa Beşiktaş da yok. Beşiktaş arması Eurochallenge’dan daha önemlidir” deseydiniz dilinizden hiç düşürmediğiniz “Beşiktaşlı duruşu”nu bir kere olsun gerçekten ortaya koymaz mıydınız?

[adrotate banner=”15”]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu