HaberSpor Haberleri

Ali Cansun Begeçarslan’dan Suat Kılıç’a başvuru

ali cansun kocaeli bp

Türkiye Futbol Federasyonu’nun kulüp ve oyuncular arasındaki ihtilafları genel mahkemelere yönlendirmesine tepkiler sürüyor. Beşiktaş’ın eski futbolcularından Ali Cansun Begeçarslan konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a başvurdu.

Ali Cansun Begeçarslan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a yazdığı mektupta yeni uygulama ile futbolcuların düştüğü zor durum hakkında bilgi vererek gereğinin yapılmasını talep etti. Bakan Suat Kılıç’ın da Ali Cansun’a ulaşarak konuyla ilgileneceğini söylediği öğrenildi.

Ali Cansun Begeçarslan’ın Suat Kılıç’a yazdığı mektup;

TFF statüsü ve Genel Kurul iç tüzük değişikliği ile TFF’nin kulüpler ve oyuncular arasındaki ihtilafların genel mahkemelere yönlendirilmesi ve yaş sınırlaması üzerine, bu durumdan, futbolcular olarak bizler, değişiklik nedeniyle ileride telafisi mümkün olmayacak zararlara uğrayacağının açık olduğu nedeni ile Sayın Bakanlığınıza bu konuyla ilgili görüş ve bilgilerimizi sunma ve lehimize değişikliklerin yapılmasını talep etme zorunluluğumuz doğmuştur.
Bizler Türkiye’nin Süper Lig, Bank Asya 1.lig, 2. Ve 3.liglerinde forma giymiş profesyonel futbolcularız. Benim ve arkadaşlarımın ve en önemlisi Türk Futbolunun gelişmesinin önünde engel teşkil eden bir takım problemlerimiz bulunmaktadır. Bunların en başında gelen sorun kulüpler, futbolcular, teknik direktörler, antrenörler,aralarındaki futbolla ilgili her türlü sözleşmeden doğan ihtilafların çözüm yeri önceki yasada TFF bünyesinde ki Uyuşmazlık Çözüm Kurulu iken artık bu yetki idari mahkemelere veriliyor. Henüz spor mahkemelerinin kurulmadığı bir hukuk sisteminde bu yeni uygulamanın beraberinde birçok sorun getireceği ortadadır. Çünkü Spor Mahkemeleri bu konuyu bilen uzman kişilerden oluşturulmalıdır. İdari mahkemelerin spor hukuku ve mahkemeleri konusunda iyi yapılanması olmaması zaten uzun süren ve iş yükü ağır olan mahkemelerin kararlarını daha da uzun süreçte vermesine ve belki de yanlış kararlar alınmasına sebep olacaktır. Unutulmamalıdır ki geç gelen adalet, adalet değildir ve bir sporcunun spor yaşamı zaten sınırlıdır ve belli bir yaşta sona ermektedir. Haksız yere hukuk sistemindeki gecikme ve geç gelen karar yüzünden bir futbolcunun sözleşmesinin fesih olunamaması,hakedişlerini tek güvencesi olan federasyondan talep edememesi belkide karşılıksız yapilacak fesihlerle bir cok futbolcunun meslegini yapamayacak duruma getiricektir federasyonumuz malesef bu kararla bizleri bi nevi çıkmaza sokmustur.Tüm bunlardan dolayı bu kararların ivedilikle verilebilmesi, her iki tarafında bundan mağdur olmaması için eski düzenlemede olduğu gibi her spor kolunun kendi federasyonu bünyesinde çözümü sağlaması gerekir.

Bunun dışında bir başka problem ise TFF 3.liginde transfere 30 yaş sınırı getirilmesidir. Bu yasağın getirilme sebebi gençlerin önünü açmaktır oysa zaten ülkemizde gençlerin oynayabileceği birçok lig mevcuttur. Yasak, henüz futbol kariyerine devam eden 30 yaş üstü birçok futbolcunun işsiz kalması anlamına geliyor. Bir yandan üst liglerde yabancı sayısının arttırılması ve süper ligde sınırsız hale getirilmesi diğer yandan ise alt kategorilerde 30 yaş sınırı getirilmesi Türk futboluna ve futbolcusuna darbe vuruyor ve her ne kadar ülkemiz futbol sevdalısı olarak görülse de lisanslı futbolcu sayısı, nüfusumuzun onda birine yaklaşamayan ülkeleri geçemiyor.

Tüm bu ifade etmeye çalıştığım sorunlar benim, arkadaşlarımın olduğu kadar Türk Futbolunun da önemli sorunlarıdır. Birçok meslektaşım benimle aynı fikirde ve bizlerin arasında oluşan ortak kanı ne yazık ki hakkımızın yeterince korunamadığı, Kulüplerin kendi istekleri doğrultusunda kendi çıkarlarını gözeten kanun yaptırmaları ve yerli futbolcuların hem maddi hem de yabancı sınırının kalkmasıyla manevi olumsuzluklara maruz kalmasıdır.
Sözlerimi burada noktalarken bizlerin sesine kulak verip sorunlarımıza çözüm bulmanız ve Türk futbolunu elbirliğiyle daha güzel günlere götürmek dileğiyle…

Ali Cansun BEGEÇARSLAN

[adrotate banner=”15″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu